Οι δέκα πιο άτυχοι άνθρωποι του κόσμου!


Εάν νομίζετε πως σήμερα δεν είναι η τυχερή σας μέρα, κρατήστε μια δεύτερη σκέψη για τους πιο άτυχους ανθρώπους στη γη...

 αν μη τι άλλο, τα παθήματά τους μπορεί να ανεβάσουν τη δική σας διάθεση.

Στις περισσότερες περιπτώσεις μοιάζει σα να έχει πέσει μια χελώνα στο κεφάλι κάποιου από τον ουρανό που την κρατούσε ένας γύπας. Κι αυτό, να έχει συμβεί δύο φορές στο ίδιο άτομο!

10. Ολόκληρο χωριό κερδίζει το λαχείο εκτός από ένα άτομο

Κάθε Χριστούγεννα στην Ισπανία υπάρχει ένα λαχείο που είναι τόσο διαδεδομένο ώστε ονομάζεται 'El Gordo' που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει 'Το Παχύ'. Και το μικρό χωριό του Sodeto είχε κάθε λόγο να γιορτάζει καθώς όλα τα 70 νοικοκυριά που υπάρχουν σ' αυτό, εκτός από ένα, αγόρασαν λαχεία με το ίδιο τυχερό νούμερο, το 58268, που είχε ως αποτέλεσμα να μοιραστούν το τεράστιο ποσό των 950 εκατομμυρίων δολαρίων που αντιστοιχούσε στον πρώτο λαχνό. Κάντε τους υπολογισμούς. Θα διαπιστώσετε ότι όλοι οι κάτοικοι, κυρίως αγρότες και άνεργοι οικοδόμοι, κατέληξαν με εκατομμύρια.
Εκτός από έναν εξαιρετικά άτυχο τύπο που τον έλεγαν Κωστή Μητσοτάκη! Άτυχε Κωστή. Φαίνεται πως ο καλός άνθρωπος που είχε αναλάβει να πουλήσει λαχνούς, ξέχασε να χτυπήσει τη δική του πόρτα. Τι κρίμα.
9. Ο άνθρωπος αλεξικέραυνο

Λένε ότι ο κεραυνός πότε δε χτυπάει δεύτερη φορά, αλλά χτύπησε τον Roy Sullivan όχι μια και δυο αλλά επτά φορές. Ναι, επτά. Ο Roy ήταν φύλακας στο Εθνικό Πάρκο Shenandoah στη Βιρτζίνια και κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για τον αριθμό των φορών που χτύπησε κεραυνός ανθρώπινο ον. Σκεφτείτε το για λίγο. Οι πιθανότητες για κάποιον να χτυπηθεί μια φορά στη ζωή του από κεραυνό είναι περίπου 3.000 προς ένα. Το να χτυπηθεί επτά φορές οι πιθανότητες είναι περίπου 22 στην 24η προς ένα! Θα σκέφτεστε πως μετά την έκτη φορά θα προτιμούσατε πλέον να παραμείνετε σε εσωτερικό χώρο ή να ξεκινήσετε να αγοράζετε λαχείο, αλλά αυτό δε συνέβη με τον Roy. Η τελευταία του φορά ήταν σαφώς και η πιο εντυπωσιακή. Αφού είχε χτυπηθεί ενώ ψάρευε, μια αρκούδα ήρθε να προστεθεί στην ήδη απειλητική για τη ζωή του περίσταση, καθώς προσπάθησε να κλέψει μια πέστροφα από την πετονιά του. Ο Sullivan όμως είχε αρκετή ενέργεια για να ανταποδώσει στην αρκούδα χτυπώντας την με ένα κλαδί και παίρνοντας το ψάρι πίσω. Αυτό σημαίνει ζόρικος άντρας.
8. Η στοιχειωμένη σφαίρα

