“Gravity Falls”: Το νέο TV Show της Disney, γεμάτο με... Illuminati συμβολισμούς!



Τα πολλά άρθρα αυτού του site, προσπαθούν να αποδείξουν ότι το σύνολο των συμβόλων - εκείνων της άρχουσας τάξης - έχουν διεισδύσει σε όλη τη λαϊκή κουλτούρα.  Συχνά τα βλέπουμε σε καταστήματα/mall που προορίζονται για εφήβους και νέους ενήλικες (όπως ταινίες και μουσικά βίντεο), εννοείται πως τα παιδιά δεν απαλλάσσονται από αυτά.. 
Ένα παράδειγμα αποτελεί το νέο “Gravity Falls” της Disney, ένα «ιδιόμορφο και συμπαθητικό" κινούμενο σχέδιο όπου τα 12-χρονών δίδυμα, περνούν το καλοκαίρι με τον θείο τους Stan, στο Gravity Falls- Όρεγκον.
Τα 40 δευτερόλεπτα της εισαγωγής ( βίντεο) είναι από μόνα τους φορτωμένα με συμβολισμούς. 
Πρώτα, ο ''Μεγάλος'' θείος Stan φοράει ένα φέσι, το οποίο είναι το καπέλο που φορούσαν οι Shriners - ένα αναπόσπαστο κομμάτι του Τεκτονισμού. Όπως τους αρέσει να λένε, όλοι οι Shriners είναι Τέκτονες, αλλά... δεν είναι οι Τέκτονες Shriners.
Ο Stan φοράει το καπέλο Φεζ. 
Επίσης, κρύβει το ένα μάτι
 (συμβολισμός του πανεπόπτη οφθαλμού) 
για το καλό του...
Ένας παλαιοσχολίτης Shriner.
Μέχρι το 2010, μόνο ο 32ος βαθμός των τεκτόνων της Σκωτίας (ο υψηλότερος εφικτός βαθμός, εκτός από τον τιμητικό 33ο) ή οι Ναΐτες ιππότες της Υόρκης θα μπορούσαν να ενταχθούν στους Shriners. Αυτό σημαίνει ότι ο Grunkle Fez είναι πιθανότατα υψηλού βαθμού Τέκτων. Ως εκ τούτου, γνωρίζει ποια είναι η σημασία των συμβόλων Γνωρίζει.
 Η σειρά είναι γεμάτη από μάτια, παντού. 
Υπάρχει ακόμη και 
ένα βάζο με μάτια προς 
πώληση στο κατάστημα του Σταν.
Ο πανεπόπτης οφθαλμός μέσα στο τρίγωνο
 (των illuminati) βρίσκεται παντού...
Αυτό το καρέ αναβοσβήνει για (κυριολεκτικά)
 ένα κλάσμα του δευτερολέπτου στο τέλος της εισαγωγής.
 Μπορούμε εύκολα να αναγνωρίσουμε
 την πυραμίδα των Ιλλουμινάτι με το
 φωτεινό επιστέγασμα και τον πανεπόπτη οφθαλμό,
 μαζί με άλλα αλχημικά και μαγικά σύμβολα
. Επίσης, υπάρχει ο κώδικας Contra στο NES,
 που είναι εξίσου γελοίο.
Δεν θα αρχίσω να αναλύω όλα τα επεισόδια, αλλά εδώ είναι μερικά ενδιαφέροντα πλάνα από το πρώτο επεισόδιο του  Gravity Falls .
Εκτός από τα μάτια παντού, 
οι μικροί άνθρωποι στο βάζο είναι homunculi  - μια έννοια που βρίσκουμε στην αλχημεία και σε απόκρυφες τελετές.

Του 19ου αιώνα, χαλκογραφία του  Goethe’s Faust  (δείτε το Homunculus στη σφαίρα)
Ο πανεπόπτης οφθαλμός στην κορυφή του βουνού.
« Μάτια που επιπλέουν,  με παρακολουθούν;".
Η σοφίτα στη παράγκα του Μεγάλου θείου Σταν, έχει ένα εξέχον μασονικό υαλογράφημα στο παράθυρο, ένα σύμβολο που βρίσκεται παντού σε αυτό το καρτούν (πανεπόπτης στην πυραμίδα).

Ο Stan φαίνεται να έχει δύο ρολόγια Κουκουβάγιες - η κουκουβάγια είναι ένα αρχαίο σύμβολο (της σοφίας) που αντιπροσωπεύει την απόκρυφη ελίτ (αυτούς που εργάζονται στο σκοτάδι),  Illuminati και το άλσος της Βοημίας (Bohemian Grove).
Ελέγξτε το χαλί στο πάτωμα.
Το γράμμα "Α" της λέξης "παράγκα" αποτελείται από έναν διαβήτη (πάνω) και τον πανεπόπτη οφθαλμό από κάτω, ένας συνδυασμός συμβόλων που συναντάμε στην μασονία.

Η είσοδος στη μασονική στοά.
Με λίγα λόγια, το νέο show της Disney είναι επικεντρωμένο γύρω από ένα συγκεκριμένο σύνολο  συμβόλων που σχετίζονται με τις μυστικές κοινωνίες και της αποκρυφιστικής ελίτ, τους Illuminati. Ενώ μερικοί μπορεί να ισχυρίζονται ότι αυτά τα σημάδια/σύμβολα παρεμβάλλονται για να προσθέσουν ένα "μυστήριο" στο στόρι, θα πρέπει να εξετάσουμε το γεγονός ότι σε γενικές γραμμές η λαϊκή κουλτούρα διέπεται από την ίδια ακριβώς σειρά συμβόλων!
Αυτή σειρά (κινουμένων σχεδίων) παίζει τον ρόλο της εκθέτοντας τα μικρά παιδιά στον συμβολισμό, που στην ουσία ομαλοποιεί και τελικά καταφέρνει αυτό που η απόκρυφη ελίτ έχει κάνει εδώ και αιώνες: Την απόκρυψη σε κοινή θέα.
http://afipnisoy.blogspot.com
“Gravity Falls”: Το νέο TV Show της Disney, γεμάτο με... Illuminati συμβολισμούς! “Gravity Falls”: Το νέο TV Show της Disney, γεμάτο με... Illuminati συμβολισμούς! Reviewed by Unknown on 22:20 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.