Κυβέρνηση για Τουρκία: Επιχειρεί να σκεπάσει το πρόσωπο του ταραχοποιού με μάσκα ειρηνοποιού - Ελληνοτουρκικά

Το «προσωπείο» της διαλλακτικής χώρας που εσχάτως φόρεσε η Τουρκία, έβγαλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το μεσημέρι της Πέμπτης, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Τις τελευταίες ημέρες η Τουρκία, επιχειρεί να σκεπάσει το πρόσωπο του ταραχοποιού με μάσκα ειρηνοποιού.
Η Ευρώπη, όμως, δεν είναι αφελής.
Η Τουρκία αφενός συνεχίζει την παράνομη δραστηριότητα σε περιοχές που επικαλύπτουν ελληνική υφαλοκρηπίδα και αφετέρου μιλάει γενικά και αόριστα για πρόθεση διαλόγου με την Ελλάδα.
Είναι προφανές ότι ταλανίζεται από το άγχος των κυρώσεων, ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου.
Τα ίδια άλλωστε έκανε και πριν τη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου.
Όμως, με λόγια της τελευταίας στιγμής, δεν πείθει», είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Διαβάστε ακόμη Ερντογάν: «Η Τουρκία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την άποψη ότι δόθηκε στην Τουρκία η δυνατότητα και το περιθώριο χρόνου να επιλέξει ποιό δρόμο θα ακολουθήσει, αλλά δεν αξιοποίησε την προσφορά της Ευρώπης και δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου.

«Ενώ η Τουρκία δεσμεύτηκε να απευθύνει πρόσκληση επανέναρξης των διερευνητικών επαφών απάντησε με πρόκληση του Oruc Reis και του Πολεμικού της Στόλου. Και φυσικά με την ίδια την προκλητική παρουσία του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα κατά παράβαση τόσο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ όσο και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Τώρα πια καμιά μάσκα δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οιαδήποτε εκ του πονηρού εκδήλωση δήθεν «καλής θέλησης» της τελευταίας στιγμής, δεν μπορεί να εκληφθεί παρά μόνο σαν προσχηματική. Δεν θα έχει κανένα άλλο στόχο παρά μόνο να ρετουσαριστεί η εικόνα της παραβατικής συμπεριφοράς της.  Απαιτείται συνέχεια και συνέπεια σε μια ειλικρινή πολιτική αποκλιμάκωσης από την πλευρά της γείτονος. Απαιτείται σεβασμός στο Διεθνές Δίκαιο ως διαρκής επιλογή και όχι ως σημαία ευκαιρίας», κατέληξε ο κ. Πέτσας.

Let's block ads! (Why?)


Κυβέρνηση για Τουρκία: Επιχειρεί να σκεπάσει το πρόσωπο του ταραχοποιού με μάσκα ειρηνοποιού - Ελληνοτουρκικά Κυβέρνηση για Τουρκία: Επιχειρεί να σκεπάσει το πρόσωπο του ταραχοποιού με μάσκα ειρηνοποιού - Ελληνοτουρκικά Reviewed by Unknown on 14:40 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.