Υπόθεση Βαρτζίνια: Το Βραζιλιάνικο Roswell (Αναφορά Νο13)

Το απόγευμα της 20ης Ιανουαρίου 1996, περίπου στις 15.30 τοπική ώρα τρία νεαρά κορίτσια που ονομάζονται Λιλιάνα Φάτιμα Ντα Σίλβα (16 ετών), η αδερφή της Βαλκυρία (14 ετών), και η φίλη τους Κάτια Αντράντε Ξαβιέ (21 ετών), παρατήρησαν ένα παράξενο πλάσμα καθώς ...
επέστρεφαν σπίτι τους από την δουλειά και ενώ περνούσαν μέσα από ένα άδειο οικόπεδο στο Τζάρντιμ  Άντερε 2 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης Βαρτζίνια. Είχε προηγηθεί η αναφορά πολιτών για ένα άγνωστο αντικείμενο στον ουρανό της περιοχής και η πιθανή συντριβή του στο έδαφος! Το περιστατικό πήρε μεγάλη δημοσιότητα γιατί εκτός τα νυχτερινά φώτα στον ουρανό της περιοχής αισθητή έκανε την παρουσία του και ο στρατός με αποτέλεσμα να προσελκύσουν μεγάλο αριθμό ερευνητών. Επιτόπου κατέφθασαν 66 ερευνητές ελπίζοντας να ανακαλύψουν χειροπιαστά στοιχεία, ενώ με αυτόπτες μάρτυρες μίλησε και ο John Mack γνωστός ερευνητής, και καθηγητής ψυχιατρικής στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.   Η υπόθεση απασχόλησε ακόμα τους Stanton Friedman και John Carpenter. Η Γουώλ Στρητ Τζούρναλ στις 28 Ιουνίου 1996, είχε πρωτοσέλιδο την ιστορία της συντριβής του ιπτάμενου αντικειμένου και την αιχμαλωσία των επιβατών του, αλλά και το Discovery Channel έδειξε ένα ντοκιμαντέρ 45 λεπτών με την υπόθεση της Βαρτζίνια.
Η υπόθεση
 Αναφορές των πολιτών αρχικά μιλάνε για ένα φωτεινό αντικείμενο (σχήμα πούρου) το οποίο πετάει πάνω από την πόλη ξημερώματα της 20ης Ιανουαρίου, και το οποίο μετά από λίγο δείχνει να χάνει ύψος και να προσκρούει στο έδαφος.   


Η παρουσία του επιβεβαιώνετε και από την NORAD (North American Aerospace Defense Command),καθώς και από την CINDACTA (έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας της Βραζιλίας). Το αντικείμενο εντοπίστηκε να εισέρχεται από το νότιο τμήμα του κράτους. Η πληροφορία διέρρευσε από ανθρώπους της Βραζιλιάνικης πολεμικής αεροπορίας, και ενός υπαλλήλου στις εγκαταστάσεις ραντάρ στο Air Force Base VI Comar, συμφωνα με τον John Carpenter.
Στο ντοκιμαντέρ του Discovery παρουσιάστηκε ένα βίντεο από κάποιον αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος είχε καταγράψει το φαινόμενο. Αν και νύχτα τα φώτα της πόλης και του αντικειμένου είναι αρκετά καθαρά. Παρακάτω το βίντεο με την πτώση του αντικειμένου όπως καταγράφηκε..      
Ξημέρωνε Σάββατο και λίγες ώρες αργότερα τα τρία κορίτσια θα συναντήσουν το παράξενο πλάσμα ανάμεσα σε μικρούς θάμνους και δίπλα σε ένα τοίχο που χώριζε το οικόπεδο από ένα γκαράζ. Λίγα τετράγωνα πιο μακριά βρισκόταν το σπίτι τους. Το πλάσμα ήταν γονατιστό με τα χέρια ανάμεσα στα πόδια. Το ύψος του ήταν περίπου 5 πόδια, το χρώμα του καφέ σκούρο και τα μάτια του κόκκινα στρογγυλά χωρίς ίριδες και κόρη. Στο κεφάλι είχε τρεις προεξοχές που αγκάλιαζαν το κρανίο του. Τα κορίτσια νομίζοντας ότι είδαν τον διάολο, πανικόβλητα έφυγαν τρέχοντας για το σπίτι. Η μητέρα τους 40 λεπτά αργότερα έφτασε στο σημείο αλλά δεν βρήκε κάτι εκτός από μια μυρωδιά αμμωνίας.   
Τα τρία παιδιά δείχνουν το σημείο όπου αντίκρισαν το παράξενο πλάσμα   
Ο John Mack, με τα κορίτσια όπου του περιγράφουν την εμπειρία τους.
Αργότερα ο ίδιος θα δηλώσει: «θα πόνταρα την καριέρα μου και την
άδεια μου για την ειλικρίνεια αυτών των κοριτσιών»
 Τα νέα από το περιστατικό διαδόθηκαν σύντομα και την επόμενη ημέρα στις  10.30 είχε φτάσει στα αυτιά του Ροντρίγκες Φράνκο κορυφαίου ερευνητή UFO στη Βραζιλία, που το σπίτι του δεν ήταν πολύ μακριά από το σημείο που τα κορίτσια είδαν το πλάσμα.
Ο Ροντρίγκες ήταν καθηγητής πανεπιστημίου, και δικηγόρος ο οποίος είχε ερευνήσει τα UFO στην Βαρτζίνια από την δεκαετία του 1970. 

