Όπισθεν από τον Στόλτενμπεργκ: Δεν υπήρξε συμφωνία στις τεχνικές συνομιλίες για τη Μεσόγειο - Ελληνοτουρκικά

«Δεν υπήρξε συμφωνία στις τεχνικές συνομιλίες για την Ανατολική Μεσόγειο. Οι τεχνικές συνομιλίες πρέπει να διατηρούνται χωριστές από τις πολιτικές διαπραγματεύσεις. Το ΝΑΤΟ δεν συμμετέχει στην προσπάθεια πολιτικής διαπραγμάτευσης της Γερμανίας», δήλωσε πριν από λίγο ο ΓΓ της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Είναι περισσότερο τεχνικές συζητήσεις παρά διαπραγματεύσεις και δεν αντικαθιστούν τις προσπάθειες της Γερμανίας για πολιτική διαπραγμάτευση. Δεν υπάρχει συμφωνία ακόμη, αλλά οι συζητήσεις έχουν ξεκινήσει», σημείωσε ο Στόλτενμπεργκ.

Υπενθυμίζεται πως μόλις χθες ο ίδιος είχε μιλήσει για «συμφωνία» των δύο πλευρών.

Η δήλωση αυτή είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Αθήνας, που «άδειασε» τον Στόλτενμπεργκ.

Διπλωματικές πηγές έσπευσαν να διαψεύσουν τα όσα έγραψε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ αναφέροντας: «Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με φερόμενες τεχνικές συνομιλίες στο ΝΑΤΟ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση, έχουμε συγκρατήσει την πρόθεση του ΓΓ του ΝΑΤΟ να εργαστεί για να θεσπίσει μηχανισμούς αποκλιμάκωσης στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Πλην όμως, αποκλιμάκωση συνιστά μόνον η άμεση απομάκρυνση όλων των τουρκικών πλοίων από την ελληνική υφαλοκρηπίδα».

Let's block ads! (Why?)


Όπισθεν από τον Στόλτενμπεργκ: Δεν υπήρξε συμφωνία στις τεχνικές συνομιλίες για τη Μεσόγειο - Ελληνοτουρκικά Όπισθεν από τον Στόλτενμπεργκ: Δεν υπήρξε συμφωνία στις τεχνικές συνομιλίες για τη Μεσόγειο - Ελληνοτουρκικά Reviewed by Unknown on 14:40 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.