Κεραυνός



Πόσο γρήγορος είναι ο κεραυνός; Ο κεραυνός, στην πραγματικότητα, όχι μόνο κινείται πάρα πολύ γρήγορα για τους ανθρώπους ώστε να τον δουν, αλλά τόσο γρήγορα που οι άνθρωποι δεν μπορούν καν να πουν προς ποια κατεύθυνση κινείται.


Ο παραπάνω κεραυνός δεν κινείται πολύ γρήγορα γι’ αυτό το εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης βίντεο. Με τα απίστευτα 7.207 καρέ ανά δευτερόλεπτο, ο πραγματικός χρόνος μπορεί να φανεί στο κάτω μέρος του βίντεο. Ο κεραυνός ξεκίνησε δημιουργώντας ταυτόχρονα πολλά ιονισμένα κανάλια διακλαδώνοντας προς τα έξω από ένα αρνητικά φορτισμένο χώρο ηλεκτρονίων και ιόντων που με κάποιο τρόπο έχει δημιουργηθεί από σχέδια και συγκρούσεις σε ένα σύννεφο βροχής.



Περίπου 0,015 δευτερόλεπτα μετά την εμφάνιση του – που διαρκεί περίπου 3 δευτερόλεπτα στο παραπάνω time-lapse βίντεο – ένας από τους ηγετικούς ελιγμούς έρχεται σε επαφή με μια ξαφνικά εμφανιζόμενη θετική αιχμή που κινείται προς τα πάνω από το έδαφος και ένα ιονισμένο κανάλι αέρα που δημιουργείται λειτουργεί άμεσα σαν ένα καλώδιο. Αμέσως μετά, αυτό το θερμό κανάλι πάλλεται με ένα τεράστιο ποσό φόρτισης κινώντας εμπρός και πίσω μεταξύ του σύννεφου και του εδάφους, δημιουργώντας μια επικίνδυνη έκρηξη που αργότερα ακούγεται σαν βροντή. Όμως πολλά παραμένουν άγνωστα για τους κεραυνούς, καθώς και λεπτομέρειες για τον μηχανισμό που χωρίζει τα φορτία.


Κεραυνός Κεραυνός Reviewed by junior on 22:40 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.