Ο Ροντρίγκες μαζί με τον Βικτόριο Πακατσίνι επίσης ερευνητή εντόπισαν ένα μάρτυρα του παράξενου πλάσματος πέντε ώρες νωρίτερα από αυτό των τριών κοριτσιών. Στις 8.00 π.μ ο σπουδαστής Hildo Lucio Galdino, 20 ετών, είδε ένα παράξενο πλάσμα από το παράθυρο του μπάνιου. Το πλάσμα ήταν 4-5 πόδια ύψος καφέ χρώμα χωρίς μαλλιά, μικρά χέρια με τρία δάκτυλα και το δέρμα του έμοιαζε λιπαρό. 
Πυροσβεστική και στρατός κάνουν την εμφάνιση τους.
Πολλές κλήσεις καταφθάνουν στην Πυροσβεστική ήδη από τις 7.00 π.μ για κάποιο άγριο ζώο στο βόρειο τμήμα της πόλης. Ένας λοχίας της πυροσβεστικής σε εμπιστευτική συνέντευξη αργότερα επιβεβαιώνει ότι όταν έφτασαν στην περιοχή στις 9.00 ο στρατός ήταν ήδη εκεί. Μιάμιση ώρα αργότερα πυροσβεστική και στρατός εντόπισαν ένα πλάσμα και το έπιασαν χρησιμοποιώντας ένα δίχτυ. Φαίνονταν να υποφέρει και να είναι άρρωστο. Το έβαλαν σε ένα μεγάλο ξύλινο κουτί και το φόρτωσαν σε ένα στρατιωτικό όχημα που το μετέφεραν στην στρατιωτική σχολή της πόλης Tres Coracoes 25 χιλιόμετρα από τη Βαρτζίνια.
Κατά το απόγευμα στρατιωτικά οχήματα περιπολούν στην πόλη μεταξύ 7.00 – 8.00 μ.μ. Στις 11.00μ.μ συλλαμβάνετε και άλλο πλάσμα αυτή τη φορά πιο διακριτικά γιατί ο στρατός έφτασε με πολιτική περιβολή και πολιτικά αυτοκίνητα. Το πλάσμα ήταν στην περιοχή, κοντά στο δάσος, όπου ο στρατός περικύκλωσε και συνέλαβε.
Αλλά και την επόμενη μέρα ακόμα ένα πλάσμα θεάθηκε στο περιφερειακό νοσοκομείο της Βαρτζίνια. Μια στρατιωτική φάλαγγα που κατευθυνόταν προς την πόλη εντόπισε στην άκρη του δρόμου ένα παράξενο πλάσμα, και σταμάτησε. Οι στρατιώτες που το αιχμαλώτισαν σοκαρίστηκαν όταν το είδαν, αλλά οι ανώτεροι τους που επέβαιναν στα οχήματα τους διέταξαν να το βάλουν στο φορτηγό και να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες το πλάσμα ήταν ήδη νεκρό όταν έφτασε στο νοσοκομείο απ’οπου προωθήθηκε στις 22 Ιανουαρίου με μια επιχείρηση που περιελάμβανε στρατιωτικούς και πυροσβέστες στο νοσοκομείο Humanitas. Τα άτομα που είχαν σχέση με το δεύτερο πλάσμα δεν έπρεπε να έχουν επαφές με τον τύπο, και τους ερευνητές των UFO, ενώ δεν έπρεπε να μιλήσουν ούτε και με την οικογένεια τους για αυτό το θέμα. Ο Ροντρίγκες ήρθε σε επαφή με μια νοσοκόμα που ήταν διστακτική στην αρχή να μιλήσει για την αναταραχή στο νοσοκομείο, αλλά αργότερα αποκάλυψε ότι ένα από τα τμήματα του νοσοκομείου έκλεισε για μερικές ώρες ώστε να αποφευχθεί η πρόσβαση ανεπιθύμητων ατόμων. Στις 23 Ιανουαρίου το πλάσμα μεταφέρθηκε στον τελικό του προορισμό, στη στρατιωτική βάση του Cambinas. Από εκεί το πήγαν στο πανεπιστήμιο του Σαο Πάολο που διαθέτει τους καλύτερους εγκληματολόγους στη Βραζιλία. Στα υπόγεια του πανεπιστημίου υπάρχουν δυο εργαστήρια με απαγορευμένη πρόσβαση, που σύμφωνα με τους UFOλόγους εκεί κρατούσαν το σώμα του εξωγήινου. Όλη αυτή η επιχείρηση συντονίστηκε από το συνταγματάρχη Olimpio Wanderley Santos όπως λέει ο Ροντρίγκες.

