Ρωσία και Ιταλία θα κατασκευάσουν ελικόπτερα

Η Ρωσία προτίθεται να ενισχύσει τις θέσεις της στην αγορά ελαφρών ελικοπτέρων. Στην επίτευξη αυτού του στόχου θα βοηθήσει η ...συνεργασία με την ιταλική εταιρεία Agusta Westland. Πρόσφατα μεταξύ Ιταλίας και Ρωσίας υπεγράφη συμφωνία για την κοινή κατασκευή νεότατου μονοκινητήριου ελικοπτέρου όγκου δυόμισι τόνων.

Το κόστος του προγράμματος είναι 100 εκατομμύρια δολάρια. Η συμφωνία πλαίσιο μεταξύ του ομίλου «Ελικόπτερα της Ρωσίας» και της Agusta Westland προβλέπει κοινή σχεδίαση, παραγωγή και εμπορία του νέου σκάφους. Το ελικόπτερο θα πωλείται στη διεθνή αγορά και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις πλέον διαφορετικές συνθήκες, είπε στη «Φωνή της Ρωσίας» ο εκπρόσωπος του ομίλου «Ελικόπτερα της Ρωσίας» Αλεξέι Μιχέεφ:
Θα είναι ένα μονοκινητήριο ελικόπτερο, ζήτηση για το οποίο υπάρχει τόσο στη ρωσική, όσο και στην παγκόσμια αγορά ελικοπτέρων. Θα είναι πολυλειτουργικό και θα μπορεί να χρησιμοποιείται τόσο από ιδιωτικές αεροπορικές πτήσεις, όσο και για εταιρικές μεταφορές. Επίσης μπορεί να είναι ωφέλιμο στις υπηρεσίες διάσωσης κατά την εκκένωση περιοχών, για επιτήρηση χώρων και ειδικές υπηρεσίες, όπως η αστυνομία.
Περισσότερα από οκτώμισι χιλιάδες ρωσικά ελικόπτερα πετούν σήμερα παγκοσμίως, που ισοδυναμεί με το 13 % του παγκόσμιου στόλου αυτών των σκαφών. Στην εγχώρια αγορά τα «Ελικόπτερα της Ρωσίας» είναι παραγωγός υπ’ αριθμόν ένα. Τα δημοφιλή μοντέλα της εταιρείας είναι τα ελικόπτερα μεσαίων και βαρέων μεγεθών. Στην ελαφρά κατηγορία ο όμιλος επίσης δεν είναι νέος, διαθέτει στο οπλοστάσιό του το μοντέλο Ка-226Т και το Ansat. Ωστόσο στην ορμητικά αναπτυσσόμενη ρωσική αγορά ελαφρών ελικοπτέρων οι Ρώσοι κατασκευαστές ελικοπτέρων δεν έχουν προς το παρόν τίποτε να προτείνουν. Χάρη στο συμβόλαιο, που υπεγράφη με την ιταλική εταιρεία Agusta Westland τα «Ελικόπτερα της Ρωσίας» προτίθενται να καλύψουν αυτό το κενό και να ενισχύσουν τις θέσεις της χώρας στην αγορά ελαφρών ελικοπτέρων, εξηγεί ο Μιχέεφ:
Η συνεργασία των «Ελικοπτέρων της Ρωσίας» με άλλους διεθνείς κατασκευαστές ελικοπτέρων και κορυφαίους της παγκόσμιας αγοράς, είναι σημαντικό τμήμα της στρατηγικής του ομίλου για τη σχεδίαση νέας παραγωγής και για την ικανοποίηση των αυξανόμενων αιτημάτων των πελατών μας σε ολόκληρο τον κόσμο. Η αγορά ελικοπτέρων και ειδικότερα η αγορά ελαφρών ελικοπτέρων αυξάνεται. Η τάση αυτή θα συνεχιστεί και οι εμείς πρέπει να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες των πελατών μας.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ομίλου, στα άμεσα σχέδια των μηχανικών και κατασκευαστών του είναι η δημιουργία μαζί με την κίνα ενός ελικοπτέρου μεγάλου μεγέθους με μελλοντικές προδιαγραφές. Ωστόσο για τη λήψη οριστικής απόφασης απαιτείται όλα να υπολογιστούν. Η ηγεσία του ομίλου σκοπεύει να το πράξει αυτό έως το τέλος του χρόνου. Το ελικόπτερο θα έχει βάρος περίπου 38 τόνους, σημαντικά λιγότερο από το Mi-26, αλλά όχι περισσότερο από το Mi-38. Σε ό,τι αφορά στην παραγωγή ελαφρού ελικοπτέρου από κοινού με τους Ιταλούς, η σειριακή του παραγωγή σχεδιάζεται να ξεκινήσει το 2015.



Ρωσία και Ιταλία θα κατασκευάσουν ελικόπτερα Ρωσία και Ιταλία θα κατασκευάσουν ελικόπτερα Reviewed by Unknown on 23:20 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.