Το Ιράν προειδοποιεί: Οι πύραυλοι Patriot στην Τουρκία θα οδηγήσουν στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο


Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν προειδοποίησε μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε την Κυριακή ότι «η σχεδιαζόμενη ανάπτυξη αμερικανών πυραύλων Patriot στην Τουρκία αποτελεί μία εξόχως προκλητική πράξη η οποία θα επιφέρει ανυπολόγιστα αποτελέσματα»...

Ο Ιρανός αξιωματούχος Ali Akbar Salehi τονίζει ότι... η ανάπτυξη πυραύλων στην Τουρκία αποτελεί μία προκλητική παρά αποτρεπτική κίνηση η οποία δεν βοηθά στην επίτευξη αισθήματος ασφάλειας στην ευρύτερη περιφέρεια..


Τα σχόλια του Ali Akbar Salehi ακολούθησαν την ανακοίνωση-«φωτιά» του ανώτατου αξιωματούχου των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν που αναφέρθηκε στην κίνηση της ανάπτυξης πυραύλων στην Τουρκία «ως μέρος της Δυτικής πλεκτάνης για την δημιουργία συνθηκών παγκοσμίου πολέμου».


«Οι πύραυλοι Patriot αποτελούν μία τεράστια απειλή. Κάθε πύραυλος αποτελεί ένα μαύρο στίγμα στον χάρτη που δημιουργεί τις συνθήκες ξεσπάσματος παγκοσμίου πολέμου,» τόνισε ο Στρατηγός Hassan Firouzabadi, αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν.


"Η συγκεκριμένη κίνηση είναι πολύ επικίνδυνη για όλους, ακόμη και για το μέλλον της Ευρώπης" υπογράμμισε σε έντονο ύφος.


Το ΝΑΤΟ ενέκρινε το αίτημα της Τουρκίας για την παροχή πυραύλων Patriot ως μέσο «ενίσχυσης της συνοριακής της άμυνας» δοθείσης της έντασης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ Τουρκίας και Συρίας. Η Ρωσία και το Ιράν, ως ισχυρότεροι σύμμαχοι του Άσσαντ, αντιτίθονται σθεναρά στην συγκεκριμένη ενέργεια.

pentapostagma.gr
Το Ιράν προειδοποιεί: Οι πύραυλοι Patriot στην Τουρκία θα οδηγήσουν στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο  Το Ιράν προειδοποιεί: Οι πύραυλοι Patriot στην Τουρκία θα οδηγήσουν στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο Reviewed by junior on 23:40 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.