ΜΠΛΟΚΟ «ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

3/5 (1)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μεγάλη ανησυχία έχει δημιουργήσει στην Τουρκία η είδηση ότι ο Καναδάς αποφάσισε να ασκήσει εμπάργκο στις πωλήσεις των κινητήρων που χρησιμοποιούν οι Τούρκοι για τα μη επανδρωμένο ιπτάμενα, εξοπλισμένα και μη, που χρησιμοποιεί ο τουρκικός στρατός.

Σύμφωνα με τις πληροφοριες η καναδική εταιρεία Bombardier Recreational Products, (BRP), με απόφαση της αναστέλλει όλες τις πωλήσεις των ειδικών κινητήρων για τα μη επανδρωμένα ιπτάμενα με αφορμή την έκρηξη του πολέμου Αρμενίας Αζερμπαϊτζάν, όπου το Μπακού χρησιμοποιεί τουρκικά μη επανδρωμένα στον πόλεμο κατά των Αρμενίων.

Την είδηση αυτή μετέδωσε το Euronews, όπου, όπως αναφέρεται, ο αντιπρόεδρος της καναδικής εταιρίας, Martin Langelier, μιλώντας στο Διεθνές Radyo Kanada ανακοίνωσε το καναδικό εμπάργκο.

Το πράγμα δυσκολεύει ακόμα περισσότερο καθώς και η Αυστρία που παράγει επίσης τους εδικούς κινητήρες έχει απαγορέψει εδώ και καιρό την εξαγωγή τους στην Τουρκία, ενώ οι σχέσεις της Αυστρίας με την Τουρκία είναι στη χείριστη όπως αναφέρεται κατάσταση.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail

Let's block ads! (Why?)


ΜΠΛΟΚΟ «ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟ «ΧΑΣΤΟΥΚΙ» ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ Reviewed by olablogs on 07:49 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.