Νεκρός ο Χαμίς Καντάφι; – Βίντεο ντοκουμέντο από την εισβολή εξεγερμένων στο παλάτι της κόρης του Λίβυου ηγέτη

- Δυνάμεις του καθεστώτος βομβαρδίζουν γειτονικές περιοχές από το αρχηγείο του Λίβυου ηγέτη
– Φήμες πως ο Καντάφι βρίσκεται στο νοσοκομείο της Ταζούρα στην ανατολική Τρίπολη
– Οι καθεστωτικοί εκτελούν ακόμα… 
– “Δε θα πέσει ζωντανός στα χέρια των ανταρτών” λέει το πρώην “δεξί του χέρι”
– Βυθισμένη στο σκοτάδι η μισή πόλη, κομμένες οι επικοινωνίες
– Διεθνής… πόλεμος σε εξέλιξη για το πετρέλαιο της χώρας

ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ
– ΩΡΑ 21:45 Βρέθηκαν δυο σοροί, η μια πιθανολογείται πως είναι του Χαμίς Καντάφι
-ΩΡΑ 21:35 Οι αντικαθεστωτικοί υποστηρίζουν οτι πήραν τον έλεγχο του αεροδρομίου της Τρίπολης μεταδίδει το Al Arabiya
- ΩΡΑ 21:25 Μπαράκ Ομπάμα: “Το τέλος του Καντάφι πλησιάζει”
- ΩΡΑ 20:30 “Πρέπει να σταματήσουμε την αιματοχυσία” είπε η Άνγκελα Μέρκελ
- ΩΡΑ 20:19 Ο Μοχάμεντ Καντάφι το έσκασε από το σπίτι του, όπου κρατούνταν σε κατ’ οίκον περιορισμό, με τη βοήθεια στρατιωτών που παραμένουν πιστοί στον πατέρα του
- ΩΡΑ 19:00 Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να βομβαρδίσει το κρησφύγετο του Μουαμάρ Καντάφι αμέσως μετά τη δύση του ηλίου μετέδωσε το Al Arabiya
- ΩΡΑ 18:40 “Ο Καντάφι παραμένει στη Λιβύη” εκτιμά εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου
- ΩΡΑ 18:23 Έκκληση του γγ του ΟΗΕ, Μπαν κι Μουν, προς τις δυνάμεις του Καντάφι να παραδοθούν
- ΩΡΑ 18:18 Μάχες στη δυτική Τρίπολη, οι δυνάμεις του Καντάφι ανακτούν έδαφος που είχαν καταλάβει οι εξεγερμένοι
- ΩΡΑ 16:53 Έπεσε… μαύρο στην κρατική τηλεόραση της Λιβύης, τα κεντρικά της πέρασαν στον έλεγχο των ανταρτών
- ΩΡΑ 15:55 “Η νίκη θα έρθει όταν πιάσουμε τον Μουαμάρ Καντάφι. Του εγγυώμαστε μια δίκη δίκη για να δει όλος ο κόσμος τα εγκλήματα που έκανε”, δήλωσε ο επικεφαλής του Μεταβατικού Συμβουλίου. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και να έχει εγκαταλείψει τη Λιβύη ο Καντάφι
- ΩΡΑ 15:20 Η Τρίπολη δεν είναι μια πόλη που γιορτάζει, μάχες ανάμεσα σε εξεγερμένους και πιστούς στο καθεστώς μεταδίδουν ξένοι ανταποκριτές
- ΩΡΑ 15:12 Στο καταφύγιο του πατέρα του στο Μπαμπ αλ Αζίζιγια της Τρίπολης ο Μουτασίμ Καντάφι
- ΩΡΑ 15:07 Υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών και η κρατική τηλεόραση
- ΩΡΑ 14:53 Αντάρτες φτάνουν στην Τρίπολη από κάθε σημείο της χώρας
- ΩΡΑ 14:30 Παραδόθηκε ο Μοχάμεντ Καντάφι μεταδίδει το Αλ Τζαζίρα
- ΩΡΑ 14.08 “Σε 15 ώρες θα ελέγχουμε πλήρως την Λιβύη”, λένε οι αντικαθεστωτικοί
- ΩΡΑ 13.50 Χάκερς “απελευθέρωσαν” και το Ιντερνετ στην Λιβύη
- ΩΡΑ 13.36 Ο γιος του Καντάφι, Χαμίς κινείται με τάνκς στο κέντρο της Τρίπολης
- ΩΡΑ 13.25 Φήμες οτι ο Καντάφι διέφυγε στην Αλγερία
- ΩΡΑ 13.07 Σε απόσταση αναπνοής οι εξεγερμένοι από το συγκρότημα του Καντάφι
- ΩΡΑ 12.45 Επικεφαλής εξεγερμένων: “Ο γιός του Καντάφι Μοχάμεντ θα μείνει στην Τρίπολη. Εγγυώμαστε την ασφάλειά του”
- ΩΡΑ 12.35 Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε οτι έπεσε στα χέρια των ανταρτών ο σωματοφύλακας του συνταγματάρχη Καντάφι την ώρα που προσπαθούσε να ξεφύγει!
