Ο γρίφος των ιπτάμενων δίσκων…

Τον Ιούλιο του 1967, σύμφωνα με πληροφορίες που κατέφταναν από την Κολομβία, πολλοί κάτοικοι ενός χωριού 12 χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα της χώρας, την Μπογκοτά, βεβαίωναν ότι είχαν δει να προσγειώνεται σε περιοχή του χωριού τους, το Σία, ένας ιπτάμενος δίσκος.

Οι αυτόπτες μάρτυρες είχαν δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι ένα παράξενο στρογγυλό αντικείμενο, από το οποίο εξερχόταν ισχυρό φως και το οποίο είχε προηγουμένως διέλθει αρκετές φορές πάνω από το χωριό τους, προσγειώθηκε για μικρό χρονικό διάστημα.

Οι υπάλληλοι, πάντως, του πύργου ελέγχου της Μπογκοτά δήλωναν ότι δεν είχαν αντιληφθεί κάτι.

James McDonald (07/05/1920 - 13/06/1971)
James McDonald (07/05/1920 – 13/06/1971)

Το θέμα των ιπτάμενων δίσκων απασχολούσε εκείνη την εποχή και τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Μινεσότα James McDonald, ο οποίος βρισκόταν στην Αυστραλία, προκειμένου να ερευνήσει το θέμα της εμφανίσεως μυστηριωδών ιπτάμενων αντικειμένων.

Ο McDonald, ο οποίος υποστήριζε ότι οι ιπτάμενοι δίσκοι επισκέπτονταν τον πλανήτη μας προερχόμενοι από άλλους κόσμους, κατηγορούσε τις κυβερνήσεις ότι προσπαθούσαν εσκεμμένως να αποκρύψουν την ύπαρξή τους.

Ο ίδιος είχε μέχρι τότε ηχογραφήσει τις καταθέσεις 70 ατόμων, που ισχυρίζονταν ότι είχαν δει ιπτάμενους δίσκους. Σε μια από τις περιπτώσεις, το μυστηριώδες ιπτάμενο αντικείμενο είχε προκαλέσει την κάμψη της δέσμης του φωτός των προβολέων του αυτοκινήτου κατά τρόπο ο οποίος ήταν αδύνατον να εξηγηθεί επιστημονικώς.

Σε μια άλλη περίπτωση, στη Νέα Γουινέα, ένας ιερέας μαζί με τριάντα ακόμη άτομα, είδαν έναν ιπτάμενο δίσκο να πετά πάνω από τη θάλασσα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στη εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 12/07/1967…

Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ", στις 12/07/1967
Το άρθρο, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”, στις 12/07/1967

Let's block ads! (Why?)



Ο γρίφος των ιπτάμενων δίσκων…
Ο γρίφος των ιπτάμενων δίσκων… Ο γρίφος των ιπτάμενων δίσκων… Reviewed by olablogs on 23:04 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.