Μας υποβάθμισε η Fitch, λόγω «αντιμνημονιακής διάθεσης»

Μας υποβάθμισε η Fitch, λόγω «αντιμνημονιακής διάθεσης»
Καλεί εμμέσως το εκλογικό σώμα σε "σύνεση" και στήριξη των μνημονιακών δυνάμεων.

Επικαλούμενη «αυξημένο κίνδυνο η Ελλάδα να αναγκαστεί να αποχωρήσει από την Ευρωζώνη», η Fitch Ratings υποβάθμισε την αξιολόγηση του ελληνικού χρέους στο CCC, από Β-, καταγγέλλοντας την «έλλειψη εθνικής υποστήριξης στο Μνημόνιο».

Αυτό, με βάση τα ισχυρά ποσοστά που εμφανίζουν τα αντιμνημονιακά κόμματα στις εκλογές και τις δημοσκοπήσεις.
«Η μεγάλη ανάδειξη των κομμάτων που αντιτίθενται στη λιτότητα στις πρόσφατες εκλογές και η αποτυχία των κομμάτων να σχηματίσουν κυβέρνηση, υπογραμμίζουν την έλλειψη εθνικής υποστήριξης στο πρόγραμμα διάσωσης της Ε.Ε και του ΔΝΤ» αναφέρει ο οίκος.

«Σε περίπτωση που οι νέες εκλογές της 17ης Ιουνίου αποτύχουν να αποφέρουν μία κυβέρνηση με εντολή να συνεχίσει με το πρόγραμμα λιτότητας και τις δομικές μεταρρυθμίσεις, μία έξοδος της Ελλάδας από την ΟΝΕ θα ήταν πιθανή» συνεχίζει.

Η Fitch προειδοποιεί ότι «έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, αναμένεται ότι θα οδηγούσε σε αθετήσεις χρέους του ιδιωτικού τομέα, καθώς και κρατικών υποχρεώσεων αποτιμημένων σε ευρώ».
Ως εκ τούτου, η βαθμίδα CCC είναι κατηγοριιοποιημένη ως «χαμηλής ποιότητας» με πιθανότητα αθέτησης.


Μας υποβάθμισε η Fitch, λόγω «αντιμνημονιακής διάθεσης» Μας υποβάθμισε η Fitch, λόγω «αντιμνημονιακής διάθεσης» Reviewed by Unknown on 20:42 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.