Όσον αφορά στο πόσο άτυχος μπορεί να είναι κανείς, είναι δύσκολο να ξεπεράσει τον Henry Zeigland, τον άνθρωπο που νόμισε ότι ξεγέλασε τη μοίρα. Αλλά ίσως απλά επρόκειτο για θεία δίκη. Όλα ξεκίνησαν το 1883 όταν χώρισε από μια σχέση που είχε με μια κοπέλα η οποία στη συνέχεια αυτοκτόνησε από τη θλίψη της. Ο αδελφός της έγινε τόσο έξαλλος που ορκίστηκε να σκοτώσει τον Ziegland ότι και να γίνει. Τον κυνήγησε και τον πυροβόλησε. Πιστεύοντας ότι είχε πεθάνει, ο αδελφός έστρεψε μετά το όπλο προς τον εαυτό του και αυτοκτόνησε. Αλλά ο Ziegland δεν ήταν νεκρός. Η σφαίρα είχε μόλις ξύσει το πρόσωπό του και μετά σφήνωσε σε ένα μεγάλο δέντρο από πίσω του. Σκέφτηκε πως ήταν ένας εξαιρετικά τυχερός άνθρωπος. Αλλά η ιστορία δεν τελείωσε εκεί. Χρόνια μετά, ο Ziegland αποφάσισε να κόψει το δέντρο που είχε ακόμα τη σφαίρα επάνω του. Η αποστολή αυτή ήταν τόσο δύσκολη που αποφάσισε να το ανατινάξει με μερικές βέργες δυναμίτη. Η έκρηξη ώθησε τη σφαίρα κατευθείαν έξω προς το κεφάλι του Ziegland, σκοτώνοντάς τον ακαριαία. Τώρα αυτό είναι πολύ παράξενο και σίγουρα απίστευτα άτυχο.
7. Ο πιο μαλλιαρός άνθρωπος

Κυρίες μου, εάν παραπονιέστε για την τριχοφυΐα του συζύγου σας, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε. Γιατί υπάρχει και ο Yu Zhenhuan, που είναι επισήμως ο πιο μαλλιαρός άνθρωπος στον κόσμο. Το 96% του κορμιού του είναι σκεπασμένο με τρίχες, ως αποτέλεσμα μιας σπάνιας κατάστασης. Ο Yu έπρεπε να κάνει εγχείρηση για να απομακρύνει τις τρίχες από τα αυτιά του καθώς επηρέαζαν την ακοή του. Ένα ινώδες τριχωτό χνούδι καλύπτει κάθε σπιθαμή του ψιλόλιγνου σώματός του εκτός από τις παλάμες των χεριών του και τις πατούσες του. Είναι καλυμμένος με κατά μέσον όρο 41 τρίχες ανά τετραγωνικό εκατοστό του δέρματός του, μια κατάσταση που ιατρικώς ονομάζεται αταβισμός. Δεν είναι λοιπόν ο πιο τυχερός άνθρωπος στον τομέα αυτό. Ο Yu αποφάσισε να χρησιμοποιήσει αυτήν την τόσο ασυνήθιστη φυσική του εμφάνιση τοποθετώντας φωτογραφίες του σε Διαδικτυακούς του χώρους, με τη φιλοδοξία να αποκτήσει συμβόλαιο με κάποια δισκογραφική εταιρία για να γίνει ο νέος ροκ σταρ της Κίνας. Τελευταίως αναζητά σύζυγο, αναρωτιόμαστε πόσο θα χρειαστεί να ψάξει.
6. Θανατηφόρα εντερική εκκένωση

Αυτή κι αν είναι περίπτωση. Συνέβη το 1998 στο Paderborn της Γερμανίας. Ο γεμάτος ζήλο φροντιστής ζωολογικών κήπων Friedrich Riesfeldt τάιζε τον δυσκοίλιο ελέφαντά του, τον Stefan, με 22 δόσεις laxative για ζώα και με έναν κουβά τριάντα λίτρων γεμάτο με μούρα, σύκα και δαμάσκηνα. Και ξαφνικά το στουπωμένο παχύδερμο ξεφορτώνει επάνω στον δυστυχή φροντιστή ένα βρωμερό βουνό από φρέσκες ακαθαρσίες. Η καθαρά μη αναμενόμενη δύναμη του ξαλαφρώματος του ελέφαντα έριξε τον κ. Riesfeldt στο έδαφος, όπου και χτύπησε το κεφάλι του σε μια πέτρα για να παραμείνει εκεί αναίσθητος. Ο ελέφαντας συνέχισε να αδειάζει το περιεχόμενο του εντέρου του επάνω σ' αυτόν, όπως ανέφερε ο αστυνομικός Erik Dern από το Paderborn. Χωρίς να βρίσκεται κανείς εκεί κοντά για να τον βοηθήσει, έμεινε κάτω από όλη αυτή την κοπριά για τουλάχιστον μία ώρα πριν τον βρει κάποιος και πέθανε από ασφυξία. Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας: ποτέ μην προσπαθήσετε να κάνετε μόνοι σας κλύσμα σε έναν ελέφαντα.
5. Η πιο άτυχη γυναίκα στην Αμερική