Οι διαστάσεις της υπόθεσης όλο μεγάλωναν. Αυτόπτες μάρτυρες ισχυρίζονταν ότι με την πτώση του ιπτάμενου δίσκου είχαν αιχμαλωτιστεί επτά εξωγήινοι – ένας νεκρός στον οποίο έγινε και η αυτοψία, δυο άσχημα τραυματισμένοι, και πέντε που τους ξετρύπωσαν από το πάρκο Τζάρντιμ Άντερε, όπου κρύβονταν. Στις 26 Ιανουαρίου στρατιωτικοί αξιωματούχοι της NASA κατέφθασαν στο πανεπιστήμιο της Cambinas, και το γεγονός συνδέθηκε αμέσως με τους εξωγήινους.
Μερικούς μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο, η μητέρα των δυο κοριτσιών έκανε μια καταγγελία. Υποστήριξε ότι τέσσερεις άντρες τρεις αμερικανοί και ένας βραζιλιάνος πρόσφεραν στην ίδια 20.000 δολάρια αν τα κορίτσια έβγαιναν στην τηλεόραση και έλεγαν ότι η συνάντηση τους με το πλάσμα ήταν σκηνοθετημένη, κάτι που αρνήθηκε να κάνει. Οι τέσσερεις άντρες είχαν φτάσει με ένα μπλε Lincoln Continental του1994 με βραζιλιάνικες πινακίδες, ενώ όλοι τους φόραγαν λευκά και κρεμ κουστούμια Armani.
Ένας τοπικός δικηγόρος που έμενε κοντά στην περιοχή στη συνέντευξη που έδωσε ανώνυμα στο Discovery είπε: «Αφού οι στρατιώτες μπήκαν στο δάσος άκουσα τρεις πυροβολισμούς. Και μετά σκέφτηκα ότι κάποιον σκότωσαν εκεί πέρα. Μερικά λεπτά αργότερα βγήκαν από το δάσος. Ένας στρατιώτης κουβαλούσε ένα σάκο που απ’οσο μπορούσα να δω, κάτι κουνιόταν μέσα του. Νόμισα ότι ήταν ένα ζώο, ή κάτι τέτοιο, γιατί σίγουρα κουνιόταν μέσα στο σάκο».

Τα γεγονότα της Βαρτζίνια πρωτοσέλιδο στα περιοδικά της εποχή

Το περιοδικό Revista UFO, υποστήριξε ότι ένας αμερικανός πολίτης ήταν παρών όταν το κατεστραμμένο αντικείμενο φορτώθηκε σε ένα στρατιωτικό όχημα νωρίς τα ξημερώματα της 20ης Ιανουαρίου.
Οι φήμες εξαπλώνονταν γρήγορα. Μιλούσαν για την παρουσία ενός μεταγωγικού της USAF στο αεροδρόμιο του Σαο Πάολο στις 20 και 22 Ιανουαρίου καθώς και την παρουσία αμερικανών στα εστιατόρια της Cambinas. Ακόμα για φυλακισμούς στρατιωτών, για μεταθέσεις υπαξιωματικών, για περιέργους θανάτους, για απειλητικά τηλεφωνήματα, και παρακολουθήσεις ερευνητών.
Ο θάνατος ενός στρατονόμου, του Μάρκο Έλι Τσέζαρε, συνδέθηκε με την υπόθεση μια και ειπώθηκε ότι είχε πάρει μέρος στην επιχείρηση αιχμαλωσίας των ζωντανών εξωγήινων. Οι γιατροί είπαν ότι δεν χρειαζόταν νεκροψία και διέταξαν να ταφεί αμέσως. Οι αναλύσεις στο αίμα  του άτυχου 23χρονου έδειξαν ότι περιείχε ένα 8% από άγνωστες τοξικές ουσίες.

Ανεξήγητο, Μαρία Σαββίδου, τεύχος 178




Υπόθεση Βαρτζίνια: Το Βραζιλιάνικο Roswell (Αναφορά Νο13) Υπόθεση Βαρτζίνια: Το Βραζιλιάνικο Roswell (Αναφορά Νο13) Reviewed by Unknown on 07:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.