
Αυτό το κέικ ταχινιού είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα νηστίσιμο γλυκό με έντονη γεύση και αφράτη υφή. Μπορείτε να προσαρμόσετε τη συνταγή σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, προσθέτοντας ξηρούς καρπούς, κομματάκια σοκολάτας ή άλλα αρωματικά.
Υλικά
- 250 γρ. ταχίνι
- 200 γρ. ζάχαρη
- 120 ml νερό
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικά)
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι (προαιρετικά)
- 100 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια (προαιρετικά)
Οδηγίες
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώστε και αλευρώστε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το ταχίνι, τη ζάχαρη και το νερό μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα (αν χρησιμοποιείτε).
- Προσθέστε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν. Μην ανακατεύετε υπερβολικά.
- Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού και τα κομματάκια κουβερτούρας (αν χρησιμοποιείτε) και ανακατέψτε ελαφρά.
- Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 40-45 λεπτά, ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα μπήγει στο κέντρο του κέικ να βγαίνει καθαρή.
- Αφήστε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 10 λεπτά πριν το αναποδογυρίσετε σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
via enikos
Συνταγή για ένα νόστιμο κέικ με ταχίνι
Reviewed by Unknown
on
08:57
Rating:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου