Τώρα άδειες και για άλλες γεωτρήσεις στην Κύπρο

Πριν από το τέλος του χρόνου έρευνες και σε άλλα «οικόπεδα»


Σε σύντομο χρονικό διάστημα και πριν από το τέλος του έτους η Κύπρος προχωρεί στην αδειοδότηση για έρευνες και σε άλλα οικόπεδα εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).
Πρόκειται για τον λεγόμενο «δεύτερο γύρο» των ερευνών στον οποίο έχουν δείξει ενδιαφέρον χώρες με ισχυρή οικονομία, όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, η Γαλλία, η Νορβηγία, αλλά και το Ισραήλ.

Η υπουργός Εμπορίου κυρία Πραξούλα Αντωνιάδου είπε το θέμα της χορήγησης νέων αδειών για έρευνες συζητείται στο υπουργικό συμβούλιο και ότι οι ενέργειες προχωρούν με ταχύ ρυθμό. Σημείωσε μάλιστα ότι υπουργική επιτροπή μελετά τα επόμενα βήματα, αναφορικά με την εκμετάλλευση του φυσικού αερίου.

Την ίδια ώρα, με τα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα από τις γεωτρήσεις στο Οικόπεδο 12, η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις της και αυξάνει τις απειλές της. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε ούτε λίγο ούτε πολύ «μσή_ μισή την εκμετάλλευση» αλλά εξακολουθεί να διατηρεί πολεμικά πλοία στην περιοχή, καθώς και το Πίρι Ρέίς που πλέει κοντά στην πλατφόρμα άντλησης φυσικού αερίου, στο Οικόπεδο 12.
 
 
 
http://topeiraxtiri.blogspot.com
Τώρα άδειες και για άλλες γεωτρήσεις στην Κύπρο Τώρα άδειες και για άλλες γεωτρήσεις στην Κύπρο Reviewed by Unknown on 15:23 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.