ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΤΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΕΛΕΤΕΣ ΒΟΥΝΤΟΥ


Επιδρομείς βεβήλωσαν πάνω από 100 τάφους στο νεκροταφείο του ...

Μπενίν από το Σάββατο, και οι αρχές υποψιάζονται ότι προορίζονται για μαύρη αγορά εμπορίου ανθρωπίνων οργάνων και κρανία για φετίχ τελετουργικών βουντού.

Το περιστατικό είναι η πιο σοβαρή περίπτωση βεβήλωσης τάφων στο κράτος της Δυτικής Αφρικής, την παγκόσμια πρωτεύουσα του βουντού όπου οι περισσότεροι από τα 9 εκατομμύρια των κατοίκων της χώρας ασκούν μια μορφή της επίσημης θρησκείας.

Οι αρχές στο Dangbo, ένα χωριό 10 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Πόρτο-Νόβο, ξεκίνησε έρευνα αφότου είπε ένας κτίστης που εργάζεται στο νεκροταφείο ότι εντόπισε αρκετούς μασκοφόρους άνδρες να ανασύρουν τους τάφους, από τους οποίους αφαιρέθηκαν όργανα και κρανία.


«Η βεβήλωση των τάφων γίνεται για τα χρήματα σε αυτή την περιοχή", δήλωσε ο Joseph Afaton, διευθυντής του νεκροταφείου. «Είναι για θυσίες, ή για μαγεία"
Τα μέρη του σώματος των ανθρώπων και των σπάνιων ζώων επιβραβεύονται από μερικούς ανθρώπους στην κεντρική Αφρική για τις υποτιθέμενες υπερφυσικές δυνάμεις τους, και χρησιμοποιούνται σε απόκρυφες τελετές. 



ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΤΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΕΛΕΤΕΣ ΒΟΥΝΤΟΥ ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΤΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΤΕΛΕΤΕΣ ΒΟΥΝΤΟΥ Reviewed by junior on 21:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.