Προετοιμάζεται για πόλεμο με το Ιράν ο νέος στρατιωτικός αρχηγός του Ισραήλ

Ο νέος στρατιωτικός αρχηγός του Ισραήλ, ο Χέρζι Χάλεβι, αντιμετωπίζει μια μεγάλη αποστολή: την προετοιμασία για πόλεμο με τον άξονα του Ιράν. Ο βετεράνος αξιωματικός αποτελεί πλέον μέρος μιας νέας ηγεσίας ασφαλείας που θα ηγηθεί της μάχης του Ισραήλ κατά του Ιράν μαζί με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου και τον υπουργό Άμυνας Γκαλάντ.


Το πιο κρίσιμο είναι ότι ο Halevi θα συνεργαστεί με τον πρωθυπουργό Netanyahu για τη διαμόρφωση μιας μεγάλης στρατηγικής για την αντιμετώπιση του Ιράν. Ο επερχόμενος αρχηγός των IDF, ο οποίος θα υπηρετήσει στη θέση αυτή τουλάχιστον μέχρι το 2026, θα διατάξει πιθανότατα μεγάλες επιχειρήσεις κατά των Ιρανών, και ενδεχομένως μια ολοκληρωτική επίθεση στο πυρηνικό του πρόγραμμα.



Ο αντιστράτηγος Halevi, ο οποίος ανέλαβε τη θέση στις 16 Ιανουαρίου, γνωρίζει καλά την πρόκληση. Στην πρώτη του ομιλία ορκίστηκε να προετοιμάσει τον στρατό για πόλεμο σε πολλαπλά θέατρα, δηλαδή στο Ιράν, τον Λίβανο και τη Συρία.

Ο Halevi είναι μια εξέχουσα προσωπικότητα στις IDF εδώ και δεκαετίες. Έχει ισχυρό ιστορικό και συμμετείχε σε ορισμένες από τις πιο σημαντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ. Επιπλέον, έχει συνδυάσει επιδέξια τη στρατηγική σκέψη και τις καινοτόμες τακτικές καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας του.

Ως πρώην διοικητής των Ταξιαρχιών Αλεξιπτωτιστών και της επίλεκτης μονάδας καταδρομών Sayeret Matkal, ο νέος αρχηγός των IDF έχει βαθιά κατανόηση των επιχειρήσεων των Ειδικών Δυνάμεων και των επιδρομών πίσω από τις εχθρικές γραμμές. Υπό τον Halevi και τον σκληροπυρηνικό υπουργό Άμυνας Yoav Gallant, πρώην επικεφαλής καταδρομέων του Πολεμικού Ναυτικού, ο στρατός πιθανότατα θα εντείνει τις ειδικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των αναδυόμενων απειλών.

Οι IDF θα μπορούσαν να αναλάβουν μυστική δράση τόσο κατά του Ιράν όσο και κατά της Χεζμπολάχ για να σαμποτάρουν περιουσιακά στοιχεία υψηλής αξίας χωρίς να προκαλέσουν πόλεμο. Ωστόσο, τελικά το Ισραήλ μπορεί να χρειαστεί να χτυπήσει δυναμικά για να καταστρέψει το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

Ειδικότερα, ο απερχόμενος αρχηγός των IDF Aviv Kochavi αποκάλυψε ότι το Ισραήλ έχει σαφείς κόκκινες γραμμές που θα προκαλέσουν στρατιωτική δράση στο Ιράν. Τόνισε ότι ο στρατός ενίσχυσε σημαντικά την ικανότητά του να επιτεθεί και είναι έτοιμος να χτυπήσει όταν έρθει η εντολή.

israelradar.com


ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com
Προετοιμάζεται για πόλεμο με το Ιράν ο νέος στρατιωτικός αρχηγός του Ισραήλ Προετοιμάζεται για πόλεμο με το Ιράν  ο νέος στρατιωτικός αρχηγός του Ισραήλ Reviewed by olablogs on 20:19 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.