7 Παραδοσιακά Φαγητά Του Κόσμου για Το.. Πάσχα

Το Παραδοσιακό πασχαλινό φαγητό διαφέρει σε όλο τον κόσμο, δεν περιλαμβάνει μόνο τα σοκολατένια αυγά και το καθένα έχει τη δική του σημασία.

Έχω συντάξει έναν κατάλογο από 7 Παραδοσιακά φαγητά του Πάσχα για ρίξτε μια ματιά...


1. Πασχαλινά αυγά

Τα πασχαλινά αυγά είναι μέρος των Πασχαλινών εθίμων, είτε βαμμένα κόκκινα αυγά, είτε σοκολατένια αυγά.
Τα αυγά βάφονται παραδοσιακά τη Μεγάλη Πέμπτη και αρχίζουν να καταναλώνονται την Κυριακή του Πάσχα.
Μέρος του εθίμου των πασχαλινών αυγών είναι και το τσούγκρισμα. Πριν την κατανάλωσή τους, ιδιαίτερα στο πασχαλινό τραπέζι, ο καθένας διαλέγει το δικό του αυγό και το τσουγκρίζει με αυτό άλλου. Όποιος έχει το αυγό που δεν έσπασε, το τσουγκρίζει στη συνέχεια με το αυγό τρίτου και ούτω καθεξής μέχρι να αναδειχθεί αυτός που έχει το πιο ισχυρό αυγό.

Χαρακτηριστική στιγμή του εθίμου στην πασχαλινή επικαιρότητα είναι το τσούγκρισμα των αυγών των πολιτικών αρχηγών οι οποίοι περνούν την ημέρα του Πάσχα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Σε αυτή την περίπτωση (η οποία συνήθως αποθανατίζεται με τηλεοπτική κάλυψη), ο εκάστοτε πολιτικός αρχηγός τσουγκρίζει αυγά με όλο το στρατιωτικό προσωπικό.

2. Σταυρωτό Τσουρέκι 

Στη Νέα Ζηλανδία, οι άνθρωποι παρακολουθούν τιε Λειτουργίες στην Εκκλησία για να γιορτάσουν το θάνατο και την ανάσταση του Χριστού και να σηματοδοτήσουν  το τέλος της Σαρακοστής. Τα καταστήματα πουλάνε σταυρωτά  τσουρέκια  και σοκολατένια Πασχαλινά αυγά για να γεμίσει ο λαγός του Πάσχα το καλάθι του, εν αναμονή στους γύρους-βόλτες που θα κάνει για να παραδώσει τα αυγά  το πρωί της Κυριακής του Πάσχα. Αυτό συνήθως οδηγεί σε Πασχαλινό κυνήγι αυγών  για τα παιδιά.

3. Κέικ Simnel

Στο Ηνωμένο Βασίλειο οι παραδόσεις για το λαό περιλαμβάνουν την κατανάλωση ζεστού ψωμιού σε σχήμα σταυρού που συμβολίζει τον Σταυρό του Χριστού, την ανταλλαγή σοκολατένιων αυγών ή σοκολατένιων λαγών (τα οποία είναι σύμβολα της νέας ζωής). Την Κυριακή του Πάσχα κρύβουν μικρά αυγά γύρω από το σπίτι και τον κήπο για να τα βρουν τα παιδιά. Τα παιδιά ζωγραφίζουν και διακοσμούν τα τσόφλια των αυγών. Ψήνουν ένα κέικ το simnel - ένα πλούσιο κέικ φρούτων με ένα στρώμα από αμυγδαλόπαστα στη μέση και 11 βώλους από αμυγδαλόπαστα στην κορυφή που συμβολίζουν τους 11 αληθινούς αποστόλους (εξαιρουμένου του Ιούδα). 



4. Colomba Pasquale

Στην Ιταλία την Κυριακή του Πάσχα, όλα τα μέλη της οικογένειας ανταλλάσουν πασχαλινά αυγά, τα οποία μπορεί επίσης να φτιαχτούν ειδικά για την περίσταση και να περιέχουν δώρα στο εσωτερικό του αυγού. Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα, κάθε οικογένεια τρώει συνήθως ένα πρωινό με σαλάμι, αυγά, ένα ειδικό κέικ τυριού και το παραδοσιακό Colomba - ένα γλυκό κέικ που περιέχει αμύγδαλα και καραμελωμένα φρούτα. Τη Δευτέρα του Πάσχα, όλοι πάνε για πικ νικ με τις οικογένειες τους και πολλοί τρώνε αρνί, κουκιά και πρόβειο τυρί.

5. Μαγειρίτσα

Στην Ελλάδα έχουμε την μαγειρίτσα! Η μαγειρίτσα είναι παραδοσιακή σούπα που καταναλώνεται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά την Ανάσταση.

Μετά τη νηστεία της Σαρακοστής, είναι το πρώτο πιάτο που περιέχει κρέας. Μαγειρεύεται με λαχανικά, άνηθο, εντόσθια του αρνιού (συκωταριά) και ρύζι.

6. Αρνί

Το ψήσιμο του αρνιού στη σούβλα είναι παραδοσιακό ελληνικό έθιμο και μάλιστα της ηπειρωτικής Ελλάδας (στα Επτάνησα π.χ. που είχαν κατεξοχήν δυτικές επιρροές δεν υπήρχε το έθιμο μέχρι και πριν λίγες δεκαετίες). Η συγκεκριμένη… τεχνοτροπία ανάγεται στους βοσκούς της ελληνικής υπαίθρου, οι οποίοι παραδοσιακά γιόρταζαν το Πάσχα στα χειμαδιά και δεν είχαν χτιστούς φούρνους ώστε να ψήσουν το αρνί. Η σούβλα, λοιπόν, ήταν ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος ψησίματος, αφού δεν απαιτούσε εγκαταστάσεις, παρά μόνο μια φωτιά, ένα μυτερό κλαδί και δύο διχάλες στο έδαφος για να συγκρατούν τη σούβλα.

7. Hornazo

Ισπανική πίτα κρέατος που τρώεται στην επαρχία Σαλαμάνκα, γίνεται με αλεύρι και είναι γεμισμένη με χοιρινό κρέας, πικάντικο chorizo λουκάνικο και σκληρά-βρασμένα αυγά. 

Πηγές: http://www.kilkis-press.gr
pk-news.gr
http://grizosgatos.blogspot.com
7 Παραδοσιακά Φαγητά Του Κόσμου για Το.. Πάσχα 7 Παραδοσιακά Φαγητά Του Κόσμου για Το.. Πάσχα Reviewed by Unknown on 23:20 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.