ΣΕ ΕΦΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΓ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΚΑΡΤΕΡΙ ΟΙ…ΚΟΥΡΔΟΙ «ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ»

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Εμφανή ανησυχία δημιουργεί στο στρατόπεδο Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν η είδηση ότι Κούρδοι μαχητές από την Συρία, αλλά και από την ίδια την Τουρκία, έχουν φτάσει στο Ναγκόρνο Καραμπάγ και έχουν δημιουργήσει όχι ένα, αλλά επτά στρατόπεδα για να πολεμήσουν τους εισβολείς Αζέρους.

Η κίνηση αυτή είναι μια ανταπόδοση της περίφημης αρμενικής φάλαγγας που είχε πολεμήσει τους Τούρκους κατά την διάρκεια της εισβολής τους στην βόρειο Συρία, σε περιοχές όπου κατοικεί το κουρδικό στοιχείο.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, οι Κούρδοι είναι αποφαινόμενοι να πολεμήσουν μέχρι εσχάτων καθώς έχουν πολλά προηγούμενα με τους Τούρκους από την γενοκτονία που εφάρμοσαν στην Συρία κατά του κουρδικού στοιχείου. Ιδιαίτερο μένος έχουν κατά των Τουρκομάνων τζιχαντιστών από την Συρία, από τους οποίους έχουν υποφέρει τα πάνδεινα.

Και οι…Έλληνες ;;;

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Αξιολογήστε Το

Facebooktwitterlinkedinmail

Let's block ads! (Why?)


ΣΕ ΕΦΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΓ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΚΑΡΤΕΡΙ ΟΙ…ΚΟΥΡΔΟΙ «ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ» ΣΕ ΕΦΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΓ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΚΑΡΤΕΡΙ ΟΙ…ΚΟΥΡΔΟΙ «ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΙ» Reviewed by olablogs on 11:49 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.