- ΩΡΑ 12.25 Ελεύθεροι σκοπευτές γύρω από την Πράσινη πλατεία παραδίνονται στους εξεγερμένους
- ΩΡΑ 12.15 Διαπραγματεύσεις του Δ.Δ. της Χάγης για να τους παραδοθεί ο γιός του Καντάφι Σαιφ Αλ Ισλάμ
- ΩΡΑ 12.08 “Οι εξεγερμένοι ελέγχουν το 95% της Τρίπολης”, δηλώνει ο εκπρόσωπός τους στο Λονδίνο
- ΩΡΑ 11.47 Αρνείται η Ν. Αφρική οτι έστειλε αεροσκάφος να παραλάβει τον Καντάφι
- ΩΡΑ 11.30 Συνεδριάζει εκτάκτως το συμβούλιο ασφαλείας της Βρετανίας
Το απόλυτο θρίλερ: Που είναι ο Μουαμάρ Καντάφι
Κανείς, μα κανείς δε μπορεί να απαντήσει με σιγουριά στο μεγαλύτερο ερώτημα της ημέρας, όχι μόνο στη Λιβύη. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται σε νοσοκομείο της Ταζούρα, προάστιο ανατολικά της Τρίπολης. Άλλοι πιστεύουν ότι παραμένει στο κρησφύγετό του, στο Μπαμπ αλ Αζιζίγια, απ’ όπου οι δυνάμεις του εξαπολύουν επίθεση στα γειτονικά προάστια.
Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται να βομβαρδίσει το αρχηγείο του Καντάφι, ενώ οι εξεγερμένοι δηλώνουν ότι θέλουν να τον πιάσουν ζωντανό και να τον δικάσουν.
“Μπορεί να έχει φύγει από τη χώρα, μπορεί να βρίσκεται ακόμη εδώ, μπορεί να είναι στο κρησφύγετό του στο Μπαμπ αλ Αζιζίγια, που βρίσκεται σε περιοχή την οποία δεν ελέγχουν ακόμη οι δυνάμεις των ανταρτών” είπε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου από τη Βεγγάζη ο Αμπντέλ Τζαλίλ, επικεφαλής του Μεταβατικού Συμβουλίου.
“Δε μπορούμε να πούμε ότι έχουμε τον πλήρη έλεγχο”, τόνισε και ευχήθηκε να πιαστεί ζωντανός ο Μουαμάρ Καντάφι. Υποσχέθηκε δε ότι θα περάσει από δίκαιη δίκη για να απολογηθεί για τα εγκλήματα κατά του λαού της Λιβύης, όπως είπε ο Τζαλίλ. “Όλος ο κόσμος θα παρακολουθήσει τη δίκη ενός από τους μεγαλύτερους δικτάτορες”, πρόσθεσε. Επεσήμανε επίσης ότι αντιτίθεται στην εκτέλεση οποιοδήποτε, ό,τι κι αν έχει κάνει, βάζοντας έτσι τέλος σε οποιαδήποτε εικασία για την τύχη του Καντάφι αν συλληφθεί από τους αντάρτες.
