Γήινα όντα με εξωγήινη μορφή: Απόκοσμα πορτρέτα... εντόμων !!





Image
Μια εκπληκτική συλλογή πρωτότυπων πορτρέτων μικροσκοπικών εντόμων..
δημιούργησε ο Νίκολας Ρέουσενς, ερασιτέχνης φωτογράφος από την Ισπανία, ο οποίος ξεκίνησε το ενδιαφέρον αυτό εγχείρημα πριν από τρία χρόνια, ταξιδεύοντας από το Περού μέχρι τη Νότια Αφρική, προκειμένου να εντοπίσει και να απαθανατίσει τα "μοντέλα" του.

Με τη βοήθεια της macro φωτογραφίας, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Το Βήμα", ο 36χρονος ερασιτέχνης αποκαλύπτει συγκλονιστικές λεπτομέρειες στις μορφές εντόμων, κάνοντας τα να δείχνουν απόκοσμα, κάτι σαν γήινα όντα με εξωγήινη μορφή.

Το κάθε πορτρέτο από τα 100 συνολικά που απαρτίζουν τη συλλογή αποτελεί προϊόν του συνδυασμού 20-200 λήψεων (ένα είδος κολάζ, που δίνει το εντυπωσιακό αυτό αποτέλεσμα).
Παρά το γεγονός ότι δεν πρόκειται και για τα πλέον... χαριτωμένα όντα στον πλανήτη, τα τόσο κοντινά πορτρέτα τους καταφέρνουν να μαγνητίσουν το ανθρώπινο βλέμμα, καθώς αποκαλύπτουν τα έντονα χαρακτηριστικά αρκετών "περίεργων" ειδών.
Image
Image
Image
Image
Image


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Γήινα όντα με εξωγήινη μορφή: Απόκοσμα πορτρέτα... εντόμων !! Γήινα όντα με εξωγήινη μορφή: Απόκοσμα πορτρέτα... εντόμων !! Reviewed by Unknown on 22:15 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.