Η Απίστευτη ικανότητα του Πετρίτη ( VIDEO )


O Πετρίτης

είναι ενα είδος μεγαλόσωμου γερακιού που ζεί σχεδόν σε ολον τον κοσμο εκτός απο τον βόρειο και Νότιο πόλο.Ο Πετρίτης φωλιάζει σποραδικά και στην Ελλάδα.Αυτό το μεγαλοσωμο γερακι με το μαύρο μουστάκι,την σχετικά κοντή ουρά και το γρήγορο φτερούγισμα των φτερων του έχει κάτι το καταπληκτικό που αξίζει να μαθετε.


Δειτε το βιντεο .... Ο Πετρίτης ειναι το γρηγορότερο ζώο πανω στον πλανήτη.Οταν εφορμά ενάντια στη λεία του, αναπτύσσει ταχύτητες που ξεπερνούν τα 270χιλιόμετρα την ώρα ενώ πιστεύεται ότι μπορεί να φτάσει και τα 400 χιλιόμετρα την ώρα.Τρέφεται κυρίως με πουλιά (αλλα και με μικρά θηλαστικά οπως ποντίκια,λαγους κτλ) μέχρι το μέγεθος του περιστεριού και της πέρ*δικας.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

Ο Πετρίτης έχει την εξαιρετική ικανότητα λογο και της τεραστιας ταχυτητας που αναπτύσει να πιάνει την λεία του (τα αλλα πουλιά) στον αέρα! Αναμφισβητητα ειναι ενας μοναδικός ο τρόπος να κυνηγάει τη λεία του. Ορμάει στο στόχο σχεδόν κατακόρυφα, με τις...
... φτερούγες του κλειστές καικατακεραυνώνει τη λεία με τα πόδια του, πριν προλάβει να αντιδράσει.Τις περισσοτερες φορές το θυμα ούτε καν καταλαβαίνει τι του συμβαίνει.Τα πνευμόνια του πετρίτη ειναι φτιαγμένα με τετοιον τρόπο έτσι ωστε να αντεχει τις υψηλές ταχύτητες. Την επίθε ση του Πετρίτη συνοδεύει ένα βουητό που δημιουργεί το αστραπιαίο πέταγμα αυτού του γερακιού. Ο Πετρίτης έχει ικανότητα ταχύτατης εστίασης της εικόνας, διατηρεί δηλαδή συνεχώς εστιασμένη στα μάτια του την εικόνα της λείας του, μολονότι κινείται με ταχύτητα που μπορεί να ξεπερνά τα 270 χιλιόμετρα την ώρα.Πιανοντας αυτές τις ταχυτητες μπορεί και βλέπει σχεδόν άριστα καθώς μια τρίτη βλεφαριδα παράγει δακρυα που καθαρίζει τα ματια του απο την μεγάλη ταχυτητα και απο την σκόνη που ισως μπαινει μέσα.Ουταν ο πετρίτης πιάσει την λεία του την σκοτώνει με τα νύχια των ποδιών του και στην συνέχεια αν είναι πολύ βαριά την πετάει στο έδαφος οπου στην συνεχεια κατεβαίνει και την κατασπαράζει. Ο Πετρίτης ζεί κατα μέσο όρο 15 χρόνια στην φύση ενώ Φωλιάζει κυρίως σε απότομους βράχους.Ο θηλυκός Πετρίτης είναι πιο μεγαλόσωμος και σκοτεινότερου χρώ ματος από τον αρσενικό.





ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ











http://www.troktikaras.com
Η Απίστευτη ικανότητα του Πετρίτη ( VIDEO ) Η Απίστευτη ικανότητα του Πετρίτη ( VIDEO ) Reviewed by Unknown on 23:07 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.