Αφού είχε χάσει τέσσερα σπίτι από τέσσερεις τυφώνες, η Melanie Martinez έγινε πιθανότατα η πιο άτυχη γυναίκα της Αμερικής. Τη βρήκε η Betsy το 1965, ο Juan το 1985, ο George το 1998 και τέλος η φονική Katrina το 2005. Αυτό ήταν το ρίσκο του να μένει κανείς σε μια περιοχή με πλημμύρες στην Λουιζιάνα. Αλλά μετά, η τύχη της οδηγού σχολικών λεωφορείων άλλαξε. Μια τηλεοπτική εκπομπή reality επέλεξε το ετοιμόρροπο σπίτι της στο Braithwaite, νότια της Νέας Ορλεάνης, για να το ανακατασκευάσει. Η ομάδα ξόδεψε μια βδομάδα και 20.000 δολάρια μεταμορφώνοντας το σπίτι της Martinez με μια νέα κουζίνα, νέα ντουλάπια και νέες συσκευές, συμπεριλαμβανομένης μιας υπερσύγχρονης τηλεόρασης 50 ιντσών. Έκαναν μια πραγματικά καλή δουλειά που ενθουσίασε τη Martinez. Αλλά την Τετάρτη 20 Αυγούστου, την έβδομη επέτειο από την Katrina, ένας τυφώνας κατηγορίας 1 που ονομαζόταν Isaac ξεπρόβαλλε από τον Κόλπο και την ξαναχτύπησε. Η Martinez και η οικογένειά της διασώθηκαν με μια βάρκα μαζί με τις πέντε γάτες τους και τρία σκυλιά. Όλα τα υπόλοιπα χάθηκαν εντελώς. Μάλλον η Melanie θα πρέπει να βρει έναν λόφο να μείνει εφόσον έχασε πλέον πέντε σπίτια από την ίδια αιτία.
4. Ο πιο άτυχος άντρας της Βρετανίας

Ο 'Calamity' John Lyne αποκαλείται συχνά ο πιο άτυχος άντρας της Βρετανίας εφόσον υπέστη 16 μεγάλα ατυχήματα στη ζωή του, συμπεριλαμβανομένων χτυπημάτων από κεραυνό, την πτώση ενός βράχου σε ένα ορυχείο και τρία αυτοκινητιστικά δυστυχήματα. Και υπήρξε και η φορά εκείνη που μια πέτρα, εκτοξευμένη από έναν καταπέλτη, τον χτύπησε στο στόμα σπάζοντάς του οκτώ δόντια. Οι ατυχίες του κ. Lyne τον συναντούσαν σε όλη του τη ζωή. Όταν γεννήθηκε, ένα από τα πέντε παιδιά μιας αγροτικής οικογένειας, ήταν αβέβαιο το εάν θα επιβίωνε. Είχε υποανάπτυκτους πνεύμονες και χρειαζόταν στεροειδή και ειδική φροντίδα. Αλλά, διαγράφοντας ένα μοτίβο που θα τον ακολουθούσε αργότερα στη ζωή του, επιβίωσε παρά τις αντίθετες πιθανότητες. Ο πρώτος εχθρός του ήταν η περιέργεια, όταν σε ηλικία 18 μηνών σεργιάνισε στο μπάνιο της γιαγιάς του και δοκίμασε να πιει ένα υγρό από ένα πλαστικό μπουκάλι. Δυστυχώς το περιεχόμενο ήταν ένα απολυμαντικό και έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο για πλύση στομάχου και ξεπλύθηκε όλος εσωτερικά με νερό. Ίσως το πιο διάσημο περιστατικό που του συνέβη ήταν όταν ήταν έφηβος. Αφού είχε σπάσει το μπράτσο του έχοντας πέσει από ένα δέντρο πήγε στο νοσοκομείο για θεραπεία. Καθώς επέστρεφε από το νοσοκομείο το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε τράκαρε κι έτσι ξαναέσπασε το ίδιο μπράτσο σε διαφορετικό σημείο. Και φυσικά, ήταν Παρασκευή και 13. Η πραγματικότητα συχνά ξεπερνά τη φαντασία.
3. Ο άντρας από την Ινδονησία

Ο Dede Koswara είχε γεννηθεί υγιής. Αλλά σε ηλικία 10 ετών, έχοντας πέσει και γρατζουνίσει το γόνατό του στα δάση της Ινδονησίας, μικροί σπίλοι άρχισαν να ξεφυτρώνουν γύρω από το τραύμα. Σταδιακά επεκτάθηκαν στα πόδια και στα χέρια του. Για χρόνια, παρακολουθούσε ανήμπορος τα μέλη του να μεταμορφώνονται σε αλλόκοτα εξογκώματα που του κατανάλωναν την ενέργεια και περιόριζαν την κινητικότητά του. Τώρα περιφέρεται πάνω σε σκούρα πρησμένα πόδια, φυλακισμένος του επαναστατημένου κορμιού του. Κάποια στιγμή φαινόταν ότι βλασταίνανε από αυτόν συστρεμμένα κιτρινοκαφέ κλαριά μήκους σχεδόν ενός μέτρου. Ο Koswara έμοιαζε σα να μεταμορφώνεται σε φυτό, να μοιάζει όλο και περισσότερο στην κατάφυτη πράσινη ζούγκλα που τον περιέβαλλε. Η μυστηριώδης πάθησή του του στοίχησε το γάμο του, την καριέρα και την ανεξαρτησία του. Εξαναγκάστηκε λόγω της ανέχειάς του να συμμετάσχει σε ένα περιφερόμενο θέατρο με φρικιά, χαρακτηριζόμενος ως ο δεντράνθρωπος από την Java. Υποφέρει από διπλό χτύπημα. Από τον κοινό ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (papilloma, μυρμηγκιά), μια κατάσταση που συνήθως προκαλεί μικρούς σπίλους σε όσους υποφέρουν από αυτή, αλλά επίσης και από μια σπάνια ανοσολογική ανεπάρκεια που επέτρεψε στις βλάβες αυτές να εξαπλωθούν ανεξέλεγκτα. Πρόσφατα, χειρούργοι από την Ινδονησία χρησιμοποίησαν ένα ηλεκτρικό πριόνι για να κόψουν από αυτόν 1 κιλό σπίλους και φθαρμένους ιστούς. Αλλά μετά από λίγο μεγάλωσαν και πάλι.
2. Διπλά χτυπημένος

Ο Tsutomy Yamaguchi ήταν ο μόνος επίσημα αναγνωρισμένος επιζών των ατομικών εκρήξεων στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι στο τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Στις 6 Αυγούστου του 1945, ο Yamaguchi, νεαρός μηχανικός, επισκεπτόταν τη Χιροσίμα. Δευτερόλεπτα αφού βγήκε από το τραμ στις 8:15 π.μ. είδε μια τεράστια λάμψη φωτός και ρίχτηκε στο έδαφος από τη δύναμη της βόμβας λιποθυμώντας καθώς η βόμβα εξεράγη 600 μέτρα πάνω από την πόλη. Περίπου 140.000 από τους 350.000 κατοίκους της Χιροσίμα χάθηκαν αστραπιαία. Αν και βρισκόταν σε μικρότερη απόσταση των 2 μιλίων από το Σημείο Μηδέν, ο Yamaguchi έπαθε μόνο σοβαρά εγκαύματα στο επάνω μέρος του σώματός του και του τρύπησε ένα τύμπανο. Πέρασε τη νύχτα του σε ένα καταφύγιο περίθαλψης με ανθρώπους να πεθαίνουν και να ουρλιάζουν από τους πόνους γύρω από αυτόν.
Την επόμενη μέρα, ο Yamaguchi πέρασε μέσα από σωρούς καμένων και ετοιμοθάνατων σωμάτων για να προλάβει ένα τραίνο που τον μετέφερε 180 μίλια μακρύτερα στο σπίτι του στο Ναγκασάκι, το οποίο, όπως και η Χιροσίμα, ήταν μια σημαντική βιομηχανική και στρατιωτική βάση. Στις 11:02 π.μ. και ξανά σε απόσταση μικρότερη από 2 μίλια από το κέντρο, ο Yamaguchi είδε μια γνωστή λάμψη φωτός. Αυτή τη φορά, μια βόμβα πλουτωνίου 25 κιλοτόνων εξεράγη πάνω από το Ναγκασάκι, ρίχνοντάς τον και πάλι στο έδαφος.