“Η νίκη δεν έχει έρθει ακόμη. Θα έρθει όταν συλληφθεί ο Καντάφι” έκλεισε τη συνέντευξή του ο Τζαλίλ.
Φήμες πως σκοτώθηκε ο Χαμίς – Το ‘σκασε ο Μοχάμεντ – Παραμένουν υπό κράτηση Σαΐφ και Σααντί
Παράλληλα με το θρίλερ του που βρίσκεται ο Μουαμάρ Καντάφι εξελίσσεται κι ένα άλλο: αυτό των παιδιών του. Οι τελευταίες πληροφορίες από την Τρίπολη αναφέρουν ότι η μια από τις δυο σορούς που βρέθηκαν αργά το απόγευμα είναι του Χαμίς Καντάφι, του νεαρότερου γιού του Λίβυου ηγέτη, στρατιωτικού καριέρας που νωρίτερα είχε ηγηθεί της αντεπίθεσης του καθεστώτος.
Η δεύτερη σορός λέγεται πως ανήκει στο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του Αμπντάλα αλ Σενούσι, βρέθηκαν, μετέδωσε το Al Jazeera, επικαλούμενο πηγές οι οποίες δεν κατονομάζονται.
Ο Μοχάμεντ Καντάφι και η οικογένειά του βρίσκονταν από τα ξημερώματα σε κατ’ οίκον περιορισμό. Η σύλληψή τους μάλιστα έγινε την ώρα που ο γιός του Μουαμάρ Καντάφι έδινε συνέντευξη στο Aljazeera.
Το απόγευμα όμως, με τη βοήθεια πιστών στον πατέρα του στρατιωτών, ο Μοχάμεντ Καντάφι κατάφερε να διαφύγει και για την ώρα είναι άγνωστο το που βρίσκεται.
Τα άλλα δυο αδέρφια του, ο Σαΐφ αλ Ισλάμ (που προοριζόταν για κληρονόμος του… θρόνου) και ο αλ Σααντί (πρώην ποδοσφαιριστής και μέτοχος της Γιουβέντους) έχουν συλληφθεί από τους αντάρτες και βρίσκονται “σε ασφαλές μέρος”, σύμφωνα με τον Τζαλίλ.
Αντίθετα, ο πατέρας τους παραμένει εξαφανισμένος και κανείς δε μπορεί να πει με σιγουριά που βρίσκεται.
“Ο Καντάφι δεν έχει το κουράγιο να αυτοκτονήσει. Αλλά είναι ικανός να ζητήσει από τον καθένα που παραμένει πιστός του να τον πυροβολήσει για να μην πιαστεί ζωντανός από τους αντάρτες”, δήλωσε στο Αλ Αραμπίγια ο Αμπντελσαλαμ Ζαλούντ, πρώην πρωθυπουργός και Νο2 στο καθεστώς Καντάφι μέχρι πριν από μερικές μέρες, όταν αυτομόλησε και ζήτησε άσυλο στην Ιταλία.
Το Μεταβατικό Συμβούλιο διέψευσε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ηγεσία των εξεγερμένων και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) της Χάγης για τον Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι. Ο εισαγγελέας του ΔΠΔ, Λουίς Μορένο Οκάμπο τόνισε πως βρίσκεται σε επαφή με τους εξεγερμένους στη Λιβύη αλλά χρειάζονται περισσότερες συνομιλίες για να καθοριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα μεταφερθούν οι συλληφθέντες ύποπτοι, όπως ο Σάιφ αλ-Ισλάμ Καντάφι, στη Χάγη.
