Αμέτρητοι επισκέπτες του Λονδίνου σπεύδουν να φωτογραφηθούν με τους χαρακτηριστικούς φρουρούς της βασιλικής φρουράς της Βρετανίας, ενώ δεν είναι και λίγες οι φορές που ως αναμνηστικό του ταξιδιού τους στη βρετανική πρωτεύουσα προμηθεύονται αντικείμενα με αποτυπωμένη τη συγκεκριμένη φιγούρα. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία της στολής της βασιλικής φρουράς της Βρετανίας, πέρα από το έντονο κόκκινο χρώμα της, είναι σίγουρα και τα εντυπωσιακά και πανύψηλα καπέλα της. Γνωρίζετε, ωστόσο, πόσο ζυγίζουν ή από τι υλικό είναι φτιαγμένα; Δείτε παρακάτω κάποιες αλήθειες που προκαλούν εντύπωση.
Δημιουργήθηκαν για να προκαλούν φόβο
Όσο εντυπωσιακά μοιάζουν στα μάτια μας σήμερα, άλλο τόσο εκφοβιστικά έμοιαζαν όταν πρωτοχρησιμοποιήθηκαν, καθώς το ύψος και το χρώμα τους ήταν αρκετά επιβλητικά για τον εχθρό.
Δένανε κάτω από τη μύτη
Μία λεπτομέρεια που προκαλεί εντύπωση αναφορικά με το δέσιμό τους είναι ότι αρχικά σχεδιάστηκαν για να κουμπώνουν κάτω από τη μύτη. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται κάτι τέτοιο υπάρχει μία λογική πίσω από αυτήν την φιλοσοφία, καθώς σε περίπτωση που κάποιος έφιππος εχθρός τους χτυπούσε κατά την διάρκεια της μάχης θα στόχευε σίγουρα στο κεφάλι. Με το κούμπωμα κάτω από τη μύτη το καπέλο θα μπορούσε να αφαιρεθεί εύκολα, χωρίς να σπάσει το λαιμό του στρατιώτη.
Είναι πολύ βαριά
Σύμφωνα με τον Reader’s Digest, τα συγκεκριμένα καπέλα ζυγίζουν «περίπου δύο έως τέσσερα κιλά». Και σαν να μην ήταν αρκετό όλο αυτό το βάρος, τις μέρες που βρέχει, που για το Λονδίνο κάτι τέτοιο αποτελεί σχεδόν καθημερινότητα, το καπέλο γίνεται ακόμη βαρύτερο όταν βραχεί.
Είναι φτιαγμένα από γούνα αρκούδας
Δεν φαίνονται μόνο γούνινα, αλλά είναι και στην πραγματικότητα γούνινα. Μάλιστα, για να παρασκευαστούν θυσιάστηκαν μερικές αρκούδες, καθώς προέρχονται από αυθεντική γούνα αρκούδας. Αν και στην αρχή προτιμήθηκαν συνθετικές γούνες, αντικαταστάθηκαν από αληθινή γιατί το χρώμα τους ξεθώριαζε πολύ γρήγορα. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι αρκούδες σφαγιάζονται καθημερινά για την παρασκευή των συγκεκριμένων καπέλων. Το Reader’s Digest αναφέρει ότι νέα καπέλα κατασκευάζονται μόνο στην περίπτωση που τα ήδη φθαρμένα δεν μπορούν να επισκευαστούν. Μάλιστα, υπάρχει φρουρός που το καπέλο του χρονολογείται από το 1968.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου