Η Τρομακτική Εξέλιξη της A.I. - Ξαφνικά πετάγεται στο ξεκάρφωτο και καθορίζει το ποιος είσαι σήμερα. ‘Γνωρίζουμε ποιος είσαι!



 «Μέρος αυτού που συμβαίνει σήμερα σε τόσους πολλούς τομείς είναι ότι μπορείτε να αναλογιστείτε το σύνολο της ζωής να μετατρέπεται σε μια μακρά συνέντευξη για δουλειά. Όπως αν τώρα κάνετε αίτηση για μια θέση εργασίας, κάτι που κάνατε πριν 10 ή 20 χρόνια, ξαφνικά πετάγεται στο ξεκάρφωτο και καθορίζει το ποιος είσαι σήμερα. ‘Γνωρίζουμε ποιος είσαι! Δεν θα πάρεις αυτή την θέση.

Όσο περισσότερα δεδομένα συγκεντρώνουμε για τους ανθρώπους και όσο ισχυρότερα είναι αυτά τα εργαλεία της τεχνητής νοημοσύνης, τόσο πιο σημαντικό είναι το να ενσωματώσουμε στο σύστημα την αξία της αλλαγής. Ότι οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν. Διαφορετικά επαναλαμβάνω, είσαι 20 ετών, πηγαίνεις σε κάποιο πάρτι, πρέπει να σκέφτεσαι -Αυτό μπορεί να το βρω μπροστά μου σε 20 χρόνια όταν θα θέλω να γίνω ίσως ανώτατος δικαστικός», τάδε έφη ο διαβόητος σύμβουλος του Κλάους Σβαμπ, Yuval Noah Harari. Είναι ο ίδιος τύπος που είπε:

«Στην Νέα Ανθρωπότητα πολλές δουλειές θα εξαφανιστούν και συνεπώς αυτοί που τις έκαναν θα καταστούν ασήμαντοι και άρα θα περισσεύουν. Εάν μείνεις πίσω θα αντιμετωπίσεις κάτι πολύ χειρότερο, θα είσαι αόρατος, άνευ ουσίας, δεν θα σε χρειάζονται ούτε καν ως υπηρέτη ή σκλάβο. Μπορούν πλέον να διαβάσουν τις συνάψεις του εγκεφάλου και να αντικαταστήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα με ένα ανόργανο ανοσοποιητικό σύστημα αποτελούμενο από εκατομμύρια νανορομπότς.

Αν κατανοήσουμε πως λειτουργούν τα κέντρα του εγκεφάλου και παράγουν τα συναισθήματα όπως αγάπη και θυμός, τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα να αναπαράγουμε τις συναισθηματικές αυτές καταστάσεις βασισμένοι πάνω στη σιλικόνη και όχι τον άνθρακα (ανόργανη ύλη αντί οργανικής) βασισμένοι πάνω σε υπολογιστές και όχι μυαλά.

Αυτή η συζήτηση για το απόρρητο εναντίον της ασφάλειας! Είναι η ιστορία όλου του πολιτισμού μπορούμε να πούμε. Αλλά υπάρχει κάτι νέο τώρα, για πρώτη φορά στην ιστορία, είναι δυνατό να εξαλειφθεί εντελώς η ιδιωτικότητα! Δεν ήταν ποτέ δυνατό πριν και είναι δυνατόν τώρα!

Κάτι θεμελιώδες έχει αλλάξει! Όταν οι δικτάτορες πάντα ονειρεύονταν να εξαλείψουν εντελώς το απόρρητο, παρακολουθώντας τους πάντες συνέχεια και γνωρίζοντας όλα όσα κάνεις και όχι μόνο ό,τι κάνεις, αλλά ακόμα και ό,τι σκέφτεσαι και ό,τι αισθάνεσαι. Είτε ήταν τύραννος στην αρχαία Ελλάδα, είτε ήταν ο Στάλιν, πάντα το ονειρεύονταν, αλλά ποτέ δεν μπορούσαν να το κάνουν γιατί ήταν τεχνικά αδύνατο! Τώρα είναι δυνατό», λέει ξεδιάντροπα η ίδια μαριονέτα.

***

Οι ειδικοί της τεχνητής νοημοσύνης φοβούνται όλο και περισσότερο αυτό που δημιουργούν.

Η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται καθημερινά πιο έξυπνη, πιο ικανή και πιο μετασχηματιστική για τον κόσμο. Αυτό σίγουρα, δεν είναι καθόλου καλό για την ανθρωπότητα.

Σχεδόν οποιοσδήποτε ήταν στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες πιθανότατα έχει δει μια ξαφνική αύξηση στον αριθμό των ατόμων που ανεβάζουν selfie σε στυλ anime. Ο εφευρέτης τους, ένα εργαλείο επεξεργασίας φωτογραφιών που ονομάζεται Lensa AI και η οποία επιτρέπει στους χρήστες να μετατρέψουν τις selfie τους σε στιλιστικά πορτρέτα του εαυτού τους ως χαρακτήρες επιστημονικής φαντασίας, anime ή φαντασίας, τους έχει βαφτίσει «Magic Avatars» και έχουν κατακτήσει καταιγιστικά τα social media.

Η virality τους έχει εξελιχθεί παράλληλα με αυτή του ChatGPT, η οποία είναι ικανή να σας δώσει ακόμη και λεπτομερείς οδηγίες για το πώς να κάνετε παράνομα πράγματα, του chat-bot του προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης επόμενης γενιάς του OpenAI.

Η μπαγιάτικη selfie που εμφανίζεται ως φωτογραφία του προφίλ σας έχει περάσει υπερβολικό χρόνο χωρίς ανανέωση; Πιθανότατα έχετε δει φίλους να χρησιμοποιούν την εφαρμογή Lensa AI για να δημιουργήσουν πολύχρωμες, προσαρμοσμένες εικόνες κινουμένων σχεδίων των εαυτών τους ως αιθέριες νεράιδες ή αυστηροί αστροναύτες. Η Prisma Labs, η εταιρεία πίσω από την Lensa, έγινε viral το 2016 με μια παρόμοια (αν και λιγότερο ισχυρή) εφαρμογή που μετέτρεψε τις φωτογραφίες από smartphone σε πίνακες ζωγραφικής.

Η κυκλοφορία της δυνατότητας «Magic Avatars» της Lensa είναι μια παγκόσμια επιτυχία για την εταιρεία. Οι πρόσφατες εξελίξεις στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπουν στην εφαρμογή να παράγει πιο εντυπωσιακά και ποικίλα αποτελέσματα από την προκάτοχό της. Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις που παρέχονται από το Sensor Tower, πάνω από 6 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κατέβασαν την εφαρμογή κατά τις πρώτες πέντε ημέρες του Δεκεμβρίου (2022). Την ίδια χρονική περίοδο, οι χρήστες ξόδεψαν πάνω από 8 εκατομμύρια δολάρια στην εφαρμογή.

Ωστόσο, οι φωτογραφίες προφίλ που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη ανέκαθεν εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το ψηφιακό απόρρητο. Αν είστε περίεργοι για το αν είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε το Lensa, δείτε τι πρέπει να λάβετε υπόψη πριν ξοδέψετε χρήματα και ανεβάσετε τις selfies σας.

Ήταν μια μεγάλη χρονιά για τα προγράμματα AI.

Με ένα άλλο πρόγραμμα που ονομάζεται Midjourney κι επίσης κατακλύζει το Διαδίκτυο, το οποίο έχει ψηφιακούς σχεδιαστές σε όλο τον κόσμο… να ανησυχούν ότι σύντομα θα μείνουν χωρίς δουλειά.

Οι παραγωγοί κειμένου σε εικόνα, τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα των οποίων είναι το DALL-E του OpenAI και το Stable Diffusion του Midjourney, έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην δημιουργική βιομηχανία.

FN MEKA: Eικονικό ράπερ με τεχνητή νοημοσύνη από την Capitol Records

Το Futurism αναφέρει ότι μια δισκογραφική εταιρεία παρουσίασε έναν τεχνητά ευφυή ράπερ, αλλά τον κατάργησαν το ίδιο γρήγορα όπως τον δημιούργησαν, μετά από αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τα στερεότυπα που αναπαράγει. Το Futurism αναφέρει περαιτέρω ότι η μηχανική μάθηση χρησιμοποιήθηκε ακ να δημιουργήσει πλήρεις συζητήσεις με διάσημους εν ζωή αλλά και… νεκρούς.

Διαβαστε περισσοτερα: terrapapers

Η Τρομακτική Εξέλιξη της A.I. - Ξαφνικά πετάγεται στο ξεκάρφωτο και καθορίζει το ποιος είσαι σήμερα. ‘Γνωρίζουμε ποιος είσαι! Η Τρομακτική Εξέλιξη της A.I. - Ξαφνικά πετάγεται στο ξεκάρφωτο και καθορίζει το ποιος είσαι σήμερα. ‘Γνωρίζουμε ποιος είσαι! Reviewed by olablogs on 13:28 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.