Ένα σπίτι κρυμμένο… στο έδαφος!


Τα περισσότερα υπόγεια σπίτια έχουν τα πλευρικά ανοίγματα και την είσοδό τους επάνω στο έδαφος, στοιχεία που τα καθιστούν ορατά στον κόσμο. Ωστόσο, το Malator House δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία, καθώς...

εάν κάποιος δεν γνωρίζει την ακριβή θέση του δεν μπορεί εύκολα να το ανακαλύψει, αφού σχεδόν εξαφανίζεται εξ ολοκλήρου στο έδαφος.

Η παράξενη αυτή κατοικία βρίσκεται στην Ουαλία και είναι χτισμένη μέσα σε ένα τεχνητό ανάχωμα εν είδει λόφου, πλήρως ενσωματωμένη στο καταπράσινο περιβάλλον. Η τοποθεσία επιτρέπει στο σπίτι να επωφεληθεί πλήρως από την υπέροχη και πανοραμική θέα του τοπίου, ενώ τα ανοίγματα στο μπροστινό και πίσω μέρος διευκολύνουν την ορατότητα προς τη θάλασσα.



Με έμφαση στο γυαλί, που κυριαρχεί σχεδόν σε ολόκληρη την κατοικία, οι ιδιοκτήτες απολαμβάνουν το φυσικό φως που εισέρχεται από παντού, ενώ μικρά φινιστρίνια και στις δύο πλευρές του σπιτιού ενισχύουν την προηγούμενη λογική. Ένα από τα πλέον παράξενα σπίτια, προσφέρει πλήρη ιδιωτικότητα στους ενοίκους λόγω θέσης, ενώ αποτελεί ένα από τα πιο «πράσινα» κτήρια που εκμεταλλεύονται στο έπακρο όλες τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας.



Η διακόσμηση είναι λιτή με το minimal να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τόσω στις σχεδιαστικές γραμμές όσο και στις ποπ επιλογές των χρωμάτων. «Η απομόνωση στη φύση και η αφομοίωσή μας σε αυτήν ήταν εξ αρχής το ζητούμενο για την οικογένεια. Η επιτυχία είναι προφανής, καθώς η κατοικία αποτελεί ια σύγχρονη εκδοχή… χομπιτόσπιτου!», αναφέρει ένας εκ των αρχιτεκτόνων.















http://ksipnistere.blogspot.gr/
Ένα σπίτι κρυμμένο… στο έδαφος! Ένα σπίτι κρυμμένο… στο έδαφος! Reviewed by junior on 04:30 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.