Αλβανία: Σάλος με βίντεο που δείχνει υπουργό να χρηματίζεται

Σάλο έχει προκαλέσει ένα βίντεο που εμφανίζει πρώην υπουργό της κυβέρνησης Μπερίσα, να παίρνει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από επιχειρηματία τον οποίο είχε βοηθήσει να αναλάβει δημόσια έργα...


Πρωταγωνιστής στο βίντεο, που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό KLAN στην Αλβανία, είναι ο πρώην υπουργός Ντρίταν Πρίφτι. Η συναλλαγή έγινε μέσα στο σπίτι του πολιτικού που εικονίζεται να παίρνει και να μετράει τα χρήματα που του δίνει ο ανώνυμος επιχειρηματίας.

Ένα χρόνο πριν ο ίδιος ο Πρίφτι είχε δώσει στη δημοσιότητα άλλο βίντεο όπου εμφανιζόταν ο πρόεδρος της κυβέρνησης Ιλίρ Μέτα, να του ζητάει να παρέμβει, ώστε να ευνοηθεί συγκεκριμένη εταιρεία κατά τη διάρκεια διαγωνισμού για την κατασκευή υδροηλεκτρικού σταθμού.

Στην βιντεοσκόπηση ο Μέτα παρουσιάζεται να δηλώνει ότι «ο ιδιοκτήτης της εταιρείας προσφέρει 700.000 ευρώ για αυτή τη δουλειά». Μετά τη δημοσιοποίηση εκείνου του μαγνητοσκοπημένου υλικού ο Ιλίρ Μέτα παραιτήθηκε, αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο της Αλβανίας τον αθώωσε, προκαλώντας την οργή της κοινής γνώμης αλλά και αντιδράσεις στο εξωτερικό.

Οι αποκαλύψεις δεν τελειώνουν εδώ, καθώς στενοί συνεργάτες του Πρίφτι και του Μέτα προειδοποιούν, ότι έχουν και άλλα βίντεο, που αποδεικνύουν την εμπλοκή τους σε σκάνδαλα διαφθοράς.



madata.gr
Αλβανία: Σάλος με βίντεο που δείχνει υπουργό να χρηματίζεται Αλβανία: Σάλος με βίντεο που δείχνει υπουργό να χρηματίζεται Reviewed by Unknown on 19:21 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.