Ελληνοτουρκικά - Ελληνοτουρκικά: Μετονομασία του Αιγαίου σε Νησιωτική Θάλασσα θέλει η Τουρκία

Στις επιδιώξεις για την μετονομασία του Αιγαίου σε «Νησιωτική Θάλασσα» επιδιώκει η Τουρκιά στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Ταξίαρχος ε.α. και γεωστρατηγικός – αμυντικός αναλυτής Παναγιώτης Θεοδωρακίδης.

Να θυμίσουμε πως να μην λένε Αιγαίο το… Αιγαίο αλλά «Νησιωτική Θάλασσα» καλεί τους Τούρκους πολίτες με κάθε ευκαιρία ο ναύαρχος Τσιχάτ Γιαϊτσί.

Σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα της «Γαλάζιας Πατρίδας» των Τούρκων, η αποδοχή της ελληνικής ονομασίας του Αιγαίου σημαίνει πως ουσιαστικά οι Τούρκοι αποδέχονται την ελληνικότητα του.

Αντίθετα, ο Τσιχάτ Γιαϊτσί προτείνει για τους Τούρκους την χρήση του ονόματος Βόρεια Μεσόγειος ή Νησιωτική Θάλασσα (σ.σ. Adalar Denizi στα τούρκικα), όπως ονομάζονταν από τους Οθωμανούς ναυάρχους.

Όπως ανέφερε ο Τσιχάτ Γιαϊτσί το Αιγαίο στα τουρκικά βιβλία ονομάζονταν «Θάλασσα των Νησιών» έως και το 1941, οπότε και άλλαξε η ονομασία του και στην Τουρκία, σε Αιγαίο.

Let's block ads! (Why?)

Ελληνοτουρκικά - Ελληνοτουρκικά: Μετονομασία του Αιγαίου σε Νησιωτική Θάλασσα θέλει η Τουρκία Ελληνοτουρκικά - Ελληνοτουρκικά: Μετονομασία του Αιγαίου σε Νησιωτική Θάλασσα θέλει η Τουρκία Reviewed by Unknown on 12:55 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.