Έφτιαξαν ανθρώπινο ιστό από βρεφικό πέος!!

Με στόχο να διακοπούν κάποια στιγμή τα πειράματα σε ζώα Γερμανοί ειδικοί δημιούργησαν ανθρώπινο ιστό χρησιμοποιώντας δέρμα από βρεφικό πέος.Καθηγητές από την Στουτγάρδη, μέσω μίας κλινικής έρευνας του Ινστιτούτου Fraunhofer, ανέπτυξαν εκατοντάδες κύτταρα από ακροποσθίες μικρών αγοριών.

Όπως δήλωσε και ο εκπρόσωπος της έρευνας, Αντρέα Τράουμπε, χάρη στην διαδικασία αυτή ο ανθρώπινος ιστός θα αντικαθιστά τη χρήση των πειραματόζωων, τουλάχιστον αυτός είναι ο μελλοντικός στόχος τους.

Όσο πιο "νέα" ήταν τα δείγματα του μορίου που είχαν συλλέξει από τα νεαρά αγόρια οι επιστήμονες, τόσο πιο σωστή θα ήταν η έρευνά τους .

Έτσι λοιπόν απέσπασαν στρώσεις κυττάρων από τα δείγματα των "εθελοντών" νεαρών αγοριών, ηλικίας μέχρι τεσσάρων ετών. Αφού τα τοποθέτησαν σε στρώματα κολλαγόνου, κατάφεραν να αναπτύξουν εκατοντάδες κύτταρα και ιστό από μία μόνο ακροποσθία.

Η ονομασία του project είναι : " Εργοστάσιο Δέρματος ". Η μέθοδος αυτή μπορεί να οδηγήσει όπως λένε και οι ερευνητές στην παραγωγή δέκα εκατομμυρίων κυττάρων ενώ το νέο δέρμα που δημιουργείται στο εργαστήριο μπορεί να έχει πάχος έως και 5mm ύστερα από έξι εβδομάδες "καλλιέργειας".

www.digitalcrete.gr
Έφτιαξαν ανθρώπινο ιστό από βρεφικό πέος!! Έφτιαξαν ανθρώπινο ιστό από βρεφικό πέος!! Reviewed by Unknown on 18:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.