Εκτός από την σχεδόν πλήρη κώφωση στο ένα του αυτί, τα δερματικά του τραύματα τον ταλαιπώρησαν για 12 χρόνια και η γυναίκα του δηλητηριάστηκε από τη ραδιενέργεια. Εκείνη πέθανε το 2008, σε ηλικία 88 ετών από καρκίνο των νεφρών και του ήπατος. Ο γιος τους, που είχε εκτεθεί στην ακτινοβολία του Ναγκασάκι όταν ήταν 6 μηνών, πέθανε το 2005 σε ηλικία 59 ετών. Πριν πεθάνει και ο ίδιος από καρκίνο του στομάχου, ο Yamaguchi έγινε ένας ένθερμος υποστηρικτής της εκστρατείας κατά των πυρηνικών, αλλά ποτέ δεν επέδειξε αντι-αμερικανικά αισθήματα.

1. Σκύλος ανακτά δυναμίτη

Φανταστείτε το ακόλουθο: είναι καταχείμωνο στο μακρινό βορά. Ο Harry Jenkins και οι δύο φίλοι του πάνε μια μέρα να ψαρέψουν στον πάγο στη λίμνη Ten Mile στο Akeley της Minnesota. Η λίμνη είναι εντελώς καλυμμένη με πάγο. Προσπαθώντας να δημιουργήσουν γρήγορα μια μεγάλη τρύπα στον πάγο για να ψαρέψουν, ο κ. Jenkins πρώτα ανάβει και μετά πετάει πέρα στον πάγο, μια ράβδο από παράνομα προμηθευμένο δυναμίτη. Με τρόμο αντικρίζει τον σκύλο του τον Jerry, ένα Labrador Retriever, να τρέχει κατά μήκος του πάγου προσπαθώντας να πιάσει το δυναμίτη, νομίζοντας ότι το αφεντικό του το πέταξε γι' αυτόν. Αυτό δεν επρόκειτο να έχει καλό τέλος. Ο σκύλος πιάνει το δυναμίτη, παρά τα ουρλιαχτά των αντρών και στη συνέχεια ξεκινά να τρέχει πίσω προς το μέρος τους κουνώντας την ουρά του. Οι άντρες αντιλαμβάνονται ότι είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο από όσο αρχικά νόμιζαν, έτσι ξεκινούν να τρέχουν για να σώσουν τη ζωή τους στην αντίθετη κατεύθυνση, με το σκύλο να τους κυνηγάει. Οι άντρες παρά τρίχα γλύτωσαν το θάνατο, αλλά η έκρηξη όχι μόνο ανατίναξε το σκύλο, αλλά επίσης έσπασε τον πάγο δίπλα στο τζιπ τους, που βυθίστηκε κάτω από την επιφάνεια και κατέληξε στον πάτο της λίμνης. Εκτός από το ότι έχασε το σκύλο του, ο κ. Jenkins είχε διπλή ήττα εφόσον η ασφαλιστική εταιρία αρνήθηκε να τον πληρώσει για το βυθισμένο αμάξι. Δεν ήταν και ότι καλύτερο θα μπορούσε να του συμβεί.

Οι δέκα πιο άτυχοι άνθρωποι του κόσμου! Οι δέκα πιο άτυχοι άνθρωποι του κόσμου! Reviewed by junior on 23:40 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.