Codex Alimentarius- Νέο φυσικό(?) συντηρητικό θα διατηρεί τα τρόφιμα για πάρα πολλά χρόνια!

Σημ. Τώρα αυτό είναι καλό ή κακό? Θα φανεί από τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθεί. Είναι όπως με το μαχαίρι που μπορείς π.χ. να κόψεις ψωμί αλλά μπορείς επίσης και να σκοτώσεις! 
Σε τρία χρόνια η νέα ουσία θα έχει μπει στην διατροφική αλυσίδα αλλά τις συνέπειες μάλλον θα τις μάθουμε πολύ αργότερα όπως άλλωστε έγινε και με τα υπάρχοντα συντηρητικά που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ευρέως και να βλάπτουν τον οργανισμό μας!Μήπως ο νέος διατροφικός κώδικας (Codex Alimentarius) απαιτεί την ύπαρξη τέτοιων ουσιών ώστε να μπορεί να ελέγχει τα αποθέματα τροφίμων πιο αποτελεσματικά και αργότερα ποιες τροφές διατίθονται και που? Η είδηση αυτή προφανώς εντάσσεται στην ίδια κατηγορία με αυτή που λέει ότι έρχεται και το τεχνητό ΚΡΕΑΣ!!! 





Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο φυσικό συντηρητικό το οποίο θα μπορούσε να σηματοδοτήσει το τέλος της σήψης στα τρόφιμα. 


Εντόπισαν μια ουσία που καταστρέφει τα βακτήρια εκείνα που  είναι υπεύθυνα για την αποσύνθεση στο κρέας, τα ψάρια, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το συντηρητικό, που ονομάζεται bisin , θα είναι ικανό να επεκτείνει την διάρκεια ζωής των τροφίμων για αρκετά χρόνια, ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να διατηρήσει και κρασί του οποίου το μπουκάλι έχει ανοιχθεί, αλλά και σε διάφορες σάλτσες.

Η ανακάλυψη αναμένεται να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούμε τα ψώνια μας και να μειώσει τα εκατομμύρια τόνους φαγητού που καταλήγουν στα σκουπίδια σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες.

Η ουσία αυτή, που εμφανίζεται φυσιολογικά σε κάποια ήδη αβλαβών βακτηρίων, εμποδίζει την ανάπτυξη των θανατηφόρων βακτηρίων συμπεριλαμβανομένου του E-coli, της σαλμονέλας και της λιστέριας.

Η ουσία θα μπορούσε να παρατείνει τη ζωή μιας ποικιλίας καθημερινών τροφίμων που έχουν αυστηρό χρονικό περιθώριο για την κατανάλωσή τους, όπως θαλασσινά, τυριά και κονσερβοποιημένα προϊόντα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις δε,  τα τρόφιμα θα μπορούσαν να διαρκέσουν χρόνια, ενώ θα είναι πιθανό να μην χρειάζονται καν την αποθήκευσή τους στο ψυγείο, υποστηρίζουν οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Minnesota.

Οι επιστήμονες, που έχουν κατοχυρώσει και το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την ουσία, έχουν ήδη έρθει σε συνεννοήσεις με μεγάλες εταιρείες τροφίμων. Σύμφωνα με  τους υπολογισμούς τους, τα πρώτα τρόφιμα που θα περιέχουν την bisin, αναμένεται να διατεθούν στην αγορά σε τρία χρόνια περίπου.

Την ουσία ανακάλυψε κατά λάθος, ο Δρ. Dan O' Sullivan, ένας Ιρλανδός μικροβιολόγος που εργάζεται στο πανεπιστήμιο, κατά τη διάρκεια της εξέτασης μιας καλλιέργειας βακτηρίων σε ανθρώπινο έντερο.

Η ουσία, ωστόσο, δεν θα είναι ικανή να διατηρήσει φρούτα και λαχανικά μιας και αποσυντίθενται με διαφορετικό τρόπο.

Η bisin είναι συγγενική με την nisin, που ήδη χρησιμοποιείται στα τροποποιημένα τυριά για να παραμείνουν αποστειρωμένα και βρώσιμα για δεκαετίες, οπότε δεν απαιτούνται φαρμακευτικές δοκιμές. (!!!!!!!!!!!????)

 
Greek Citizen
http://greekcitizen.pblogs.gr
katohika
 
http://pisoapothnkoyrtina.blogspot.com
Codex Alimentarius- Νέο φυσικό(?) συντηρητικό θα διατηρεί τα τρόφιμα για πάρα πολλά χρόνια! Codex Alimentarius- Νέο φυσικό(?) συντηρητικό θα διατηρεί τα τρόφιμα για πάρα πολλά χρόνια! Reviewed by Unknown on 23:35 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.