Ο Γέροντας Πορφύριος σε Οίκο ανοχής των Αθηνών!!!


14338995 Ο Γέροντας Πορφύριος σε Οίκο ανοχής των Αθηνών! 
Ενα περιστατικό που έγινε πριν από αρκετά  χρόνια περιγράφει το «Αγιορίτικο Βήμα» το οποίο φυσικά δεν είναι τυχαίο και στέλνει μηνύματα που πάντα είναι επίκαιρα.
Σας το μεταφέρουμε:

«Πριν μερικά χρόνια, παραμονή των Θεοφανείων, o Γέροντας Πορφύριος πήγε, κατά το έθιμο, ν’ αγιάσει τα σπίτια. Όπως έμπαινε στα σπίτια ένα ενα, μπήκε και σ’ ένα σπίτι, το οποίο, χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος, ήταν οίκος ανοχής. Την ώρα που άρχισε να ψάλλει «Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου …;» και ν’ αγιάζει, του λέει η ιδιοκτήτρια : «Μη, μη, δεν κάνει αυτές να φιλήσουν το σταυρό».
Κι ο Γέροντας Πορφύριος της είπε: «Δεν ξέρω αν αυτές ή εσυ δεν κάνει να φιλήσουν το Σταυρό». Ασπάσθηκαν το σταυρό οι γυναίκες εκείνες και ο Γέροντας Πορφύριος τους μίλησε με τρυφερότητα. Τους μίλησε για την αγάπη προς το Θεό.
Βλέποντας την μορφή του Γέροντος Πορφυρίου, οι γυναίκες εκείνες υπέστησαν μια εσωτερική αλλοίωση ιδιαίτερα, όταν είπε: «Ν’ αγαπήσετε το Χριστό, που σας αγαπά, και θα δείτε τότε πόσο ευτυχισμένες θα είστε. Αν ξέρατε πόσο σας αγαπά ο Χριστός!  Προσπαθήστε κι εσείς να τον αγαπήσετε». Γνώριζε ο Γέροντας Πορφύριος ότι αν εκείνες οι γυναίκες γνώριζαν το Χριστό και τον αγαπούσαν θα εγκατέλειπαν το  επάγγελμα που έκαναν».


prionokordela.gr
http://ierosagon.org
Ο Γέροντας Πορφύριος σε Οίκο ανοχής των Αθηνών!!! Ο Γέροντας Πορφύριος σε Οίκο ανοχής των Αθηνών!!! Reviewed by Unknown on 23:07 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.