Kumbhalgarh, το... δεύτερο μεγαλύτερο τείχος μετά το Σινικό



Μερικοί το αποκαλούν με το όνομα του κάστρου που περιβάλλει,Kumbhalgarh. Άλλοι απλά αναφέρονται σε αυτό ως το Σινικό Τείχος της Ινδίας. Ωστόσο η ύπαρξη του ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να είναι ελάχιστα γνωστή στον υπόλοιπο κόσμο.
Συνολικά το τείχος εκτείνεται σε μήκος 36 χιλιόμετρων και είναι, με απλά λόγια, τεράστιο. Αντικρίζοντας κάποιες από τις φωτογραφίες που ακολουθούν κάποιος θα μπορούσε να πιστέψει ότι σε αυτές απεικονίζεται το Σινικό τείχος. Ωστόσο οι διαφορές είναι αρκετές. Πρώτα από όλα οι εργασίες για την κατασκευή του ξεκίνησαν το 1443 σε αντίθεση με το Σινικό τείχος, που χτίστηκε από το τέλος του 14ου αιώνα μέχρι την αρχή του 17ου αιώνα, κατά τη διάρκεια της δυναστείας Μινγκ. 
Έπειτα η τοποθεσία στην οποία βρίσκεται. Το τείχος Kumbhalgarh ορθώνεται στην πολιτεία του Rajasthan στα δυτικά της Ινδίας.  Η κατασκευή του ξεκίνησε από τον τοπικό Μαχαραγιά Kumbha Rana και χρειάστηκε πάνω από ένας αιώνας για την ολοκλήρωση του. Έως τον 19ο αιώνα που έγιναν κάποιες εργασίες επέκτασης το τείχος λειτουργούσε ως φρούριο. Σήμερα είναι απλά ένα μουσείο όπου χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο έρχονται για να  θαυμάσουν από κοντά.
Το φρούριο γύρω από το οποίο κατασκευάστηκε το τείχος είναι χτισμένο ψηλά σε ένα λόφο και δεσπόζει από πολύ μακρυά. Μάλλον λόγω του υψόμετρου που αγγίζει τα 1000 πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Συνολικά, οι τοίχοι του τείχους έχουν επτά πύλες. Παρά το γεγονός ότι σε κάποια σημεία οι τοίχοι φαίνονται αρκετά λεπτοί, στα περισσότερα σημεία το πλάτος τους ξεπερνάει τα δεκαπέντε μέτρα.
Ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Μαχαραγιάς θέλησε να κατασκευάσει το τείχος ήταν για να προστατέψει τα εύφορα εδάφη αλλά και τους αγρότες. Μάλιστα λέγεται ότι πάνω στο τείχος υπήρχαν τόσες πολλές λάμπες που οι αγρότες μπορούσαν να δουλεύουν ακόμη και την νύχτα. Ένας ακόμη λόγος ήταν οι πάνω από 360 ναοί που βρίσκονται προστατευμένοι από το τείχος.
Αλλά ο κυριότερος λόγος ήταν φυσικά η προστασία του κάστρου από τους εισβολείς. Ο μαχαραγιάς πίστευε ότι η ύπαρξη και μόνο του τείχους θα λειτουργούσε αποτρεπτικά σε οποιονδήποτε ήθελε να λεηλατήσει την γη του. Ο μαχαραγιάς λέγεται ότι μισούσε την βία και με το τείχος προσπαθούσε να την αποφύγει. Ωστόσο, ο θρύλος λέει ότι η ίδια η προέλευση του τείχους οφείλονταν σε μια πράξη βίας.
Σύμφωνα με αυτόν τον θρύλο ο Μαχαραγιάς έκανε πολλές προσπάθειες για να ξεκινήσει την κατασκευή του τείχους αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Τότε ένας πνευματικός σύμβουλος του είπε ότι κάποιος θα πρέπει να προσφερθεί εθελοντικά να θυσιαστεί για να μπορέσει να γίνει το τείχος. Τελικά μια μέρα ένας προσκυνητής (μερικοί λένε για στρατιώτη) προσφέρθηκε εθελοντικά και ένας ναός χτίστηκε στο σημείο που έπεσε το κομμένο κεφάλι του. Σήμερα σε αυτό το σημείο βρίσκεται η κύρια πύλη του φρουρίου.



















http://a-pistefto.blogspot.gr
Kumbhalgarh, το... δεύτερο μεγαλύτερο τείχος μετά το Σινικό Kumbhalgarh, το... δεύτερο μεγαλύτερο τείχος μετά το Σινικό Reviewed by Unknown on 08:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.