Η φωτογραφία που έχει σοκάρει το facebook – Τι λέει η μητέρα

ierosagon737 200x150 Η φωτογραφία που έχει σοκάρει το facebook   Τι λέει η μητέρα 
Τις τελευταίες ημέρες το facebook έχει κατακλυστεί από την φωτογραφία ενός παιδιού που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας η μητέρα του έδωσε συνέντευξή που φωνάζει για να σώσει το παιδί της….

«Αν δεν πάρει το παιδί τα φάρμακά του και το ειδικό γάλα, θα πεθάνει. Παρακαλώ βοηθήστε μας». Αυτά είναι τα λόγια της…
κυρίας Ελένης που μένει στην Πάτρα, της μητέρας της 4χρονης που κινδυνεύει να πεθάνει,επειδή οι αρμόδιοι του ΟΓΑ δεν εγκρίνουν τις πιστώσεις για την αγορά των φαρμάκων και του ειδικού γάλακτος με το οποίο πρέπει να τρέφεται το παιδί για να μείνει στη ζωή!
Η μικρή Αγγελική πάσχει από μια σπανιότατη ασθένεια, η οποία την κρατά καθηλωμένη στο κρεβάτι, ειδικά διασωληνωμένη για να τραφεί και να πάρει τα φάρμακά της.
«Το παιδί μου πάσχει από κάτι πολύ σπάνιο, μόλις 160 παιδιά έχουν την ίδια ασθένεια σε όλο τον κόσμο. Είναι συνέχεια στο κρεβάτι και πρέπει να τρέφεται με ειδικό γάλα.
Κάθε μήνα χρειάζονται 1700 ευρώ για να πάρουμε το γάλα και τα φάρμακά της. Αυτή τη στιγμή χρωστάμε 4500 ευρώ στο φαρμακοποιό, ο οποίος μας βοηθά, αλλά και αυτός δεν αντέχει άλλο», εξομολογείται η κυρία Ελένη στο thebest.gr.
Οι γονείς της μικρής Αγγελικής είναι μετανάστες από την Αλβανία που ζουν εδώ και πολλά χρόνια στην Πάτρα. Είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ ο οποίος υποτίθεται ότι καλύπτει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του μικρού κοριτσιού.
Ωστόσο, όπως λέει η κυρία Ελένη, διαρκώς ο ΟΓΑ καθυστερεί να πληρώσει τα χρήματα για τα φάρμακα και το γάλα της Αγγελικής.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο – σημειώνει η κυρία Ελένη – κάθε τόσο ο ΟΓΑ καθυστερεί να βάλει τα λεφτά και εμείς δεν έχουμε να πληρώσουμε το φαρμακείο».
Τώρα η οικογένεια της μικρής Αγγελικής πήρε μια νέα υπόσχεση ότι τα χρήματα θα της δοθούν στις 22 Δεκεμβρίου, αλλά…
Όμως το μεγαλύτερο παράπονο της κυρίας Ελένης, είναι ότι το κράτος παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων την έχει αφήσει να παλεύει μόνη της.
«Μας είχαν υποσχεθεί πριν από δυο χρόνια, από το Υπουργείο Υγείας ότι θα έκαναν τα πάντα για το παιδί μου, ότι θα το έβγαζαν στο εξωτερικό, αλλά δεν έκαναν τίποτα», λέει η κυρία Ελένη με τρεμάμενη φωνή.
Η οικογένεια σηκώνει αυτό τον βαρύ σταυρό μόνη της, αφού και οι άλλοι φορείς κοινωνικής προστασίας της έχουν γυρίζει την πλάτη.
Ο πατέρας της μικρής Αγγελικής είναι άνεργος, η Πρόνοια δεν τους δίνει κάποιο βοήθημα γιατί είναι μετανάστες, ενώ από τον Δήμο Πατρέων τους έκοψαν και τα τρόφιμα που τους έδιναν, όπως καταγγέλλει η κυρία Ελένη.


http://ierosagon.org
Η φωτογραφία που έχει σοκάρει το facebook – Τι λέει η μητέρα Η φωτογραφία που έχει σοκάρει το facebook – Τι λέει η μητέρα Reviewed by Unknown on 16:23 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.