Οι 12 ομάδες των νονών που ελέγχουν την Αττική

Οι 12 ομάδες των νονών που ελέγχουν την Αττική
Ούτε μία ούτε δύο, αλλά δώδεκα ομάδες νονών έχουν απλώσει τους ιστούς τους στην Αττική! Η «Espresso» φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας τον νέο χάρτη της νύχτας, όπως οι οργανωμένες συμμορίες έχουν χαράξει τα «σύνορά» του.
Σαν τη «Λερναία Υδρα» μοιάζουν οι ομάδες των νονών της νύχτας, καθώς η Ασφάλεια εκεί που κόβει ένα «κεφάλι», ένα άλλο πετάγεται και αρχίζει να κάνει «κουμάντο» σε συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής. Παρά τα απανωτά χτυπήματα που έχουν δεχτεί το τελευταίο χρονικό διάστημα οι οργανωμένες ομάδες των νονών της νύχτας, έχουν αποδεδειχτεί ιδιαίτερα ανθεκτικές, καθώς είναι σε θέση να αναγεννιούνται μέσα από τις στάχτες τους.

Για τον λόγο αυτό στην Ασφάλεια δεν ησυχάζουν καθόλου, κυρίως οι άνδρες και οι γυναίκες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, καθώς πια χαρτογραφούν εκ νέου τις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιούνται ομάδες οι οποίες πια λίγο απέχουν από τον ορισμό του οργανωμένου εγκλήματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», οι αστυνομικοί του Εκβιαστών έχουν βγει όλοι από τα γραφεία τους και συγκεντρώνουν πληροφορίες για τις ομάδες των κακοποιών που έχουν αρχίσει να ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Μάλιστα, η οικονομική ύφεση που μαστίζει τη χώρα έχει οδηγήσει τους νονούς και σε άλλες δραστηριότητες, καθώς οι κακοποιοί καίγονται για ρευστό, που πια δεν μπορούν να βρουν με άνεση στη νύχτα της Αθήνας, καθώς και η νυχτερινή διασκέδαση έχει υποστεί μεγάλη κάμψη.

Κατά συνέπεια, η δράση των οργανωμένων ομάδων είναι πολυσχιδής και επεκτείνεται από το εμπόριο κοκαΐνης και όπλων στο λαθρεμπόριο πετρελαίου, ακόμα και στην εισαγωγή γυναικών από τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.

Τουλάχιστον δώδεκα ομάδες που δραστηριοποιούνται σε αντίστοιχες περιοχές της Αττικής έχει καταφέρει να εντοπίσει το αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, λειτουργούν με τη μέθοδο των ομόκεντρων κύκλων. Δηλαδή, υπάρχει επικοινωνία και επαφή μεταξύ τους, πλην όμως η μια ομάδα δεν μπαίνει στην περιοχή και τις δραστηριότητες της άλλης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», οι τρεις σημαντικότερες από τις δώδεκα ομάδες που δραστηριοποιούνται στο λεκανοπέδιο ελέγχονται από άτομα που ήδη βρίσκονται στις φυλακές για παρόμοια αδικήματα και εκτίουν πολυετείς ποινές κάθειρξης.

Οι συγκεκριμένες ομάδες (που δραστηριοποιούνται η μια στα δυτικά προάστια της Αττικής, η δεύτερη στα βορειανατολικά προάστια και στις… παραλίες, ενώ η τρίτη στο κέντρο της Αθήνας) καθοδηγούνται μέσα από τη φυλακή. Ετσι, ένα μέρος των «εσόδων» τους καταλήγει στα χέρια των ανθρώπων που ελέγχουν τα νήματα μέσα από τα κάγκελα της φυλακής.

«Η συλλογή στοιχείων γι’ αυτές τις ομάδες είναι πια δύσκολη, καθώς οι “αρχηγοί” έχουν πάρει το μήνυμα και πλέον έχουν αλλάξει την τακτική τους και μιλούν με κωδικοποιημένη γλώσσα στα τηλέφωνα. Κατά συνέπεια, είναι δύσκολη η στοιχειοθέτηση κατηγοριών από τις τηλεφωνικές συνομιλίες και έτσι πρέπει εμείς να βρούμε άλλο τρόπο έρευνας για να ξεριζώσουμε αυτές τις συμμορίες, που πια αγγίζουν το οργανωμένο έγκλημα», λέει με νόημα στην «Εspresso» αστυνομικός με πολυετή πείρα στις συμμορίες της νύχτας και τις ενέργειες για την εξάρθρωσή τους.

Μια από τις σπείρες που απασχολεί εδώ και καιρό με τη δραστηριότητά της την Ασφάλεια είναι συγκεκριμένη ομάδα η οποία δρα στα ανατολικά κυρίως προάστια της Αττικής. Μάλιστα, έχει μια «συμπάθεια» στις παραλιακές περιοχές, όπου έχει απλώσει τα πλοκάμια της ακόμα και στην τοκογλυφία και στην είσπραξη ληξιπροθέσμων επιταγών.

Η συμμορία αυτή έχει αποδειχτεί επίσης «Λερναία Υδρα», καθώς παρά το οργανωμένο χτύπημα που δέχτηκε μέσα στον χειμώνα που πέρασε από την Ασφάλεια, κατάφερε να ανασυνταχτεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, και μάλιστα οι αρχηγοί της να έχουν «στα χέρια τους» τρία μεγάλα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στα βορειοανατολικά προάστια.

Η ΕΦΤΑΨΥΧΗ «ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
Ωστόσο, η οργανωμένη εγκληματική ομάδα που πραγματικά έχει αποδειχθεί η μακροβιότερη όλων δεν είναι άλλη από αυτή που δραστηριοποιείται στα δυτικά προάστια και ελέγχεται από άτομα που ήδη βρίσκονται στις φυλακές, κατηγορούμενα για πάρα πολλά αδικήματα του Ποινικού Κώδικα.

Το γεγονός πως οι αρχηγοί αυτής της ομάδας βρίσκονται στη φυλακή, δεν εμπόδισε τα μέλη της να επεκταθούν ακόμα και στο εμπόριο της κοκαΐνης, αλλά και στην εισαγωγή γυναικών από το πρώην Ανατολικό Μπλοκ, χωρίς βέβαια να ξεχνούν την παλιά τους «τέχνη», αυτή της προστασίας σε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων διασκέδασης.

Για τις υπόλοιπες εννέα ομάδες, που έχουν μικρότερη ισχύ, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν συγκεντρώσει λιγότερες πληροφορίες. Ωστόσο, τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους αποδεικνύουν ότι ασχολούνται με την πώληση προστασίας σε καταστήματα, αλλά και με το εμπόριο κοκαΐνης.

Ο χάρτης που σχεδιάζουν οι ειδικοί του Τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα στην ΕΛ.ΑΣ. να είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες έρευνες, που στόχο θα έχουν άλλη μία φορά να δώσουν ένα ισχυρό χτύπημα στο οργανωμένο έγκλημα.
Espressonews.gr
Οι 12 ομάδες των νονών που ελέγχουν την Αττική Οι 12 ομάδες των νονών που ελέγχουν την Αττική Reviewed by Unknown on 01:20 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.