Το μοναστήρι της Χρυσοπηγής στη Σίφνο

Perierga.gr-Το μοναστήρι της Χρυσοπηγής στη Σίφνο

Η Σίφνος είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα κυκλαδίτικης ομορφιάς. Γραφικά σοκάκια, γαλανά, δροσερά νερά, χρυσές αμμουδιές και αρμυρίκια συνθέτουν τις εικόνες του νησιού, που από την πρώτη κιόλας επίσκεψη μπορεί να εντυπωσιάσει και τον πιο απαιτητικό.

Ένα από τα όμορφια σημεία είναι το μοναστήρι της Χρυσοπηγής στη Σίφνο, το οποίο σίγουρα αξίζει να επισκεφτεί κανείς.

Ακολουθώντας τον δρόμο προς τον Πλατύ Γιαλό ξεπροβάλλει μια από τις ομορφότερες και διασημότερες εικόνες σε όλο τον κόσμο, ο ιερός βράχος της Χρυσοπηγής. Πρόκειται για ένα ιστορικό σημείο, ένα πάλλευκο κτίσμα, με μοναδικής αρχιτεκτονικής χώρους, που έχει χτιστεί το 1650. Όπως στα περισσότερα κυκλαδίτικα μοναστήρια, το λευκό χρώμα είναι κυρίαρχο από το έδαφος, με τις ασβαστωμένες πλάκες, μέχρι το εντυπωσιακό καμπαναριό. Κάθε χιλιοστό στο μοναστήρι της Χρυσοπηγής στη Σίφνο είναι προσεγμένο, από τις όμορφες γλάστρες που το κοσμούν, μέχρι τις προσεκτικά τοποθετημένες καρέκλες στο εξωτερικό.

Πριν καλά καλά περάσει κανείς το πόδι του από την κεντρική είσοδο, ξεπροβάλλει δεξιά μια παραδοσιακή πέτρινη σκάλα που μοιάζει να «μπαίνει» στη θάλασσα. Μια ολιγόλεπτη στάση αρκεί για να θαυμάσει το απέραντο γαλάζιο, που δεν «σκοντάφτει» πουθενά.

Perierga.gr-Το μοναστήρι της Χρυσοπηγής στη Σίφνο

Το μοναστήρι της Χρυσοπηγής στη Σίφνο έχει μια μεγάλη είσοδο που καλωσορίζει τον επισκέπτη και προμηνύει την ομορφιά που θα αντικρίσει στα επόμενα κιόλας βήματα. Προχωρώντας συναντά κανείς ένα παλιό πηγάδι, που πλέον έχει διακοσμητικό χαρακτήρα. Δεξιά κι αριστερά υπάρχουν πολύχρωμες γλάστρες με λουλούδια. Λίγο πιο πέρα, στα αριστερά, κάτω από ένα δέντρο, υπάρχει ένα ιδιαίτερο σημείο, ιδανικό για φωτογραφία. Δυο μπλε παραδοσιακές καρέκλες, κι ένα μικρό τραπεζάκι με φόντο το γαλάζιο του Αιγαίου και τα βράχια πάνω στα οποία στέκει το μοναστήρι συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό.

Perierga.gr-Το μοναστήρι της Χρυσοπηγής στη Σίφνο

Perierga.gr-Το μοναστήρι της Χρυσοπηγής στη Σίφνο

Συνεχίζοντας παρατηρεί κανείς μια σκάλα που οδηγεί στην κύρια είσοδο του μοναστηριού, που είναι επίσης ασβεστωμένη. Ωστόσο είναι σίγουρο ότι το μπλε τοπίο που περιβάλλει όλο το κτίσμα κλέβει τις εντυπώσεις. Πίσω από το μοναστήρι υπάρχει μια μικρή αυλη, σαν εξέδρα πάνω στα βράχια που περιτριγυρίζεται από το αιγαιοπελαγίτικο μπλε.

Perierga.gr-Το μοναστήρι της Χρυσοπηγής στη Σίφνο

Perierga.gr-Το μοναστήρι της Χρυσοπηγής στη Σίφνο

Perierga.gr-Το μοναστήρι της Χρυσοπηγής στη Σίφνο

Αγνατεύοντας τη θέα, στα αριστερά ξεπροβάλλει ο κόλπος του Αποκοφτού, μια όμορφη παραλία με άμμο που λάμπει κάτω από το φως του ήλιου και κρυσταλλένια νερά που προσφέρουν στιγμές δροσιάς. Η παραλλήλα έχει και αρμιρίκια για όποιον αναζητά ίσκιο. Η Σίφνος διαθέτει ωστόσο κι άλλες όμορφες παραλίες, κι εδώ μπορείτε να γνωρίσετε τις 10 καλύτερες παραλίες στη Σίφνο.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που ταξίδευει κανείς στη Σίφνο, είναι σίγουρο ότι θα θυμάται για καιρό εικόνες, ήχους και γεύσεις από παράδοση.

No votes yet.
Please wait...

Adblock test (Why?)


Το μοναστήρι της Χρυσοπηγής στη Σίφνο Το μοναστήρι της Χρυσοπηγής στη Σίφνο Reviewed by olablogs on 14:31 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.