Ο ήλιος όπως δεν τον έχετε ξαναδεί [Pictures]

Το Δορυφορικό Παρατηρητήριο Ηλιακής Δυναμικής (Solar Dynamics Observatory Satellite) της NASA κατέγραψε και έδωσε στη δημοσιότητα συγκλονιστικά πλάνα του ήλιου που σίγουρα βλέπουμε για πρώτη φορά!





Στις παρακάτω εικόνες μπορείτε να δείτε την ηλιακή ενέργεια σε μήκη κύματος μη ορατά από το ανθρώπινο μάτι όπως ακτίνες X και υπεριώδες φως.

Οι μαγευτικές αυτές εικόνες τραβήχτηκαν από το δορυφόρο της Nasa που παρακολουθεί τον ήλιο και δείχνουν τις υπεριώδες ακτίνες και το φάσμα των ακτίνων x. H καθαρότητα των εικόνων επιτρέπει στη Nasa να μελετήσει πιο καθαρά την επιρροή του ήλιου στη Γη. Μερικές εικόνες δείχνουν τη συνεχή «εκροή υλικού» από τον ήλιο ενώ κάποιες άλλες κοντινές λήψεις δείχνουν ακόμη και τη δραστηριότητα πάνω στην επιφάνεια αυτού.

Κατά την πενταετή αποστολή του ο δορυφόρος θα προσπαθήσει να ανιχνεύσει πόσο και πως επηρεάζει ο ήλιος το κλίμα της Γης και όλο αυτό θα κοστίσει στη Nasa 855 εκατομμύρια δολάρια.
Δείτε τις εκπληκτικές εικόνες:


[πηγή dailymail.co.uk]
http://grizosgatos.blogspot.com
Ο ήλιος όπως δεν τον έχετε ξαναδεί [Pictures] Ο ήλιος όπως δεν τον έχετε ξαναδεί [Pictures] Reviewed by Unknown on 22:27 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.