Πάνω από 1000 οι νεκροί από τον τυφώνα Μπόφα


Διασώστες εντόπισαν τις σορούς 65 ατόμων το Σάββατο, με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών να έχει φθάσει μέχρι στιγμής τους 1020.
Μανίλα: Ξεπέρασαν τους 1000 οι νεκροί από τον τυφώνα Μπόφα, τον ισχυρότερο που έπληξε φέτος τις Φιλιππίνες, ενώ περίπου 850 είναι οι αγνοούμενοι, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας της χώρας.

Διασώστες εντόπισαν τις σορούς 65 ατόμων το Σάββατο, με αποτέλεσμα ο αριθμός των νεκρών να έχει φθάσει μέχρι στιγμής τους 1020.

«Δε θέλουμε να χάσουμε τις ελπίδες μας ότι οι αγνοούμενοι είναι ακόμα ζωντανοί, ωστόσο ο αριθμός των νεκρών είναι βέβαιο ότι θα αυξηθεί» δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας αυτής, Μπενίτο Ράμος.

Περισσότεροι από 6 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί από τον τυφώνα που έπληξε τις Φιλιππίνες στις 4 Δεκεμβρίου, προκαλώντας εκτεταμένες πλημμύρες και κατολισθήσεις που εξαφάνισαν ολόκληρα χωριά.

Πάνω από 27.000 μένουν σε καταφύγια, καθώς τα σπίτια τους καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Οι ισχυροί άνεμοι κατέστρεψαν κυβερνητικά κτίρια, σχολεία, νοσοκομεία, ακόμα και κέντρα φιλοξενίας, όπου πολλοί αναζήτησαν καταφύγιο.

Οι ζημιές που προκάλεσε ο τυφώνας Μπόφα σε υποδομές και στη γεωργία υπολογίζονται σε 589,26 εκατομμύρια δολάρια.


Πάνω από 1000 οι νεκροί από τον τυφώνα Μπόφα Πάνω από 1000 οι νεκροί από τον τυφώνα Μπόφα Reviewed by junior on 03:30 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.