Τι τύπο… κυτταρίτιδας έχετε???




Οι ειδικοί έχουν περιγράψει 4 τύπους κυτταρίτιδας, ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται. Για να βρείτε το δικό σας τύπο,





σταθείτε μπροστά από έναν ολόσωμο καθρέφτη.
«Tσιμπώντας» τους γλουτούς σας θα παρατηρήσετε:


1ος τύπος: μικρά λακκάκια στους γλουτούς, όταν τσιμπάτε το δέρμα
2ος τύπος: μεγάλα λακκάκια στους γλουτούς, όταν τσιμπάτε το δέρμα
3ος τύπος: μικρά λακκάκια στους γλουτούς, χωρίς να τσιμπήσετε το δέρμα
4ος τύπος: μεγάλα λακκάκια στους γλουτούς, χωρίς να τσιμπήσετε το δέρμα


Οι θεραπείες κυτταρίτιδας μπορούν να είναι αποτελεσματικές, μόνο όταν είναι κατάλληλες για την κάθε περίπτωση. Για παράδειγμα, εάν έχετε τον 3ο τύπο κυτταρίτιδας και προσπαθείτε να την εξαλείψετε με μασάζ, δυστυχώς δε θα τα καταφέρετε εύκολα. Αντίθετα, εάν έχετε τον 1ο τύπο, τότε τα αποτελέσματα του μασάζ θα σάς καταπλήξουν!


1ος τύπος


Η κυτταρίτιδα αυτή είναι η πιο εύκολη στην αντιμετώπισή της, καθώς το μόνο που χρειάζεται είναι απολέπιση και μασάζ στην περιοχή, ώστε να ενισχυθεί η κυκλοφορία του αίματος. Αν, μάλιστα, η δουλειά σας είναι καθιστική, το πρόβλημα επιδεινώνεται. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι κάθε φορά που είστε στο ντους, να χρησιμοποιείτε μια κρέμα απολέπισης για να αφαιρείτε τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα και συγχρόνως να αυξάνετε την αποτελεσματικότητα της κρέμας που θα χρησιμοποιήσετε στη συνέχεια. Απλώστε την, κάνοντας ταυτόχρονα ένα ελαφρύ μασάζ. Προτιμήσετε προϊόντα που περιέχουν συσφιγκτικά στοιχεία και αντιοξειδωτικά, όπως το λευκό και το πράσινο τσάι, τα οποία θα ενυδατώσουν το δέρμα σας και θα κάνουν την επιδερμίδα σας πιο σφριγηλή.


Για να πετύχετε ακόμα πιο γρήγορα αποτελέσματα, βελτιώστε τη διατροφή σας και γυμναστείτε. Συγκεκριμένα, αντικαταστήστε τη σοκολάτα με φρούτα και λαχανικά και αποφύγετε την καθημερινή κατανάλωση αλκοόλ. Πίνετε όσο περισσότερο νερό μπορείτε. Αν το γυμναστήριο δεν σας ενθουσιάζει, προσπαθήστε να περπατάτε τουλάχιστον για 30 λεπτά κάθε μέρα ή όσο περισσότερο μπορείτε. Έτσι θα βελτιώσετε την κυκλοφορία του αίματος και συγχρόνως θα τονώσετε τους γλουτούς σας.


2ος τύπος


Κι εσείς πρέπει να χρησιμοποιείτε καθημερινά ένα προϊόν απολέπισης. Συνεχίστε με ένα προϊόν σώματος με ενεργά συστατικά, όπως η καφεΐνη, που δρα κατά της κυτταρίτιδας, βοηθώντας την απορρόφηση του νερού από το σώμα και χαρίζοντας στο δέρμα μια πιο λεία μορφή. Ψάξτε στην ετικέτα για συστατικά που διεγείρουν την κυκλοφορία του αίματος, όπως κόκκινη πιπεριά και σημύδα, για αποτέλεσμα που διαρκεί. Περιορίστε την κατανάλωση καφέ. Αντικαταστήστε τον με λευκό τσάι ή άλλα βότανα. Ειδικά το λευκό τσάι είναι πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.


3ος τύπος


Γι’ αυτό τον τύπο κυτταρίτιδας απαιτούνται πιο εξειδικευμένα προϊόντα. Ιδανικά για εσάς είναι όσα περιέχουν βιο-πεπτίδια, που ενισχύουν την παραγωγή του κολλαγόνου, με συστατικά που τονώνουν και συσφίγγουν την επιδερμίδα. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, δώστε επίσης προτεραιότητα στην απολέπιση και το μασάζ. Με την απολέπιση «ανοίγουν» οι πόροι του δέρματος, ενώ με το εντατικό μασάζ το προϊόν εισχωρεί πιο γρήγορα στην επιδερμίδα.


Από διατροφική άποψη, αντικαταστήστε τα μπισκότα και τα ανθυγιεινά σνακ με φρούτα, όπως καρπούζι, πεπόνι, κεράσια κ.λπ. Η όψη της επιδερμίδας σας θα βελτιωθεί, ενώ συγχρόνως θα βελτιώσετε και τη λειτουργία του πεπτικού σας συστήματος. Αντικαταστήστε τα παγωτά με μαύρη σοκολάτα. Οι πολυφαινόλες που περιέχει το κακάο θα διασπάσουν τις τοξίνες που είναι αποθηκευμένες στους λιπώδεις ιστούς μηρών και γλουτών.


4ος τύπος


Για εσάς που ανήκετε στον 4ο τύπο κυτταρίτιδας, η προσπάθεια θα πρέπει να είναι συνολική! Πρώτο βήμα θα πρέπει να είναι η γυμναστική και η σωστή διατροφή. Στη συνέχεια επιλέξτε προϊόντα που περιέχουν επιπλέον εργαλεία ή συμπληρώματα (γλυκοζαμίνη, βιταμίνη Β, αντιφλεγμονώδη και αμινοξέα), καθώς και κρέμες με πιο εντατική προσέγγιση.


Η καθημερινή σας διατροφή θα πρέπει πλέον να βασίζεται στα φρούτα και στα λαχανικά. Αποφύγετε εντελώς τα επεξεργασμένα τρόφιμα, καθώς περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλατιού και συντηρητικών, που επιδεινώνουν την κυτταρίτιδα. Για να έχετε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, συμβουλευτείτε τις οδηγίες χρήσης του προϊόντος. Αν για παράδειγμα προτείνει επάλειψη πρωί-βράδυ και καλό μασάζ, ακολουθήστε το για να «ανταμειφθείτε» γρηγορότερα!

http://heaven-news.net/
Τι τύπο… κυτταρίτιδας έχετε??? Τι τύπο… κυτταρίτιδας έχετε??? Reviewed by Unknown on 02:50 Rating: 5

1 σχόλιο:

GiaFilima είπε...

Δοκιμάστε στο καθημερινό σας μπάνιο, χειροποίητο σαπούνι ελαιολάδου με φυσικό σφουγγάρι λούφας, επιμένοντας στις περιοχές που παρουσιάζουν κυτταρίτιδα (βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος) και συγχρόνως το σαπούνι ελαιολάδου περιποιείται το δέρμα (αποφεύγοντας τυχόν ερεθισμούς).
http://giafilima.blogspot.gr/2012/05/blog-post_29.html

Από το Blogger.