Γιατί οι Μάζες είναι ηλίθιες δικέ μου!



«Σύμφωνα με υπερκομματική επιτροπή του αμερικανικού Κογκρέσου, παρά την κρίση, οι πλούσιοι στις ΗΠΑ αύξησαν τα κέρδη τους τα τελευταία χρόνια κατά 275%»!
Όταν ήμουν έφηβος και διάβαζα στην Παλαιά Διαθήκη, ότι
«ο Σοφός Σολομών που βασίλεψε σαράντα χρόνια στο Ισραήλ, είχε 700 γυναίκες και 300 παλλακίδες και μια φορά το μήνα δούλευαν οι υπήκοοί του για να αυξήσουν τα πλούτη του», μου φαινόταν παράδοξο, αλλά σκεφτόμουν«θεόπνευστο έργο είναι η Παλαιά Διαθήκη, κάτι θα ξέρει ο Παντοδύναμος».

Όταν μεγάλωσα και έμαθα ότι την Παλαιά Διαθήκη την έγραψαν το 280 π.Χ 72 Εβραίοι λόγιοι κατ’ εντολή του Πτολεμαίου Β' του Φιλάδελφου για την Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, γι αυτό και ονομάζεται «Μετάφραση των Εβδομήκοντα» και στα λατινικά «Septuaginta», σκέφτηκα πάλι, «μα ήταν τόσο ανόητοι για να γράφουν τέτοια, επουσιώδη για την πίστη, πράγματα, που προκαλούν το κοινό αίσθημα των απλών πιστών»;

Σήμερα, ώριμος πια, βλέποντας ακόμη και πάμπτωχους άνεργους να νιώθουν θαυμασμό για κάποιους που θυσαύρισαν σε βάρος των ιδίων και γενικώς σε βάρος του κοινωνικού συνόλου με κερδοσκοπικά παιχνίδια, άρχισα να αμφισβητώ για την ανοησία των Εβδομήκοντα Λογίων.

Σήμερα, ώριμος πια, βλέποντας Ελληνες, Τούρκους και άλλους να διαπληκτίζονται για το ποια χώρα έχει τους περισσότερους μεγιστάνες πλούτου, ανεξαρτήτως τρόπου και μεθόδων πλουτισμού, άρχισα να πιστεύω στη σοφία των σοφών λογίων της Παλαιάς Διαθήκης και στη σοφία των πολιτικών μας με τις υψηλές αμοιβές και τις κρατικές λιμουζίνες τους, που πιστεύουν ότι όσο περικόπτουν τους μισθούς και τις συντάξεις του λαού ενώ εκείνοι ζουν μέσα στην άνεση και στη χλιδή, τόσο περισσότερο, τουλάχιστον, ένα μεγάλο μέρος των Μαζών τους θαυμάζει και τους ψηφίζει.

Κάτι παραπάνω ήξερε ο Αδόλφος Χ όταν έλεγε «οι μάζες είναι σαν τις πόρνες. Οσο περισσότερο τις πιέζεις και τις περιφρονείς τόσο περισσότερο ενδίδουν και προσπαθούν να κερδίσουν την εύνοιά σου».

Οι πολιτικοί μας, έχοντας υπόψη τους αυτήν τη νοοτροπία των Μαζών και την ανάγκη του Ελληνα να αναπληρώσει το έλλειμμα φεουδαρχών, που δεν είχε ποτέ κατά το παρελθόν, συμπεριφέρονται όπως οι φεουδάρχες του Μεσαίωνα στους φτωχούς υπηκόους τους.

Δεν εξηγείται διαφορετικά η οργή πολλών Ελλήνων, ακόμη και ανέργων, για την απαίτηση των ξένων να πληρώσουν φόρους που τους αναλογούν οι πλούσιοι Ελληνες, ακόμη και οι εφοπλιστές!

«Θέλουν δηλαδή οι ξένοι να μην έχουμε κι εμείς δισεκατομμυριούχους ; Εε όχι δεν θα τους κάνουμε αυτή τη χάρη. Τώρα που δεν έχουμε ούτε Βασιλιά, καλύτερα Ψωμί κι Ελιά με περισσότερους δισεκατομμυριούχους».





Γιατί οι Μάζες είναι ηλίθιες δικέ μου! Γιατί οι Μάζες είναι ηλίθιες δικέ μου! Reviewed by junior on 22:20 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.