Τσάι που καλλιεργείται με περιττώματα από πάντα το πιο ακριβό στον κόσμο!


Είσαστε οπαδός του πράσινου τσαγιού; Τι λέτε για πράσινο τσάι που καλλιεργείται με περιττώματα από panda;

Ένας άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι αυτό έχει δύο φορές τις αντικαρκινικές ιδιότητες του απλού πράσινου τσαγιού έχει αποκτήσει την άδεια για την ανάπτυξη ενός τέτοιου προϊόντος από την Διοίκηση της επαρχίας Σιτσουάν.

Ο An Yanshi, ο οποίος λέει ότι διδάσκει σε ξένους καλλιγραφία στο...

Πανεπιστήμιο του Sichuan, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το πράσινο τσάι του θα μπορούσε να πωληθεί στη τιμή των 2.196 γιουάν (343 δολάρια ΗΠΑ) τα 50 γραμμάρια μετρημένα όταν γίνεται η συγκομιδή. Και είπε ότι θα αυξήσει την τιμή ώστε να είναι το πιο ακριβό τσάι στον κόσμο, διότι τα "περιττώματα των πάντα είναι πολύ σπάνια."

"Τα panda θεωρούνται εθνικός θησαυρός, επομένως το πράσινο τσάι που καλλιεργείται με τα περιττώματά τους, θα πρέπει να θεωρείται ως εθνικό τσάι," αναφέρει ο Yanshi σε δημοσίευση στη  Tianfu Morning Post.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, βρήκε την ιδέα της καλλιέργειας του ιδιαίτερου αυτού πράσινου τσαγιού, αφού έμαθε ότι τα pandas μπορούσαν να απορροφήσουν μόνο το 30 τοις εκατό της τροφής τους, η οποία αποτελείται κυρίως από μπαμπού. "Αυτό σημαίνει ότι το υπόλοιπο 70 τοις εκατό της διατροφής είναι στα περιττώματά τους," δήλωσε ο An στην εφημερίδα.

Πιστεύει ότι τα περιττώματα των panda περιέχουν φυσικές αντικαρκινικές ουσίες που μπορεί να "μεταφερθούν με αυτόν τον τρόπο στο φυτό του πράσινου τσαγιού" για να βοηθήσει ασθενείς που αγωνίζονται ενάντια στον καρκίνο. "Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι δύο φορές καλύτερο καθώς το πράσινο τσάι από μόνο του μπορεί επίσης να αποτρέψει τον καρκίνο," είπε ο An.

Οι γιατροί και εμπειρογνώμονες, ωστόσο, αμφιβάλλουν κατά πόσο το "εθνικό τσάι" του An μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου.

«Θεωρητικά, το πράσινο τσάι μπορεί να περιέχει αντικαρκινικές ουσίες, αλλά δεν έχω ακούσει για ανθρώπους που χρησιμοποιούν τα περιττώματά του Panda για την καταπολέμηση του καρκίνου», δήλωσε η Sun Huichuan, μια γιατρός στο Zhongshan Νοσοκομείο της Σαγκάης.

"Μέχρι στιγμής, καμία επιστημονική έρευνα δεν μπορεί να αποδείξει ότι το αυτό τσάι μπορεί να έχει αυτά τα αποτελέσματα," δήλωσε στην εφημερίδα ένας ανώτερος μηχανικός του Ερευνητικού Κέντρου για το γιγάντιο πάντα στην Κίνα, με όνομα Tang Chunxiang. "Ο καθηγητής χρησιμοποιεί πιθανώς τη φήμη των pandas για την προώθηση των προϊόντων του."

Ένα ενήλικο panda γίγαντας παράγει περίπου 20 κιλά περιττωμάτων κάθε μέρα, και στη βάση των panda Σιτσουάν περισσότεροι από 200 τόνους περιττωμάτων μπορούν να παραχθούν κάθε χρόνο. Μερικά από αυτά χρησιμοποιούνται ως λίπασμα για την καλλιέργεια μπαμπού, αλλά τα υπόλοιπα συνήθως πετιούνται, δήλωσε ο Tang στην εφημερίδα.

Το πράσινο τσάι καλλιεργημένο με περιττώματα από panda πυροδότησε έντονες συζητήσεις στο ίντερνετ, με πολλούς σχολιαστές να επικρίνουν τον καθηγητή για την προσπάθεια του να βγάλει χρήματα με "ψευδοεπιστημονικές" μεθόδους.

"Η ιδέα του An μας έκανε να σκεφτούμε μήπως θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιήσουμε τα περιττώματά από panda για να καλλιεργήσουμε άλλες «εθνικές καλλιέργειες», όπως το ρύζι, λουλούδια, κλπ, και να τα πωλούμε με τιμές στα ύψη», είπε ο Qiao Zhifeng.

Κάποιος σχολιαστής στο ίντερνετ με όνομα Biubiu σχολίασε: "Είναι τόσο γελοίο Γιατί δεν τρώνε δηλαδή άμεσα τα περίττωματα από panda για την καταπολέμηση του καρκίνου.;"

Όταν Sichuan University επικοινώνησε με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, δήλωσε ότι δεν είχε κανένα αρχείο με κάποιον καθηγητή με το όνομα An Yanshi εκεί.
 
 
 http://www.koulo.gr
Τσάι που καλλιεργείται με περιττώματα από πάντα το πιο ακριβό στον κόσμο! Τσάι που καλλιεργείται με περιττώματα από πάντα το πιο ακριβό στον κόσμο! Reviewed by Unknown on 18:35 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.