Καταδίκασαν προγραμματιστή σε θάνατο επειδή ανέπτυξε softoware που προσβάλει το Ισλάμ

Ένας Ιρανός προγραμματιστής, ο Saeed Malekpour, πρόκειται να εκτελεστεί, επειδή τόλμησε να προσβάλει στον ισλαμικό νόμο.

Ο Saeed Malekpour, μόνιμος κάτοικος Καναδά, επισκέφθηκε το 2008 την πατρίδα του και αμέσως οι αρχές τον συνέλαβαν με την κατηγορία οτι ανέπτυξε software για upload φωτογραφιών, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκε από ένα πορνογραφικό site χωρίς να έχει δώσε την συγκατάθεσή του.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του ο Malekpour ομολόγησε την ενοχή υπό την πίεση βασανιστηρίων όπως ισχυρίζεται ο ίδιος και το Ιρανικό δικαστήριο τον καταδίκασε σε θάνατο για προσβολή του ισλαμικού νόμου.

Ο Ιρανός προγραμματιστής από το 2008 που συνελήφθη βρίσκεται στη φυλακή Evin της Τεχεράνης και μέχρι πριν λίγες μέρες περίμενε την απόφαση που έβγαλε το Ιρανικό δικαστήριο να επικυρωθεί, πράγμα που έγινε πριν λίγες μέρες.


aegeantimes.gr
Καταδίκασαν προγραμματιστή σε θάνατο επειδή ανέπτυξε softoware που προσβάλει το Ισλάμ Καταδίκασαν προγραμματιστή σε θάνατο επειδή ανέπτυξε softoware που προσβάλει το Ισλάμ Reviewed by Unknown on 17:08 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.