Οι Δέκα Πιο Έξυπνοι Άνθρωποι Του... Κόσμου



Τον κατάλογο με τους 10 πιο έξυπνους ανθρώπους στον κόσμο έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα superscolar.org


Την πρώτη θέση στη λίστα, με 230 IQ που είναι ο 36χρονος μαθηματικός Τέρενς Τάο, ο οποίος ήταν ικανός να κάνει απλές μαθηματικές πράξεις από τότε που ήταν δύο ετών, πήρε διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Πρίνστον όταν ήταν 20 ετών και έγινε ο νεότερος καθηγητής στην ιστορία του πανεπιστημίου UCLA σε ηλικία μόλις 24 ετών.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο 30χρονος αστροφυσικός Κρίστοφερ Χιράτα, με IQ που υπολογίζεται στο 225.

Τρίτος έρχεται ο 50χρονος αστροφυσικός Κιμ Ουνγκ-Γουόνγκ, που με IQ 210.

Τέταρτος έρχεται ο Ρικ Ρόσνερ με IQ 192,

Πέμπτος ο Γκάρι Κασπάροφ με IQ 190 ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι.

Έκτος ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft Πολ Άλεν με IQ 170 και ακολουθούν η σκακίστρια Τζούντιτ Πόλγκαρ με IQ 170 και ο πολυβραβευμένος μαθηματικός Σερ Άντριου Γουίλες με IQ 170 ο διάσημος ηθοποιός Τζέιμς Γουντς (180)

Τελευταίος της δεκάδας έρχεται ο περίφημος αστροφυσικός Στίφεν Χόκινγκ, με IQ στο 160.

Ένας άνθρωπος καταλαμβάνει τον «τίτλο» της ιδιοφυίας εάν έχει IQ που υπερβαίνει το 140, προσόν που κατέχει το 0,5% του παγκόσμιου πληθυσμού. Το 50% των ανθρώπων έχουν IQ μεταξύ του 90 και του 110, ενώ το 2,5% του πληθυσμού αγγίζει την ιδιοφυία με IQ που ξεπερνά το 130.

Πάντως η ιστοσελίδα σημειώνει πως η λίστα δεν είναι αντικειμενική, καθώς η έννοια της εξυπνάδας είναι υποκειμενική κι υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες, πέρα από το IQ, που καθορίζουν πόσο έξυπνος είναι κάποιος.

http://ierosagon.org
Οι Δέκα Πιο Έξυπνοι Άνθρωποι Του... Κόσμου Οι Δέκα Πιο Έξυπνοι Άνθρωποι Του... Κόσμου Reviewed by Unknown on 09:20 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.