Σε τι θεό πιστεύουν οι διάσημοι;

Σε τι θεό πιστεύουν οι διάσημοι; 
Η θρησκεία είναι το όποιου του λαού έχει πει ο Καρλ Μαρξ και όταν λέμε λαός, εννοούμε φυσικά και τους διάφορους celebrities του Hollywood. Οι οποίοι μπορεί φαινομενικά να τα έχουν όλα, όμως κάποιοι από αυτούς διακρίνονται για τη βαθιά τους πίστη σε..διαφορετικούς Θεούς όμως.

Όταν λέμε Hollywood και θρησκεία ο πρώτος άνθρωπος που μας έρχεται στο νου είναι ο Tom Cruise, υπέρμαχος της αμφιλεγόμενης θρησκείας της Σαϊεντολογίας. Ο ίδιος έχει κάνει τεράστιο αγώνα για να προσελκύσει όσους περισσότερους πιστούς από τον χώρο της showbiz και μάλιστα για το έργο του αυτό βρίσκεται πολύ ψηλά και στην ιεραρχία της Σαϊεντολογίας.

Και οι θρησκευτικές πεποιθήσεις όμως της Madonna είναι γνωστές της πάσι. Χάρη στη Madonna ακούσαμε όλοι για πρώτη φορά για την Kabbalah, ενώ η βασίλισσα της ποπ έχει καταφέρει να προσηλυτίσει πολλούς διασήμους, όπως η Demi Moore, ο Ashton Kutcher και η Britney Spears.

Φανατικός Καθολικός είναι ο Mel Gibson, τόσο που αυτός ήταν και ο λόγος που αποφάσισε να σκηνοθετήσει την ταινία για τα Πάθη του Χριστού και μάλιστα στα Αραμαϊκά.

Το δόγμα του Προτεσταντισμού έχει ασπαστεί η ηθοποιός Evangeline Lilly, ενώ οι αδελφές Venus και Serena Williams είναι μάρτυρες του Ιεχωβά.

Η Katherine Heigl πάλι αποκαλεί τον εαυτό της… «έκπτωτο μορμόνο», κι αυτό γιατί μπορεί να μην είναι από τις πιστές της συγκεκριμένης θρησκείας, όμως όπως έχει παραδεχθεί, παραμένει κάπως πουριτανή και συντηρητική, απόρροια της θρησκευτικής της ανατροφής.

Γνωστός Βουδιστής είναι ο Richard Gere, ο οποίος πιστεύει ότι ο Βούδας θα τον βοηθήσει να φτάσει σε ανώτατα επίπεδα διαφώτισης, ενώ έχει κάνει τεράστιο αγώνα για να γνωρίσει ο κόσμος τα πάθη του δοκιμαζόμενου λαού του Θιβέτ. Είναι άλλωστε προσωπικός φίλος του Δαλάι Λάμα και ουκ ολίγες φορές σε συνεντεύξεις του έχει μιλήσει για το Βουδισμό.

Βουδίστρια όμως είναι και η Uma Thurman. Η ίδια θεωρεί ότι η θρησκεία της τη βοήθησε να έχει μια πετυχημένη καριέρα, ενώ ο πατέρας της είναι ο κυριότερος μελετητής του Βουδισμού στην Αμερική.

Η Julia Roberts πάλι έχει ασπαστεί τον Ινδουισμό, είναι φανατική της yoga και επιζητά την απόλυτη αρμονία μέσω του διαλογισμού.

Τέλος η Judi Dench ανήκει στο δόγμα των Κουακέρων που προάγει την ανοχή και την ειρήνη. Η ίδια έχει πει ότι η θρησκεία της είναι πολύ σημαντική τόσο για τη ζωή της, όσο και για τη δουλειά της, ενώ πάντα στις θεατρικές της παραστάσεις αφήνει τρία καθίσματα κενά…. Για τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα!
Σε τι θεό πιστεύουν οι διάσημοι; Σε τι θεό πιστεύουν οι διάσημοι; Reviewed by Unknown on 23:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.