Τέλος οι κοπανατζήδες υπάλληλοι στο δημόσιο



Τους «κοπανατζήδες» υπαλλήλους του Δημοσίου θέτει στο στόχαστρό του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προκειμένου να τύχουν της αντιμετώπισης που τους αναλογεί -της εξόδου δηλαδή από το Δημόσιο - και ταυτόχρονα, να αποτρέψει την επανάληψη τέτοιων συμπεριφορών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο επεξεργάζεται σχέδιο για τον εντοπισμό αρχικά των υπαλλήλων που απουσιάζουν αδικαιολόγητα από την υπηρεσία τους, οι οποίοι και θα υποστούν τις κυρώσεις που ήδη προβλέπονται χωρίς ωστόσο ουδέποτε να έχουν μέχρι σήμερα ενεργοποιηθεί. Οπως τονίζουν αρμόδιοι παράγοντες, όλοι γνωρίζουν την ύπαρξη τέτοιων περιπτώσεων, για τις οποίες επιδεικνύεται ωστόσο ανοχή από τους υπευθύνους των υπηρεσιών. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Α. Μανιτάκης εξάλλου, έχει ήδη εντάξει τη συγκεκριμένη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων στις «δεξαμενές» από τις οποίες θα αντληθεί το προσωπικό που θα εξέλθει του Δημοσίου, αφού τεθεί σε διαθεσιμότητα.Στις προθέσεις του υπουργείου είναι ο εντοπισμός των αδικαιολογήτως απόντων υπαλλήλων να ανατεθεί σε νέο μηχανισμό από ειδικές επιτροπές, ώστε η αρμοδιότητα αυτή να αφαιρεθεί ουσιαστικά από την ίδια την υπαλληλία η οποία και δεν απέδωσε αφού πολλές φορές ουδείς... έβλεπε ποιος απουσιάζει από το γραφείο του. Οι κάρτες, που είναι υποχρεωμένοι να «χτυπούν» οι υπάλληλοι κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους, εκτιμάται πως ακόμη κι αν αναβαθμιστούν δεν μπορούν να διασφαλίσουν τον έλεγχο της κατάστασης.Με τα μέτρα που σχεδιάζονται, το υπουργείο επιδιώκει να δημιουργήσει ένα νέο καθεστώς ελέγχου τόσο της παρουσίας των υπαλλήλων όσο και του έργου που διεκπεραιώνουν καθημερινά, με βάση τα καθήκοντά τους, το οποίο να λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους επίδοξους «κοπανατζήδες». Την ίδια ώρα επιχειρείται να κλείσει το θέμα της διαθεσιμότητας και να τερματιστούν οι αντιδράσεις, με τη δημοσιοποίηση εντός της εβδομάδας της λίστας με τα κενά των υπηρεσιών του Δημοσίου για να μετακινηθούν σε αυτές οι υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.Θα κληθούν οι ίδιοι να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τις θέσεις τις οποίες επιθυμούν να καταλάβουν, συμπληρώνοντας τα σχετικά δελτία, με βασικά κριτήρια για τη μετακίνηση την προϋπηρεσία σε συνδυασμό με τη συνάφεια της θέσης που κατείχαν, τα τυχόν πρόσθετα προσόντα που απαιτούνται πέραν των τυπικών, την οικογενειακή κατάσταση και την εντοπιότητα. Πληροφορίες από το υπουργείο αναφέρονται σε κενά πενταπλάσια των περίπου 1.700 υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Με την επιτάχυνση της διαδικασίας, που θα εξελιχθεί ανά «κύματα» θέσεων προς μετακίνηση των διοικητικών υπαλλήλων και με έναρξη από 500, το υπουργείο επιδιώκει να πείσει - με την πράξη πλέον - ότι διαθεσιμότητα δεν σημαίνει απολύσεις. Η διαδικασία μάλιστα, σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες, θα μπορούσε ήδη να έχει ολοκληρωθεί εάν δεν υπήρχε η εμπλοκή λόγω των αντιδράσεων. Με την καθυστέρηση που προκλήθηκε εκτιμάται πως οι, σε διαθεσιμότητα, υπάλληλοι θα τοποθετηθούν στις νέες θέσεις στις αρχές του 2013.




Κέρδος online
Τέλος οι κοπανατζήδες υπάλληλοι στο δημόσιο Τέλος οι κοπανατζήδες υπάλληλοι στο δημόσιο Reviewed by junior on 01:00 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.