Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια – Τσαβούσογλου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής συνάντησης - Ελληνοτουρκικά

Του Κώστα Αλατζά

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε πριν από λίγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Τούρκο ομόλογο του Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Όπως πληροφορείται το ΟnAlert οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τις συνθήκες που μπορούν να δημιουργηθούν ανάμεσα στις δύο πλευρές προκειμένου να αρχίσει η ελληνοτουρκική προσέγγιση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έθεσε ως βασική προϋπόθεση για την επανέναρξη των συνομιλιών την αποχώρηση του τουρκικού ερευνητικού Oruc Reis.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες ημέρες το τουρκικό ερευνητικό πραγματοποιεί σεισμικές έρευνες νοτιανατολικά της Ρόδου και της Καρπάθου και νοτίως του Καστελόριζου. Η τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια- Τσαβούσογλου έγινε με πρωτοβουλία του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο Νίκος Δένδιας αναφέρει ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του συζήτησε «σχετικά με τις συνθήκες που θα μας επέτρεπαν μία συνάντηση στο προσεχές διάστημα».

Let's block ads! (Why?)


Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια – Τσαβούσογλου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής συνάντησης - Ελληνοτουρκικά Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια – Τσαβούσογλου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικής συνάντησης - Ελληνοτουρκικά Reviewed by Unknown on 13:40 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.