Κάποιοι είναι εντελώς αηδιαστικοί, άλλοι μοιάζουν εντελώς άκυροι και γενικά, αυτούς τους καφέδες θα δυσκολευόσουν να τους δοκιμάσεις, όσο και αν αγαπάς αυτό το ρόφημα.
Εκτός από τα κλασικά είδη καφέ, όπως είναι ο εσπρέσο, ο καπουτσινό, ο φίλτρου, ο ελληνικός κλπ, φαίνεται ότι σε ορισμένα μέρη του πλανήτη ο κόσμος έχεις βρει κάποιους πιο ασυνήθιστους τρόπους για να πίνει το καφεδάκι του, που δεν είναι πάντα και οι πιο ιδανικοί για εμάς τους υπόλοιπους που μας αρέσουν οι απλές και γνωστές γεύσεις.
Καφές με αυγό στο Βιετνάμ
Είναι ο διάσημος Egg Coffee, ο οποίος ανακαλύφθηκε τυχαία το 1946 και θυμίζει κάτι σαν ρευστό τιραμισού. Περιέχει κρόκο αυγού, συμπυκνωμένο γάλα, στιγμιαίο καφέ και κάποια ακόμα μυστικά συστατικά, μεταξύ των οποίων ίσως είναι και ένα είδος τυριού, σε πολύ μικρή ποσότητα. Οι Βιετναμέζοι πίνουν καθημερινά ένα ποτηρί τέτοιου καφέ, ενώ η παρουσία του έχει βρεθεί και στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ, λόγω του ότι έκει έχει μεταναστεύσει πολύς κόσμος από το Βιετνάμ.
Καφές με θαλασσινό αλάτι στην Ταϊβάν
Οι Ταϊβανοί τον λατρεύουν. Ο κόσμος εκεί τρελαίνεται να ρίχνει αλάτι στα φρούτα του, όπως στον ανανά και το καρπούζι, με σκοπό να αναδείξη την γλυκιά τους γεύση. Κάπως έτσι σκέφτηκε και μια αλύσιδα καφέ στην εν λόγω χώρα και το 2008 δημιούργησε ένα είδος καφέ, πασπαλισμένο με θαλασσινό αλάτι, ένα προϊόν που ο κόσμος λάτρεψε εκεί, αμέσως.
Καφές σε χωνάκι παγωτού στο Γιοχάνεσμπουργκ
Αν αναρωτιέσαι πως μένει ο καφές στο χωνάκι, είναι γιατί αυτό έχει μέσα τέσσερις στρώσεις σοκολάτας, ενώ όντας ζεστό το ρόφημα, ο καταναλωτής έχει μόλις 10 λεπτά για να πιει τον καφέ του, πριν η σοκολάτα αρχίσει να λιώνει. Το Instagram πάντως λάτρεψε αυτό το ρόφημα και το έκανε τόσο διάσημο, που έφτασε μέχρι και το Λος Άντζελες.
Καφές με τυρί στη Φινλανδία
Στην Φινλανδία αγαπούν τον καφέ και αποτελεί βασικό στοιχείο της καθημερινότητάς των ανθρώπων και κυρίαρχο στοιχείο της φιλοξενίας τους. Αν βρεθείτε σε αυτή τη χώρα της Σκανδιναβίας σίγουρα θα σας προσφέρουν έναν καφέ και μάλιστα τον αγαπημένο τους Kaffeost. Ο συγκεκριμένος καφές συνοδεύεται από μερικούς κύβους του παραδοσιακού τυριού το οποίο ονομάζεται Leipäjuusto και σύμφωνα με τη Wikipedia φτιάχνεται από αγελαδινό και κατσικίσιο γάλα είτε ακόμη και από γάλα ταράνδου. Σερβίρεται με δύο τρόπους, ώς ρόφημα καφέ και ώς φαγητό.
Καφές από κόπρανα αγριόγατας στην Ινδονησία
Ο καφές Kopi Luwak είναι ιδιαίτερα διάσημος σε αυτήν τη χώρα και μάλιστα το όνομα του περιγράφει το τρόπο παρασκευής του. Είναι ένα σπάνιο και ακριβό ρόφημα που φτιάχνεται από τη συλλογή, τον καθαρισμό και το ειδικό ψήσιμο των περιττωμάτων γάτς, που τρέφεται με καρπούς καφεόδεντρου. Η διαδικασία πέψης της Luwak και τα γαστρικά υγρά της επιδρούν στους κόκκους του καφέ με τέτοιον τρόπο ώστε να του δώσουν εξαιρετικό άρωμα και γεύση.
Καφές με λάιμ στη Βραζιλία
Δυο πράγματα αγαπούν στην Βραζιλία: τον καφέ και την Caipirinha, επομένως δεν ήταν περίεργο που ο κόσμος εκεί αποφάσισε να τα συνδυάσει. Ο συγκεκριμένος καφές είναι ένα μίγμα εσπρέσο και Caipirinha με χυμό, αλλά και μια φλούδα λάιμ. Σερβίρεται παγωμένος και έχει γλυκιά γεύση, αλλά υπάρχει και μια ζεστή έκδοση του για όποιον δε θέλει τα κρύα ροφήματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου