Διάσημο Ελβετικό χωριό «μετακόμισε» στην Κίνα! (Φώτο)]

Διάσημο Ελβετικό χωριό «μετακόμισε» στην Κίνα! [εικόνες] 
Οι Κινέζοι που θέλουν να επισκεφτούν το Χάλλστατ της Ελβετίας, δεν χρειάζεται πια να ταξιδέψουν χιλιάδες χιλιόμετρα, καθώς το γραφικό χωριό των Άλπεων «μετακόμισε» στη χώρα τους.
Η «μεταφορά» του χωριού, που υπάγεται στη λίστα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ, λίγο νοτιότερα και συγκεκριμένα στην επαρχία Γκουάνγντονγκ, χρειάστηκε ένα εκατομμύριο τετραγωνικά μέτρα και 940 εκατομμύρια δολάρια, όμως το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Η ιδέα και η υλοποίηση της «μετακόμισης» του χωριού που αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της Ευρώπης, ανήκει στη κινεζική εταιρία China Minmetals Corporation.

Το ολοκαίνουργιο κινεζικό Χάλλστατ είναι πρωτίστως ένα τουριστικό αξιοθέατο, όπως, άλλωστε και το αληθινό, ενώ σε κάθε σημείο του υπάρχει και ένα ακριβές αντίγραφο από το αυστριακό χωριό, όπως ο πύργος του ρολογιού, η πλατεία με τα πολύχρωμα σπίτια, τα ανθισμένα μπαλκόνια και οι ξύλινες τεχνοτροπίες στα κτίρια.






Διάσημο Ελβετικό χωριό «μετακόμισε» στην Κίνα! (Φώτο)] Διάσημο Ελβετικό χωριό «μετακόμισε» στην Κίνα! (Φώτο)] Reviewed by Unknown on 20:19 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.