Παιδιά indigo: Τα χαρακτηριστικά τους

Η λέξη indigo σημαίνει "λουλακί". Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια ιδιαίτερη κατηγορία ανθρώπων...των οποίων η αύρα έχει λουλακί χρώμα! Ο όρος «παιδί indigo» ανήκει στην ψυχικό Nancy Ann Tappe, η οποία ταξινόμησε τις προσωπικότητες των ανθρώπων ανάλογα με το χρώμα της αύρας τους.

Σύμφωνα με την ίδια, "η κάθε παγκόσμια περίοδος συνοδεύεται από την υπεροχή κάποιων ανθρώπων που έχουν κοινό χρώμα αύρας. Έτσι, οι περισσότεροι ενήλικες που σήμερα κατέχουν θέσεις "κλειδιά", είναι Μπλε ή Βιολετί, δύο χρώματα που χαρακτηρίζουν την μεταβατική Βιολετί περίοδο".

Η Tappe υποστηρίζει πως η επόμενη δεκαετία θα είναι η Λουλακί περίοδος , δηλαδή η εποχή Indigo. Κατά τη διάρκεια αυτής, θα κυριαρχήσουν οι άνθρωποι με "λουλακί" αύρα, οι άνθρωποι Indigo, οι οποίοι θα οδηγήσουν τον πλανήτη σε μια νέα αρχή!

Τα χαρακτηριστικά των indigo.

Οι indigo είναι στην μεγάλη τους πλειοψηφία ανήλικα ακόμη παιδιά , χωρίς αυτό να αποκλείει ότι και πολλοί ενήλικες έχουν στοιχεία της προσωπικότητας των indigo.

Τα βασικά χαρακτηριστικά τους είναι τα μεγάλα, διαυγή και φωτεινά μάτια τους, η πρώιμη ευφυία τους -που όμως δεν συνοδέυεται υποχρεωτικά από υψηλές επιδόσεις στο σχολείο- , η εκπληκτική μνήμη τους αλλά και η ιδιαίτερη ευαισθησία τους.

Έρχονται στον κόσμο με ένα αίσθημα ότι είναι προνομιούχοι γι αυτό από μικρή ηλικία συμπεριφέρονται με "αυτοκρατορικό" τρόπο. Έχουν την αίσθηση ότι «δικαιούνται να είναι εδώ», αλλά αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την επιβολή εξουσίας χωρίς εξήγηση. Επιλέγουν να κάνουν τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο , τόσο στο σπίτι όσο και στο σχολείο, γεγονός που τα κάνει να φαίνονται αντικομφορμιστές.

Είναι συνήθως αντικοινωνικά και "ανόιγονται" με ανθρώπους του δικού τους είδος. Εάν δεν υπάρχουν τριγύρω τους άλλοι της ίδιας συναίσθησης, συχνά γίνονται εσωστρεφείς και νιώθουν ότι κανένας άνθρωπος δεν τους καταλαβαίνει. Έχουν έντονη σχέση με την φύση και τα ζώα, ενώ από μικρή ηλικία εκφράζουν καλλιτεχνικές ανησυχίες και ταλέντα.

Δεν πρέπει να αποδίδουμε προβλήματα υγείας του παιδιού μας, στην θεωρία των indigo!

Η μεγάλη δημοσιότητα που δόθηκε παγκοσμίως στο θέμα των indigo, οδήγησε σε κάποια αυθαίρετα συμπεράσματα, τα οποία θα μπορούσαν να είναι και επικίνδυνα για την υγεία κάποιων παιδιών. Πρέπει λοιπόν να τονίσουμε ότι καμμία ψυχική και πνευματική διαταραχή, καθώς και καμμία μαθησιακή δυσκολία δεν έχει αποδειχθεί ότι συνδέεται με το φαινόμενο των παιδιών indigo. Οι γονείς δεν θα πρέπει να αποδίδουν τα όποια προβλήματα των παιδιών τους στην θεωρία indigo, αλλά επιβάλεται να απευθύνονται σε ειδικούς επιστήμονες οι οποίοι είναι οι μόνοι αρμόδιοι να τους καθοδηγήσουν.

madata.gr
Παιδιά indigo: Τα χαρακτηριστικά τους Παιδιά indigo: Τα χαρακτηριστικά τους Reviewed by Unknown on 05:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.