Κλωνοποίησαν και τον Ράμπο οι Τούρκοι !!!

Βάζει τη θρυλική κορδέλα γύρω από τα μαλλιά του για να μην τον ενοχλούν την ώρα που εξολοθρεύει τους αντιπάλους του, αρπάζει το ρουκετοβόλο του και σπεύδει να σώσει την Τουρκία και τον ...
κόσμο ολάκερο από πάσης φύσεως «κακούς»: είναι ο Τούρκος «Ράμπο» ή «Korkusuz» («Ατρόμητος» στα τουρκικά), ο Σερντάρ Κεμπαπτσιλάρ, ο κινηματογραφικός «κλώνος» του πρώτου διδάξαντα, Σιλβέστερ Σταλόνε.

Η ταινία είναι παραγωγής 1986 και πλέον ανήκει στην κατηγορία των «καλτ» ταινιών που η γειτονική μας χώρα κατασκεύασε, ελλείψει κινηματογραφικών εισαγωγών από τη Δύση. Επειδή, λόγω ιδιόμορφων πολιτικών συνθηκών, πολλές από τις αμερικάνικες ταινίες της εποχής δεν μπορούσαν να προβληθούν στη Τουρκία, η κινηματογραφική βιομηχανία της χώρας έφτιαξε τις δικές τους εκδόσεις των ταινιών αυτών, με προϋπολογισμό που συμβάδιζε με την χαμηλότατη αισθητική τους. Έτσι, μέσα σε περίπου μια δεκαπενταετία, γυρίστηκαν πολλά φθηνά ριμέικ χωρίς καμία άδεια και κινηματογραφικά δικαιώματα από τους αμερικανούς παραγωγούς, οι οποιοι φυσικά ζούσαν τον... ύπνο του δικαίου.

Ο Σερντάρ δεν ήταν ο μόνος που τη δεκαετία του '70 και του '80 αντέγραψε μεγάλα Χολιγουντιανά «μπλοκμπάστερ» προς το… τουρκικότερο. Υπάρχει ακόμη ο Τούρκος Σούπερμαν, ο… Ταϊφούν (Τυφώνας) που πρωταγωνίστησε το 1979 στην ταινία «Süpermen Dönüyor» (O Σούπερμαν επιστρέφει), ο Τούρκος «Ε.Τ. ο Εξωγήινος» ονόματι Μπάντι (Badi, δηλαδή «φίλος»), ακόμη και μια τουρκική βερσιόν του «Εξορκιστή» με τίτλο «Σεϊτάν» (Seytan) δηλαδή «Σατανάς», που είναι πιστή στο αυθεντικό φιλμ του Γουίλιαμ Φρίντκιν σχεδόν σκηνή προς σκηνή! 



Κλωνοποίησαν και τον Ράμπο οι Τούρκοι !!! Κλωνοποίησαν και τον Ράμπο οι Τούρκοι !!! Reviewed by Unknown on 20:30 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.