«Μέσα» σε πτήση με ανθρωπιστική βοήθεια στην Τουρκία - «Καταπλακώθηκαν όλοι οι συνάδελφοι μου»

 

Ώρα 00.40 (τοπική): Αεροσκάφος της Turkish Airlines απογειώνεται από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό το αεροδρόμιο του Αντιγιαμάν, μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια για το Χατάι, μία από τις δέκα επαρχίες της Τουρκίας, που καταστράφηκαν από τους δύο φονικούς σεισμούς, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας (06.02.2023).

Το αεροδρόμιο του Χατάι παραμένει κλειστό, μετά τις σοβαρές ζημιές που υπέστη από τους σεισμούς, και έτσι η ανθρωπιστική βοήθεια θα μεταφερθεί από το Αντιγιαμάν με λεωφορεία και φορτηγά. 

Κάποιες από τις πτήσεις μεταφέρουν μόνο ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ άλλες μεταφέρουν και σεισμοπαθείς, οι οποίοι ταξιδεύουν δωρεάν.

«Ένας από τους επιβάτες έχασε τον γιο του και τη νύφη του. Ταξίδεψε με τον δίχρονο εγγονό του για να μείνουν στο σπίτι της κόρης του», περιγράφει στο newsit.gr μέλος του πληρώματος.

Και συνεχίζει: «Οι περισσότεροι θρηνούν συγγενείς τους. Έχουν πολύ θυμό μέσα τους, γιατί θεωρούν ότι δεν είχαν αρκετή βοήθεια το πρώτο εικοσιτετράωρο».

Σε κάθε πτήση, τα συναισθήματα του πληρώματος είναι ανάμεικτα: «Από τη μία νιώθουμε ικανοποίηση που βοηθάμε με αυτόν τον τρόπο. Αλλά είναι πολλές οι στιγμές που κλαίμε, που έχουμε ενοχές γιατί τρώμε και είμαστε στα ζεστά…». 

Η πρώτη προσγείωση στο Αντιγιαμάν στις 7 Φεβρουαρίου 2023, μία ημέρα μετά τους φονικούς σεισμούς, δυστυχώς θα τους μείνει αξέχαστη: «Υπό κανονικές συνθήκες, μόλις προσγειωθούμε, 7 – 8 μέλη του προσωπικού εδάφους, περιμένουν στον αεροδιάδρομο, για να μπουν να καθαρίσουν το αεροσκάφος.

Εκείνη την ημέρα, όταν ανοίξαμε τις πόρτες, μας περίμενε μόνο ένας εργαζόμενος. Μας είπε “όλοι οι συνάδελφοι μου καταπλακώθηκαν από τα ερείπια. Ήρθα μόνο για να σας πω να επιστρέψετε όσο πιο σύντομα μπορείτε στην Κωνσταντινούπολη και να φέρετε και άλλη βοήθεια”…». 

ΠΗΓΗ

«Μέσα» σε πτήση με ανθρωπιστική βοήθεια στην Τουρκία - «Καταπλακώθηκαν όλοι οι συνάδελφοι μου» «Μέσα» σε πτήση με ανθρωπιστική βοήθεια στην Τουρκία - «Καταπλακώθηκαν όλοι οι συνάδελφοι μου» Reviewed by olablogs on 10:10 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.