Κορόιδεψε επτά φορές τον θάνατο και έγινε εκατομμυριούχος !


Να γλυτώσεις επτά φορές από τον θάνατο και στο τέλος να κερδίσεις 1 εκατομμύριο δολάρια στο λαχείο αποτελεί σενάριο για ταινία επιστημονικής φαντασίας...

Και όμως είναι πραγματικότητα. Συνέβη σε έναν Κροάτη ονόματι Frane Selak.
Κάποιοι τον χαρακτηρίζουν ως τον πιο τυχερό άνθρωπο του κόσμου. Ο ίδιος όμως νιώθει ότι είναι άτυχος, αφού βρέθηκε σε τόσα ατυχήματα.


Βίος και… ατυχία
Οι περιπέτειες του Frane Selak ξεκίνησαν το 1962, όταν το τρένο στο οποίο επέβαινε ξέφυγε από τις ράγες και έπεσε στο παγωμένο ποτάμι. Ήταν ο μόνος επιζών – έσπασε μόνο το χέρι του.



Το 1963 μπήκε για πρώτη και τελευταία φορά σε αεροπλάνο. Το αεροπλάνο έπεσε και οι 19 συνεπιβάτες του σκοτώθηκε, ενώ ο ίδιος γλίτωσε με μερικούς μώλωπες, όταν άνοιξε η πόρτα δίπλα του!



Το 1966 το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε βγήκε από τον δρόμο και έπεσε σε ένα ποτάμι, με αποτέλεσμα να πνιγούν οι υπόλοιποι 4 επιβάτες. Εκείνος βγήκε αλώβητος.


Το 1970 και το 1973 το αμάξι του πήρε φωτιά την ώρα που το οδηγούσε. Πάλι δεν έπαθε τίποτα.


Το 1995 τον χτύπησε ένα λεωφορείο αφήνοντας τον αναίσθητο, ενώ το 1996 συγκρούστηκε μετωπικά με ένα φορτηγό: Το αυτοκίνητό του έπεσε σε γκρεμό βάθους 300 μέτρων, όμως εκείνος κατάφερε να πιαστεί από ένα δέντρο και να σωθεί!


Η τυχερή του χρονιά
Ο… επτάψυχος καθηγητής μουσικής μετά από όλα αυτά είχε κουράγιο να αγοράσει και λαχείο. Και, όπως αποδείχτηκε, το 2001 ήταν τελικά η τυχερή του χρονιά, αφού κέρδισε 1 εκατομμύριο δολάρια! Με αυτά τα χρήματα αγόρασε ένα ιδιωτικό νησί, όπου και επέλεξε να ζήσει απομονωμένος. Ώσπου στα 81 του γνώρισε τον έρωτα στα μάτια της 5ης συζύγου του και αποφάσισε να δώσει τα πλούτη του στους συγγενείς του επιλέγοντας στο εξής να ζήσει σε ένα φτωχικό σπίτι.


Κράτησε μόνο λίγα χρήματα για μια επέμβαση που έπρεπε να κάνει…
«Στην ηλικία μου δεν χρειάζομαι τίποτα άλλο πέρα από την Κατερίνα (την γυναίκα του). Μερικοί άνθρωποι θεωρούν ότι είμαι πολύ τυχερός που ξέφυγα από τόσες ατυχίες. Εγώ νιώθω ότι είμαι άτυχος που βρέθηκα σε τόσα ατυχήματα…», δήλωσε σε συνέντευξη του.

Κορόιδεψε επτά φορές τον θάνατο και έγινε εκατομμυριούχος ! Κορόιδεψε επτά φορές τον θάνατο και έγινε εκατομμυριούχος ! Reviewed by junior on 02:20 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.