“Μουαμάρ, παραδώσου”
Αυτό ζήτησε -από τον άλλοτε καλό του φίλο- και ο Σιλβιο Μπερλουσκόνι. Ο Ιταλός πρωθυπουργός κάλεσε τον Καντάφι να παραδοθεί και να “απαλλάξει τον λαό του” από νέες κακουχίες και δεινά. Και διαβεβαίωσε ότι η Ρώμη «είναι στο πλευρό των Λίβυων εξεγερμένων στην Τρίπολη. Το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο και οι μαχητές του προσπαθούν να πραγματοποιήσουν την επιθυμία τους για μία νέα δημοκρατική και ενωμένη Λιβύη”.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει σύνοδο κορυφής αυτή την εβδομάδα σχετικά με την κατάσταση στη Λιβύη, παρουσία ηγετών της Αφρικανικής Ένωσης και του Αραβικού Συνδέσμου καθώς και άλλων περιφερειακών οργανισμών. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στις δυνάμεις που είναι πιστές στον Μουαμάρ Καντάφι να σταματήσουν να πολεμούν.
Την ίδια ώρα, το Al Jazeera μετέδωσε ότι ο Λίβυος πρωθυπουργός Αλ Μπαγντάντι Άλι αλ Μαχμούντι και ο Αμπντάλα Μανσούρ, επικεφαλής του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού, βρίσκονται στο νησί Ντζέρμπα της Τυνησίας.
Ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί δεν κάλεσε απλά τον Καντάφι να παραιτηθεί, αλλά επανέλαβε τη στήριξη της Γαλλίας στο Μεταβατικό Συμβούλιο και κάλεσε τον επικεφαλής του να επισκεφτεί το Παρίσι την προσεχή Τετάρτη. Την ίδια ώρα, το καθεστώς Καντάφι χάνει συμμάχουν από παντού! Η πρεσβεία της χώρας στη Δαμασκό δήλωσε ήδη πίστη στους αντάρτες!
Τρίπολη: Μια πόλη χωρισμένη στα δυο
Όλα αυτά ενώ πολλοί είναι εκείνοι που σπεύδουν να συγχαρούν τους αντάρτες για την απελευθέρωση της Τρίπολης αλλά η πρωτεύουσα της Λιβύης δεν είναι μια πόλη που γιορτάζει! Αυτό μεταδίδουν τουλάχιστον ξένοι ανταποκριτές. Ένα μεγάλο μέρος το ελέγχουν οι εξεγερμένοι, αλλά ένα άλλο εξακολουθεί να ελέγχεται από τους πιστούς στον Καντάφι. Ελεύθεροι σκοπευτές αντιστέκονται και οι μάχες συνεχίζονται, κρατώντας τους πολίτες κλεισμένους στα σπίτια τους.
“Είναι πολύ δύσκολο για τους πολίτες να κινηθούν στην πόλη. Ανά 150-200 μέτρα υπάρχουν σημεία ελέγχου, αποτελούμενα από πολίτες αλλά και ένοπλους αντάρτες. Ο κόσμος ξέρει ότι το τέλος πλησιάζει αλλά φοβάται να το πιστέψει”, μεταδίδει η ανταποκρίτρια του BBC.
Οι οδομαχίες συνεχίζονται, οι πιστοί στον Καντάφι που βρίσκονται μέσα στο κρησφύγετό του βομβαρδίζουν τις περιοχές γύρω από το Μπαμπ αλ Αζιζίγια, ενώ στο κέντρο της πρωτεύουσας συνεχίζονται οι συγκρούσεις ανάμεσα σε αντάρτες και καθεστωτικούς. Το ρεύμα έχει κοπεί στη μισή πόλη, ενώ έχουν κοπεί και οι επικοινωνίες.


newsit
http://swmahellas.blogspot.com
Νεκρός ο Χαμίς Καντάφι; – Βίντεο ντοκουμέντο από την εισβολή εξεγερμένων στο παλάτι της κόρης του Λίβυου ηγέτη Νεκρός ο Χαμίς Καντάφι; – Βίντεο ντοκουμέντο από την εισβολή εξεγερμένων στο παλάτι της κόρης του Λίβυου ηγέτη Reviewed by Unknown on 23:53 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.