Στην Ιταλια χρησιμοποιούν σκύλους γα να εντοπίσουν όσους εξάγουν τα χρήματά τους

Ολοένα και περισσότερες κατασχέσεις και συλλήψεις ατόμων που προσπαθούν να βγάλουν κρυφά έξω από την Ιταλία χρήματα, κρύβοντάς τα στα παπούτσια, τα εσώρουχα, ακόμη και στα τσιγάρα τους πραγματοποιεί η φορολογική αστυνομία της Ιταλίας..

αφότου ξεκίνησε να χρησιμοποιεί ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά ράτσας λαμπραντόρ στους ελέγχους της.

Κατά τους πρώτους επτά μήνες του 2012, η αστυνομία σε λιμάνια, αεροδρόμια και συνοριακά φυλάκια έχει δεσμεύσει 41 εκατομμύρια ευρώ -78% περισσότερα από ό,τι πέρυσι- από ταξιδιώτες που προσπαθούσαν να αποφύγουν τη ολοένα αυξανόμενη φορολογία στην Ιταλία με το να βγάλουν στο εξωτερικό τα χρήματά τους. Τα σκυλιά έχουν καταφέρει να «μυριστούν» 570 κιλά ασήμι και 88 κιλά χρυσού σε ράβδους, συμπεριλαμβανόμενων 50 κιλών που βρέθηκαν σε ένα κρυφό ντουλάπι κάτω από την θέση του οδηγού σε ένα αυτοκίνητο που προσπαθούσε να περάσει στην Ελβετία από το συνοριακό φυλάκιο του Μόντε Κιάσο.

Ένα εκπαιδευμένο λαμπραντόρ στο ίδιο φυλάκιο ειδοποίησε τους συνοριοφύλακες ότι ένας συνταξιούχος ταξίδευε με 242.000 ευρώ πιθανότατα οδεύοντας προς κάποια τράπεζα της Ελβετίας, ενώ στο αεροδρόμιο της Ρώμης βρέθηκαν 122.000 ευρώ σε διπλό πάτο βαλίτσας που μετέφερε ένας επιχειρηματίας ο οποίος πετούσε για Αιθιοπία. Αξιωματούχοι του αεροδρομίου ανέφεραν παράλληλα ότι ένας κινέζος επιχειρηματίας συνελήφθη να προσπαθεί να πετάξει κουβαλώντας 100.000 ευρώ κρυμμένα στα εσώρουχά του, ενώ ένας άλλος κινέζος επιχειρηματίας προσπάθησε να βγει από την χώρα κρύβοντας 200.000 κρυμμένα μέσα σε τσιγάρα.

Οι σκύλοι εκπαιδεύονται ώστε να αγνοούν τις δυνατές μυρωδιές όπως του καφέ ή του τσίλι που χρησιμοποιούν οι λαθρέμποροι για να τα μπερδέψουν και παίρνουν την ανταμοιβή τους, που είναι ένα λαστιχένιο μπαλάκι μόνο όταν βρίσκουν περισσότερα από 40 χαρτονομίσματα. Έτσι, δεδομένου ότι οι περισσότεροι λαθρέμποροι χρησιμοποιούν συνήθως χαρτονομίσματα των 500 ευρώ ώστε να μπορούν να μεταφέρουν μεγάλα ποσά με μικρό όγκο, συνήθως αγνοούν όσους μεταφέρουν ως και 10.000 ευρώ, το ποσό με το οποίο επιτρέπεται κανείς να ταξιδέψει χωρίς να το δηλώσει στις αρχές.
 

defencenet
Στην Ιταλια χρησιμοποιούν σκύλους γα να εντοπίσουν όσους εξάγουν τα χρήματά τους Στην Ιταλια χρησιμοποιούν σκύλους γα να εντοπίσουν όσους εξάγουν τα χρήματά τους Reviewed by Unknown on 20:10 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.