ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΣΠΗΛΑΙΑ ΤΟΥ... ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ



Αυτό που βλέπετε είναι ακόμα μια είσοδος σε ένα μυστικό υπόγειο κόσμο στον Άρη; Έχουμε ήδη δει ότι μια τρύπα σε μέγεθος ενός γυπέδου ποδοσφαίρου και πολύ βαθιά ανακαλύφθηκε στον Άρη πριν από μερικά χρόνια.
Τώρα, μια νέα εντυπωσιακή φωτογραφία δείχνει μια τρύπα περίπου 35 μέτρα σε μήκος.
Η τρύπα ανακαλύφθηκε τυχαία σε εικόνες από τις σκονισμένες πλαγιές του ηφαιστείου Pavonis Μονς του Κόκκινου πλανήτη.
Φαίνεται να είναι ένα άνοιγμα απο ένα υπόγειο σπήλαιο, εν μέρει φωτισμένο στα δεξιά του ανοίγματος.

Όπως εξηγεί η NASA, "Οι Τρύπες προκαλούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, επειδή οι ​​εσωτερικές σπηλιές τους σχετικά προστατεύονται από τη σκληρή επιφάνεια του Άρη, που τις καθιστά υποψήφιες για τη συγκράτηση ζωής στον Άρη .
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά, που η HIRISE έχει φωτογραφίσει ένα περίεργο άνοιγμα στον Άρη.Πριν από μερικά χρόνια, επιστήμονες ανακάλυψαν μια γιγάντια τρύπα που μετρά περίπου 330 πόδια (100 μέτρα) σε διάμετρο και βρίσκεται στα βορειοανατολικά της Arsia Μονς, ένα από τα μεγαλύτερα ηφαίστεια στον Άρη.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι τρύπες θα μπορούσε να είναι εισόδοι σε υπόγειες σπηλιές,και που οδηγούν σε ένα μυστικό υπόγειο κόσμο του Άρη.
Οι μαύρες κηλίδες που έχουν ανακαλυφθεί στον Άρη, είναι τόσο σκοτεινές που μέσα δεν μπορείς να διακρίνεις τίποτα. Πολύ πιθανόν, αύτες οι κηλίδες να είναι είσοδοι σε βαθιά υπόγεια σπήλαια που μπορούν να προστατεύσουν τη ζωή του Άρη, αν υπάρχει. Η ασυνήθιστη τρύπα που απεικονίζεται ανωτέρω βρέθηκε στις πλαγιές του γιγαντιαίου ηφαιστείου στον Άρη Arsia Μονς. Η παραπάνω εικόνα συνελήφθη πριν από τρεις εβδομάδες.
Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες,το σκοτάδι της τρύπας είναι αδιαπέραστο λόγω του επαρκούς βάθους της, έτσι ώστε κάθε λεπτομέρεια του εδάφους μέσα σε αυτό, να μην μπορεί να φανεί.

Η εικόνα δείχνει τις τρύπες, που μπορεί να είναι εισόδοι σε υπόγειες σπηλιές στον Άρη.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΣΠΗΛΑΙΑ ΤΟΥ... ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΣΠΗΛΑΙΑ ΤΟΥ... ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ Reviewed by Unknown on 00:05 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.